Sony erkent aanval hackers als oorzaak downtime PlayStation Network

Woensdag 20 april lag het PlayStation Network in zowel Amerika als in Europa onverwacht er uit. Sony wijtte de downtime aan onverwacht onderhoud, maar veel mensen voelden dat er wel meer achter zat. Met de recente spanningen tussen Anonymous en Sony, hoefde je dan ook geen genie te zijn om al snel die kant op te kijken. De organisatie, die zichzelf geen organisatie noemt, ontkende echter verantwoordelijk te zijn voor een aanval op het PSN.

Maar een beschaamd Sony heeft dan toch uiteindelijk het zwakke excuus van plotseling onderhoud aan de kant geschoven en de waarheid boven water gebracht. Vanwege een aanval door hackers besloot het bedrijf namelijk op woensdag de stekkers eruit te trekken, omdat de services aangetast waren.

An external intrusion on our system has affected our PlayStation Network and Qriocity services. In order to conduct a thorough investigation and to verify the smooth and secure operation of our network services going forward, we turned off PlayStation Network & Qriocity services on the evening of Wednesday, April 20th. Providing quality entertainment services to our customers and partners is our utmost priority. We are doing all we can to resolve this situation quickly, and we once again thank you for your patience. We will continue to update you promptly as we have additional information to share.
Momenteel is het dus nog steeds niet mogelijk om van de online service van Sony gebruik te maken, die uit meer dan 75 miljoen accounts bestaat. Naast game-gerelateerde zaken, kan met een aanval door hackers ook credit card informatie van miljoenen gebruikers zijn gestolen.

Sony stelt alles in het werk te stellen om zo snel mogelijk de service weer draaiende te krijgen, maar ondertussen is dit al drie dagen bezig, dus we weten niet hoe lang dit nog kan duren.

 1.   
  Cirdan's avatar

  Het is jammer dat sommigen zo ver gaan om hun zin te krijgen.

 2.   
  Carlzz's avatar

  waarom doen mensen zulke dingen?! ๐Ÿ˜•

 3.   
  Deadstriker's avatar

  @Hierboven

  Mensen die huilie huilie gaan doen omdat ze geen illigale games/software kunnen draaien op de PS3.

 4.   
  rubenat's avatar

  Ik vind dit echt zielig van die hackers, beetje onze psn neer halen

 5.   
  ikketjuh's avatar

  @allemaal hierboven, de hackers hebben het psn niet offline gehaald he.
  Mensen hebben ingebroken op psn, en SONY haalt de boel neer. Misschien was het plan van de hackers niet eens om de boel down te krijgen. Ik ben geen voorstander voor hacken, maar jullie wijzen allemaal wel ff met je vinger naar de verkeerde.

 6.   
  ChielB's avatar

  Naar de verkeerde wijzen? Stel ze hacken puur voor creditcard gegevens en Sony laat op jouw advies alle services gewoon draaien. Lijkt me ook niet echt ideaal. ๐Ÿ˜‰

  Het is een radicale stap, maar ze hebben er vast wel even over nagedacht voor ze het hele PSN offline halen.

 7.   
  Svenis's avatar

  Godverdoeme.
  Tis vakantie ze. Dan moette gwn kasse. ma da ter weer ene flauwe plezante da tegen houd kannek ni tege he

 8.   
  XTR17's avatar

  ikketjuh schreef, "@allemaal hierboven, de hackers hebben het psn niet offline gehaald he.
  Mensen hebben ingebroken op psn, en SONY haalt de boel neer. Misschien was het plan van de hackers niet eens om de boel down te krijgen. Ik ben geen voorstander voor hacken, maar jullie wijzen allemaal wel ff met je vinger naar de verkeerde."

  De hackers zijn wel de rede waarom PSN nu offline is.

  Triest dat ze beetje alle gegevens proberen te stelen, om zogenaamd Sony dwars te zitten. Stop eens gewoon om de zaken rondom die groep dat zich ‘Anonymous’ noemt goed te praten. Ze zorgen alleen maar voor problemen bij de conument. Op een directe & indirecte manier.

  En dan beweerde ze eerder nog dat ze er niks mee te maken hebben, wie geloofd die hack ‘organisatie’ nog die zogenaamd voor het recht strijdt. Er zijn goede hackers, maar ook weer meer trieste zoals deze.

