Gamersnet.nl

Belangrijk: Sony praat over downtime PlayStation Network; accountgegevens gestolen

Sony heeft eindelijk een duidelijke update over de situatie rondom het PlayStation Network gegeven. Het is inderdaad waar dat het netwerk gehackt is door een kwaadaardige hacker. Het doel hierbij was niet het offline halen van het netwerk, maar het stelen van accountgegevens. Toen Sony de hacker opmerkte is het PlayStation Network om meer schade te voorkomen direct offline gehaald. Van alle PlayStation-gebruikers zijn de volgende gegevens in kwaadaardige handen geraakt:

Het is nog niet zeker of de antwoorden op de veligheidsvragen, aankoopgegevens en creditcardgegevens ook zijn gestolen, maar het mag duidelijk zijn dat dit een hele serieuze zaak is. Sony heeft daarom een bedrijf ingehuurd die de hele zaak aan het onderzoeken is. Ook wordt het netwerk op dit moment veiliger gemaakt, zodat dit geen tweede keer kan voorkomen. Wanneer we het PlayStation Network weer online kunnen verwachten is nog onduidelijk, maar Sony hoopt dat dit binnen één week moet lukken. Alle PlayStation Network-gebruikers kunnen de aankomende tijd een mail met verdere uitleg verwachten.

Met de gestolen informatie kunnen de hackers de persoonlijkheid van iemand nabootsen, ook wel ‘identity theft’ genoemd, en daarom wordt iedereen aangeraden de komende tijd op de hoede te zijn. Houd met de volgende zaken rekening:

Voor antwoorden op veel gestelde vragen kan iedereen op deze speciale pagina terecht. Hier is ook de contactinformatie van Sony voor verdere vragen te vinden. Vergeet niet al je vrienden, familie en kennissen met een PlayStation op de hoogte te houden, want dit is een ernstig voorval waar iedereen van op de hoogte moet zijn. Retweet bijvoorbeeld snel ons bericht op Twitter of stel hiermee je Facebook vrienden op de hoogte.