Gamersnet.nl

Microsoft waarschuwt Modern Warfare 2 spelers voor phishing aanvallen

Terwijl Sony nog druk bezig is om Anonymous van zich af te houden en het gehackte PlayStation Network weer in ere te herstellen, is ook Microsoft slachtoffer geworden van problemen met de beveiliging.

Volgens recente berichten zouden spelers van Call of Duty: Modern Warfare 2 bepaalde berichten ontvangen, die bedoeld zijn om gegevens te stelen. Deze phising aanvallen zijn niet op voorhand schadelijk, maar Microsoft waarschuwt spelers wel alvast om extra alert te zijn:

Users may receive potential phishing attempts via title specific messaging while playing Modern Warfare 2.

We are aware of the problem and are working to resolve the issue. We apologise for any inconvenience this may cause and thank you for your patience.

Met phising proberen kwaadwillenden belangrijke gegevens van mensen te verkrijgen door zich voor te doen als iemand anders, zoals een bekend bedrijf. Zo zou je gevraagd kunnen worden om je account-informatie te updaten op een vervalste locatie, waardoor ongewenste mensen toegang krijgen tot je informatie. Microsoft adviseert spelers van Modern Warfare 2 dan ook om niet te reageren op dergelijke berichten omtrent creditcardgegevens of persoonlijke informatie.