 9.   
  NightHawk's avatar

  Hebben ze nu echt weer niks beter te doen?

  Maar toch, zoiets had nooit mogen gebeuren. Sony, beter beveiligen volgende keer. Ennuuuuuh, misschien gratis PSN gamepje voor de schade :p

 10.   
  Steen's avatar

  kom op zeg je gaat het toch niet voor 75 miljoen mensen verpesten

 11.   
  ikketjuh's avatar

  Sony verwijdert the otherOS functionaliteit omdat daar een exploit inzit waardoor andere software kan worden gebruikt, dan probeert iemand dat terug te krijgen, en die krijgt een rechtszaak aan zijn broek geslingerd. Daarnaast lukt het Sony om gegevens om te vragen bij sociale netwerken om te kijken wie allemaal de software van GeoHot heeft gedownload. Het rechtssysteem laat hier steken vallen, dus mensen nemen het recht in eigen hand, noem het een revolutie van de mensen die door Sony benadeeld zijn. Dat bij een revolutie burgerslachtoffers vallen is helaas gebruikelijk en jammer voor de gedupeerde gamers, maar alles is voor ‘the greater good’. Sony moet eens weten dat ze niet zomaar iets kunnen aanbieden, dan koop je het, en dat sony het dan weer onder je neus weg snaait.

  Door deze actie wordt sony in verlegenheid gebracht, dat is slechte publiciteit, en daar zijn ze natuurlijk niet blij mee. En ik hoop dat het aanhoudt zodat sony wakker wordt geschud dat ze hun positie niet kunnen misbruiken.

 12.   
  Epic-Max's avatar

  potverdorie !

 13.   
  xHouse's avatar

  Oei, we kunnen even niet online gamen! PANICCCCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!!!!!
  Het is ook niet normaal dat ze daarom PSN offline moeten halen, maar als ik naar buiten kijk zie ik de zon lekker schijnen, dus even buiten gaan kan ook geen kwaad. ๐Ÿ™‚

 14.   
  Fox's avatar

  Carlzz schreef, "waarom doen mensen zulke dingen?! ๐Ÿ˜• "

  geld, info, fun?

 15.   
  DGonlag2's avatar

  ikketjuh schreef, "Sony verwijdert the otherOS functionaliteit omdat daar een exploit inzit waardoor andere software kan worden gebruikt, dan probeert iemand dat terug te krijgen, en die krijgt een rechtszaak aan zijn broek geslingerd. Daarnaast lukt het Sony om gegevens om te vragen bij sociale netwerken om te kijken wie allemaal de software van GeoHot heeft gedownload. Het rechtssysteem laat hier steken vallen, dus mensen nemen het recht in eigen hand, noem het een revolutie van de mensen die door Sony benadeeld zijn. Dat bij een revolutie burgerslachtoffers vallen is helaas gebruikelijk en jammer voor de gedupeerde gamers, maar alles is voor ‘the greater good’. Sony moet eens weten dat ze niet zomaar iets kunnen aanbieden, dan koop je het, en dat sony het dan weer onder je neus weg snaait.
  Door deze actie wordt sony in verlegenheid gebracht, dat is slechte publiciteit, en daar zijn ze natuurlijk niet blij mee. En ik hoop dat het aanhoudt zodat sony wakker wordt geschud dat ze hun positie niet kunnen misbruiken."

  Ben ik het niet mee eens. Het enige nut van de ander OS (linux) was om via dat os de playstation te hacken en zo illegaal spellen te spelen of te cheaten.
  Daarom hebben ze het eruit gehaald.

  En waar heb je het trouwens voor nodig? Je hebt er geen flikker aan en het werkt voor geen meter.
  Iedereen heeft tegenwoordig wel een pc of laptop en daarop kun je veel meer en veel sneller. Dus waarom zou je uberhaubt een ander os willen op de playstation?

 16.   
  gebruiker50081's avatar

  Als het al waar is, want het lijkt me nogal makkelijk om met een stomme fout naar je vijand te wijzen.

 17.   
  Fabianb's avatar

  Kom, laten we een wereldwijde groep organiseren die de hackers gaan hacken. We gaan gewoon hรบn websites en shit platgooien. Dit begint namelijk echt zielig te worden gewoon.

