Gamersnet.nl

Anonymous: Als Sony nog één keer gamers benadeelt grijpen we opnieuw in

Twee dagen geleden werd door Sony bekend gemaakt dat de reden van de al vijf dagen lang voortdurende downtime van het PlayStation Network, een aanval door hackers zou zijn. Het bedrijf heeft na die aanval besloten om vanwege veiligheidsredenen de kraan af te sluiten en weer orde op zaken te stellen in een mogelijk door virussen besmet netwerk.

Naast het zuiveren van het netwerk, wilt Sony ook meteen de beveiliging verbeteren, waarvoor het online platform enigszins ‘verbouwd’ dient te worden. Volgens Patrick Seybold, hoofd communicatie bij Sony, is het hier dan ook aan te wijten dat de downtime al zo lang voortduurt.

Gamers zijn vanzelfsprekend niet blij met deze downtime en hopen dat Sony zo snel mogelijk haar zaakjes weer op orde heeft. Ondertussen worden de hackers die dit gamersleed veroorzaakt zouden hebben, op vele sites beschimpt. De vinger wordt daarnaast ook herhaaldelijk naar de groep Anonymous gewezen, die op vrijdag in alle toonaarden ontkende iets te maken te hebben met de downtime. Dit was nog voordat Sony liet weten dat hackers een rol hebben gespeeld in dit fiasco.

De aanzwellende impopulariteit van de groep die wereldfaam behaalde door het platleggen van vele grote internationale organisaties, als steunbetuiging aan de boycotten van Wikileaks, leidde er toe dat Anonymous via een statement heeft laten weten zich aan de zijde van de gamers te scharen. Anonymous heeft de afgelopen tijd amok gehad met Sony en heeft onlangs ook al een aanval op het PlayStation Network en Sony zelf uitgevoerd.

Volgens de groep behandelt Sony gamers zeer slecht door deze lange downtime en moeten ze het niet wagen dit nog een tweede keer te doen. Doet het bedrijf dit wel, dan dreigt de groep opnieuw in te grijpen. En ditmaal ‘persoonlijk’.

Sony, and most major corporations in general care more about profits than their customers. While that’s not necessarily wrong, Anonymous dislikes it when Sony thinks they can screw over people. If Sony dares to screw with gamers again, or anyone that Anonymous emphasizes with, They can expect us again. Very, very, soon. And if they decide to that’s it’s within their best interests to be sociopaths and do something retarded, this time, it will be personal. And Anonymous will not take it lightly the second time around.
Het lijkt erop dat een digitale oorlog geboren is. Aan wiens kant sta jij?