  Hoe zou Anonymous zich voelen als ik een facebook of twitter account aanmaak met de naam Destroy Anonymous. Dat na 1 week al 5 miljoen ”friends” heeft. Dan voelen ze zich hopelijk echt shit ๐Ÿ™‚

 18.   
  King of Heroes's avatar

  Ik had het ook wel verwacht hoor…. ๐Ÿ˜ก

 19.   
  morkop006's avatar

  …..gelukkig is het nog mooi weer…..

 20.   
  GENERAL_DS's avatar

  Fabianb schreef, "Kom, laten we een wereldwijde groep organiseren die de hackers gaan hacken. We gaan gewoon hรบn websites en shit platgooien. Dit begint namelijk echt zielig te worden gewoon.
  Hoe zou Anonymous zich voelen als ik een facebook of twitter account aanmaak met de naam Destroy Anonymous. Dat na 1 week al 5 miljoen ”friends” heeft. Dan voelen ze zich hopelijk echt shit ๐Ÿ™‚ "

  Dan zou ik een nieuw email adres aanmaken op school. facebook aanmaken op school. alles op school doen, zodat je eigen computer niet plat komt te liggen. ๐Ÿ˜†

 21.   
  Verluci's avatar

  Jullie doen het toch voor de gamers?
  nou dan, wij vinden het best (ik neem aan dat de meeste het daar mee eens zijn?) dat we niet gratis kunnen gamen.

 22.   
  Xtremie's avatar

  Svenis schreef, "Godverdoeme.
  Tis vakantie ze. Dan moette gwn kasse. ma da ter weer ene flauwe plezante da tegen houd kannek ni tege he"

  Uhh…juist ja! ๐Ÿ˜•

 23.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  En sommige hier zeggen dat wij en Sony niet moeten zeuren dat hacken gewoon legaal is.
  Nou moet je eens kijken waar dit allemaal naar toe brengt. ๐Ÿ˜ฎ

 24.   
  twoakrm's avatar

  wat een klotestreken.. dit vind ik niet kunnen die hackers moeten ze harder straffen ..
  vooral omdat ze op die manier aan onze gegevens kunnen komen .. ๐Ÿ‘ฟ

 25.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  wat een lijers! allemaal van die zielige nerds die de hele dag achter hun pc zitten. waarom overkomt ons dit, ze zijn echt zielig. ga een leven zoeken ofzo ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก

 26.   
  XTR17's avatar

  @ ikketjuh
  Dat geeft hackers absoluut niet het recht om gegevens van klanten te stelen & de online service van Sony te saboteren. Wat ze nu doen is gewoon diep triest en heeft niks meer te maken met Other OS verwijdering. Het is gewoon uitbuiten van een situatie en proberen in bezit te komen van gevoelige informatie (zoals van creditcards enz.). En hiermee verkloten ze het voor miljoenen andere mensen die gewoon hun PS3 gebruiken voor games.

  De acties van hun zijn absoluut in geen enkel punt rechtvaardig zoals jij probeert te beweren dat het wel zo is. Sony had duidelijk in de voorwaarden staan dat het aangeboden opties kon verwijderen. Other OS zorgde voor een onveilige situatie waar de hackers ook al een rede waren. Helaas is de PS3 erna toch nog gehackt.

 27.   
  Garuda's avatar

  ah wtf man wat een fucking klootzakken man.

  t is dan wel mooiweer maar op mijn kamer is het in de avond ook fucking bloedje heet.
  dan moet je toch iets te doen hebben.

  tss wat een assholes man. denken ze dat ze leuk zijn.
  die fucking overheden kunnen toch alles van je achterhalen eh,

  pak die fucking klootzakken nou eens op man, want dit gaat echt te ver,

 28.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Game RAGE! ๐Ÿ˜›

 29.   
  gebruiker50081's avatar

  Aan de reacties te zien hier pakt het me net iets te goed uit voor Sony. Het zou goed kunnen dat ze Anonymous de schuld geven van het PSN probleem om de gamer tegen ze te laten keren. Wat volgens mij aardig lukt.

 30.   
  cool ice's avatar

  fijn dat ze nu de waarheid vertellen (denk ik?), volgende keer meteen doen, sony. en laatst had anonymous toch gezegd dat ze PSN niet aan zouden raken om onschuldige slachtoffers te voorkomen? nou ik merk het. stel levenloze kneusjes. ๐Ÿ˜ก

  zijn die lui nou echt niet strafbaar bezig? waarom word er niks aan gedaan? voor de rechter met die handel, zou ik zegggen.

 31.   
  Extremegamer's avatar

  AHA, tenminste weten we nu de waarheid en dat lucht op, het enige wat ik meer haat als hackers is liegen, maar tenminste kwam sony met de waarheid naar buiten, ik ben nu toch wel opgelucht dat ze de stekker eruit hebben gehaald en er wat aan gaan doen.

 32.   
  ikketjuh's avatar

  DGonlag2″][quote=”ikketjuh schreef, "Sony verwijdert the otherOS functionaliteit omdat daar een exploit inzit waardoor andere software kan worden gebruikt, dan probeert iemand dat terug te krijgen, en die krijgt een rechtszaak aan zijn broek geslingerd. Daarnaast lukt het Sony om gegevens om te vragen bij sociale netwerken om te kijken wie allemaal de software van GeoHot heeft gedownload. Het rechtssysteem laat hier steken vallen, dus mensen nemen het recht in eigen hand, noem het een revolutie van de mensen die door Sony benadeeld zijn. Dat bij een revolutie burgerslachtoffers vallen is helaas gebruikelijk en jammer voor de gedupeerde gamers, maar alles is voor ‘the greater good’. Sony moet eens weten dat ze niet zomaar iets kunnen aanbieden, dan koop je het, en dat sony het dan weer onder je neus weg snaait.
  Door deze actie wordt sony in verlegenheid gebracht, dat is slechte publiciteit, en daar zijn ze natuurlijk niet blij mee. En ik hoop dat het aanhoudt zodat sony wakker wordt geschud dat ze hun positie niet kunnen misbruiken."

  Ben ik het niet mee eens. Het enige nut van de ander OS (linux) was om via dat os de playstation te hacken en zo illegaal spellen te spelen of te cheaten.
  Daarom hebben ze het eruit gehaald.
  En waar heb je het trouwens voor nodig? Je hebt er geen flikker aan en het werkt voor geen meter.
  Iedereen heeft tegenwoordig wel een pc of laptop en daarop kun je veel meer en veel sneller. Dus waarom zou je uberhaubt een ander os willen op de playstation?
  [/quote]

  De rekenkracht van een PS3 op een Linux systeem is fantastisch, al die ruwe rekenkracht op een gewoon OS, toepasbaar voor je linux applicaties. Amerikaanse overheid heeft ergens een gebouw staan met ongeveer 3000 PS3’s met Linux, om de ruwe rekenkracht te kunnen gebruiken voor hun eigen doeleinden. Voor zulke toepassingen is de OtherOs functie hartstikke welkom, misschien zie jij dat als gamer niet, maar zulke hardware heeft veel meer doeleinden dan alleen een spelletje spelen.

  @XTR17 Het begon met OtherOS, en onderhand is het uitgedraaid op vieze spelletjes van Sony. GeoHot haalt OtherOS mogelijkheid terug, en Sony stapt naar sociale netwerken en krijgt daar de gegevens van IEDEREEN waar hij contact mee heeft gehad. Dat de wetgeving hier steken laat vallen is waar, maar dat een bedrijf als Sony, wat met PSN goede service wilt bieden, bij andere bedrijven aanklopt om van alles op te hoesten, is triest. Zij, als groot netwerk zou toch moeten weten dat niemand er blij van wordt als de gegevens van een duizenden gebruikers, bij iemand anders terecht komt. De rechter heeft besloten dat het mocht, dus twitter en facebook vinden het wel best en willen geen geld verliezen in een hoger beroep, maar ik ben nog steeds van mening dat dit veel te ver gaat. En aan dat zooitje ongeregeld dat hier zit te huilen dat ze niet online kunnen, ga naar buiten, de zon schijnt. Natuurlijk is het wel jammer dat jullie vanavond niet ff een potje online kunt gamen, maar in een oorlog vallen slachtoffers.

  Ik sta niet per se aan de kant van de hackers, zeker niet. Ik ben gewoon buitenstaander, ik kan wel wat vinden in de redenering van de hackers, maar jullie hebben met je playstation ook gewoon recht op je online gamen.

 33.   
  Tha Destiny's avatar

  Volgens mij is ikketjuh gewoon een beetje gefrustreerd dat ie weer zijn games moet kopen. Kansloos figuur.

 34.   
  ikketjuh's avatar

  Ik heb niet eens een playstation, ik heb een xbox, en online gamen doe ik al helemaal niet, ook niet als het gratis was.

 35.   
  Garuda's avatar

  ikketjuh schreef, "

  ”DGonlag2″ schreef, "[quote=”ikketjuh”].."

  Ben ik het niet mee eens. Het enige nut van de ander OS (linux) was om via dat os de playstation te hacken en zo illegaal spellen te spelen of te cheaten.
  Daarom hebben ze het eruit gehaald.
  En waar heb je het trouwens voor nodig? Je hebt er geen flikker aan en het werkt voor geen meter.
  Iedereen heeft tegenwoordig wel een pc of laptop en daarop kun je veel meer en veel sneller. Dus waarom zou je uberhaubt een ander os willen op de playstation?
  "

  De rekenkracht van een PS3 op een Linux systeem is fantastisch, al die ruwe rekenkracht op een gewoon OS, toepasbaar voor je linux applicaties. Amerikaanse overheid heeft ergens een gebouw staan met ongeveer 3000 PS3’s met Linux, om de ruwe rekenkracht te kunnen gebruiken voor hun eigen doeleinden. Voor zulke toepassingen is de OtherOs functie hartstikke welkom, misschien zie jij dat als gamer niet, maar zulke hardware heeft veel meer doeleinden dan alleen een spelletje spelen.
  @XTR17 Het begon met OtherOS, en onderhand is het uitgedraaid op vieze spelletjes van Sony. GeoHot haalt OtherOS mogelijkheid terug, en Sony stapt naar sociale netwerken en krijgt daar de gegevens van IEDEREEN waar hij contact mee heeft gehad. Dat de wetgeving hier steken laat vallen is waar, maar dat een bedrijf als Sony, wat met PSN goede service wilt bieden, bij andere bedrijven aanklopt om van alles op te hoesten, is triest. Zij, als groot netwerk zou toch moeten weten dat niemand er blij van wordt als de gegevens van een duizenden gebruikers, bij iemand anders terecht komt. De rechter heeft besloten dat het mocht, dus twitter en facebook vinden het wel best en willen geen geld verliezen in een hoger beroep, maar ik ben nog steeds van mening dat dit veel te ver gaat. En aan dat zooitje ongeregeld dat hier zit te huilen dat ze niet online kunnen, ga naar buiten, de zon schijnt. Natuurlijk is het wel jammer dat jullie vanavond niet ff een potje online kunt gamen, maar in een oorlog vallen slachtoffers.
  Ik sta niet per se aan de kant van de hackers, zeker niet. Ik ben gewoon buitenstaander, ik kan wel wat vinden in de redenering van de hackers, maar jullie hebben met je playstation ook gewoon recht op je online gamen.[/quote]

  ja als die otherOS ook niet werd misbruikt dan was het er nu nog, die kut hackers hebben het voor zich zelf verpest.
  van mij mag sony de yakuza op die gasten afsturen

 36.   
  Sarge's avatar

  Pff, wat een losers, die hackers ๐Ÿ™„

 37.   
  galaxy366's avatar

  Wil ik net mijn Portal 2 redeem code voor PC doen, kan dat niet GVD ! ๐Ÿ˜ก

 38.   
  Bones's avatar

  Wat Anonymous steekt is dat ze niet zomaar gratis games op een playstation kunnen krijgen, dat Sony alles in het werk stelt om te voorkomen dat de gameindustrie dezelfde kant op gaat als de muziek en filmindustrie en terecht lijkt mij.
  Sony heeft mijn stem, ik heb nog nooit gemerkt op wat voor een manier dan ook dat Sony misbruik heeft gemaakt van mijn gegevens.
  Dat die hackers daar last van hebben is niet zo vreemd lijkt mij, ze vragen er zelf om!
  Laat die Hackers de C.I.A. gaan hacken, dan kun je gaan klagen over het schenden van je privacy.
  Laat ons gamers gewoon met rust en ga gewoon betalen voor een game.

 39.   
  quickshisz's avatar

  yaah inderdaad absurt om u daar bezig mee te houden
  ze kloten aleen maar de gamers ;(

 40.   
  quickshisz's avatar

  GENERAL_DS schreef, "

  ”Fabianb” schreef, "Kom, laten we een wereldwijde groep organiseren die de hackers gaan hacken. We gaan gewoon hรบn websites en shit platgooien. Dit begint namelijk echt zielig te worden gewoon.
  Hoe zou Anonymous zich voelen als ik een facebook of twitter account aanmaak met de naam Destroy Anonymous. Dat na 1 week al 5 miljoen ”friends” heeft. Dan voelen ze zich hopelijk echt shit ๐Ÿ™‚ "

  Dan zou ik een nieuw email adres aanmaken op school. facebook aanmaken op school. alles op school doen, zodat je eigen computer niet plat komt te liggen. ๐Ÿ˜† "

  zoude we moete doen ze zeggen dat ze het voor de gamers doen ( wij )
  ze helpen ons dus NIET ! echt F*CK ANONYMOUS of andere KLOTE HACKERS
  kwil gewoon weer spelen op mijn online consoles en weer wat montages beginnen maken
  egt shit eaa

 41.   
  Extremegamer's avatar

  er is een nieuwsbericht over het fbi gekomen erover ๐Ÿ˜†

 42.   
  squidgyboy's avatar

  ik doe ook aan hacken…maar dit vindt ik niet kunnen..want je pakt er sony niet mee maar alle gamers..
  en dat kun je gewoon niet maken.. deze mensen zijn gewoon een stelletje kleine #%&%$* kinderen …..die andere hackers de naam slecht maken… die mensen moeten ze gewoon de vingers afhakken… ๐Ÿ™

 43.   
  Extremegamer's avatar

  squidgyboy schreef, "ik doe ook aan hacken…maar dit vindt ik niet kunnen..want je pakt er sony niet mee maar alle gamers..
  en dat kun je gewoon niet maken.. deze mensen zijn gewoon een stelletje kleine #%&%$* kinderen …..die andere hackers de naam slecht maken… die mensen moeten ze gewoon de vingers afhakken… ๐Ÿ™ "

  hackz0r xD

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m5YjvPHZ3yc&feature=related[/youtube]

  EDIT:youtube links werkt niet op voorpagina?

 44.   
  -050- Critical's avatar

  ikketjuh schreef, "Ik heb niet eens een playstation, ik heb een xbox, en online gamen doe ik al helemaal niet, ook niet als het gratis was."

  kies nou niet de kant van de hackers ikketjuh, door hun gezeur om een rechtzaak die terecht is, aangezien iemand hackte, ik een aantal dagen niet kan spelen.

  Dan is dat toch zielig van de hackeers. ik ben vrij heb niets voor school
  als ik flauw ben van de zon dan wil ik games op mijn ps3 doen
  en niet zonder psn zitten ๐Ÿ™„

  dus hackers moeten niet bitchen

 45.   
  ikketjuh's avatar

  Garuda schreef, "
  ja als die otherOS ook niet werd misbruikt dan was het er nu nog, die kut hackers hebben het voor zich zelf verpest.
  van mij mag sony de yakuza op die gasten afsturen
  "

  Hele slechte redenering, dus omdat er een bug in een functie van je console zit, gooi je het eruit, omdat fixen te duur is?

  Als er nu een bug in directX komt die ervoor kan zorgen dat je elke game kunt spelen zonder serial code, dus je download een game en hij doet het via die bug. Volgens jouw redenering zou microsoft directX dan moeten droppen. Gamen is voor Windows toch niet het hoofddoel, dus kan gedropt worden.

 46.   
  Extremegamer's avatar

  @ ikketjuh, kun je niet beter dicusieren over dit in het forum gedeelte, dit rekt de site nogal richting beneden ๐Ÿ˜†

 47.   
  DGonlag2's avatar

  ikketjuh schreef, "

  ”DGonlag2″ schreef, "[quote=”ikketjuh”].."

  Ben ik het niet mee eens. Het enige nut van de ander OS (linux) was om via dat os de playstation te hacken en zo illegaal spellen te spelen of te cheaten.
  Daarom hebben ze het eruit gehaald.
  En waar heb je het trouwens voor nodig? Je hebt er geen flikker aan en het werkt voor geen meter.
  Iedereen heeft tegenwoordig wel een pc of laptop en daarop kun je veel meer en veel sneller. Dus waarom zou je uberhaubt een ander os willen op de playstation?
  "

  De rekenkracht van een PS3 op een Linux systeem is fantastisch, al die ruwe rekenkracht op een gewoon OS, toepasbaar voor je linux applicaties. Amerikaanse overheid heeft ergens een gebouw staan met ongeveer 3000 PS3’s met Linux, om de ruwe rekenkracht te kunnen gebruiken voor hun eigen doeleinden. Voor zulke toepassingen is de OtherOs functie hartstikke welkom, misschien zie jij dat als gamer niet, maar zulke hardware heeft veel meer doeleinden dan alleen een spelletje spelen.
  @XTR17 Het begon met OtherOS, en onderhand is het uitgedraaid op vieze spelletjes van Sony. GeoHot haalt OtherOS mogelijkheid terug, en Sony stapt naar sociale netwerken en krijgt daar de gegevens van IEDEREEN waar hij contact mee heeft gehad. Dat de wetgeving hier steken laat vallen is waar, maar dat een bedrijf als Sony, wat met PSN goede service wilt bieden, bij andere bedrijven aanklopt om van alles op te hoesten, is triest. Zij, als groot netwerk zou toch moeten weten dat niemand er blij van wordt als de gegevens van een duizenden gebruikers, bij iemand anders terecht komt. De rechter heeft besloten dat het mocht, dus twitter en facebook vinden het wel best en willen geen geld verliezen in een hoger beroep, maar ik ben nog steeds van mening dat dit veel te ver gaat. En aan dat zooitje ongeregeld dat hier zit te huilen dat ze niet online kunnen, ga naar buiten, de zon schijnt. Natuurlijk is het wel jammer dat jullie vanavond niet ff een potje online kunt gamen, maar in een oorlog vallen slachtoffers.
  Ik sta niet per se aan de kant van de hackers, zeker niet. Ik ben gewoon buitenstaander, ik kan wel wat vinden in de redenering van de hackers, maar jullie hebben met je playstation ook gewoon recht op je online gamen.[/quote]
  De rekenkracht van de PS3 is zeker heel erg groot. Maar de processor bijvoorbeeld, de zelfstandige cel processors, zijn heel anders dan een processor als in een PC. De xbox heeft bijvoorbeeld wel een processor die veel op die van een pc lijkt. Daardoor is het makkelijker voor developers om een spel voor de xbox te maken.
  Wat ik maar wil zeggen: de ps3 heeft een heel andere structuur dan een pc. Linux is gebaseerd op pc en een gewone processor. Nu kan de ps3 wel meer kracht hebben, maar dat kan gewoon niet gebruikt worden zonder optimalisatie. Daarom heeft het dus geen zijn om linux erop te draaien, heel andere structuur.
  Nu is Linux wel zo licht dat het wel goed draait, dat geef ik toe, maar de programma’s die je erop wil zetten zijn er helemaal niet op ingesteld, en die gaan dan heel slecht werken.

  Overigens kan ik ook het standpunt van de hackers wel begrijpen. (Ervan uitgaand dat ze met het otherOS niks illegaals doen overigens)
  Maar de reden dat het eruit is gehaald is wel duidelijk; omdat er via die weg gehackt en gecheat werd, daarom zal het ook nooit terugkomen.

 48.   
  Extremegamer's avatar

  ”Slayer61″ schreef, "Als PlayStation Network niet binnen paar dagen online komt, zoek ik die hackers groep op en maak ik ze af! Ze vallen niet alleen maar Sony aan, maar ook ’t hele game-industrie. Wij worden hier nou de dupe van. Kl**tzakken!"

  als ik jouw hun adres geef, doe je het dan ๐Ÿ˜› je kunt wel boos gaan zitten doen maar jij als individu kunt net zomin iets doen als ik. samen staan we sterk 8)

 49.   
  theis's avatar

  Fabianb schreef, "Kom, laten we een wereldwijde groep organiseren die de hackers gaan hacken. We gaan gewoon hรบn websites en shit platgooien. Dit begint namelijk echt zielig te worden gewoon.
  Hoe zou Anonymous zich voelen als ik een facebook of twitter account aanmaak met de naam Destroy Anonymous. Dat na 1 week al 5 miljoen ”friends” heeft. Dan voelen ze zich hopelijk echt shit ๐Ÿ™‚ "

  ik weet niet welke website van anonymous jij kent, maar volgens mij is het hele idee achter anonymous dat ze anoniem zijn….

  daarbij zullen die gasten van die groep echt totale scheit hebben aan jou facebook en als je ze echt irriteert al je gevens hacken.

  het is niet dat ik achter de acties van anonymous sta, maar ik vind dit weer zo’n typische zeg-maar-wat reactie

 50.   
  Bones's avatar

  DGonlag2″]

  ”ikketjuh schreef, "[quote=”DGonlag2″ schreef, ".."

  De rekenkracht van een PS3 op een Linux systeem is fantastisch, al die ruwe rekenkracht op een gewoon OS, toepasbaar voor je linux applicaties. Amerikaanse overheid heeft ergens een gebouw staan met ongeveer 3000 PS3’s met Linux, om de ruwe rekenkracht te kunnen gebruiken voor hun eigen doeleinden. Voor zulke toepassingen is de OtherOs functie hartstikke welkom, misschien zie jij dat als gamer niet, maar zulke hardware heeft veel meer doeleinden dan alleen een spelletje spelen.
  @XTR17 Het begon met OtherOS, en onderhand is het uitgedraaid op vieze spelletjes van Sony. GeoHot haalt OtherOS mogelijkheid terug, en Sony stapt naar sociale netwerken en krijgt daar de gegevens van IEDEREEN waar hij contact mee heeft gehad. Dat de wetgeving hier steken laat vallen is waar, maar dat een bedrijf als Sony, wat met PSN goede service wilt bieden, bij andere bedrijven aanklopt om van alles op te hoesten, is triest. Zij, als groot netwerk zou toch moeten weten dat niemand er blij van wordt als de gegevens van een duizenden gebruikers, bij iemand anders terecht komt. De rechter heeft besloten dat het mocht, dus twitter en facebook vinden het wel best en willen geen geld verliezen in een hoger beroep, maar ik ben nog steeds van mening dat dit veel te ver gaat. En aan dat zooitje ongeregeld dat hier zit te huilen dat ze niet online kunnen, ga naar buiten, de zon schijnt. Natuurlijk is het wel jammer dat jullie vanavond niet ff een potje online kunt gamen, maar in een oorlog vallen slachtoffers.
  Ik sta niet per se aan de kant van de hackers, zeker niet. Ik ben gewoon buitenstaander, ik kan wel wat vinden in de redenering van de hackers, maar jullie hebben met je playstation ook gewoon recht op je online gamen."

  De rekenkracht van de PS3 is zeker heel erg groot. Maar de processor bijvoorbeeld, de zelfstandige cel processors, zijn heel anders dan een processor als in een PC. De xbox heeft bijvoorbeeld wel een processor die veel op die van een pc lijkt. Daardoor is het makkelijker voor developers om een spel voor de xbox te maken.
  Wat ik maar wil zeggen: de ps3 heeft een heel andere structuur dan een pc. Linux is gebaseerd op pc en een gewone processor. Nu kan de ps3 wel meer kracht hebben, maar dat kan gewoon niet gebruikt worden zonder optimalisatie. Daarom heeft het dus geen zijn om linux erop te draaien, heel andere structuur.
  Nu is Linux wel zo licht dat het wel goed draait, dat geef ik toe, maar de programma’s die je erop wil zetten zijn er helemaal niet op ingesteld, en die gaan dan heel slecht werken.
  Overigens kan ik ook het standpunt van de hackers wel begrijpen. (Ervan uitgaand dat ze met het otherOS niks illegaals doen overigens)
  Maar de reden dat het eruit is gehaald is wel duidelijk; omdat er via die weg gehackt en gecheat werd, daarom zal het ook nooit terugkomen.

  [/quote]

  Zoiets als Wikileaks, die via hacken en andere wegen misstanden zoals mensenrechtenschendingen en het daadwerkelijk misbruiken van privacy gevoelige gegevens van burgers aan de kaak willen stellen heb ik alle begrip voor.

  Maar wat er nu met Sony gebeurd heb ik geen begrip meer voor.
  Deze hackers proberen het systeem zo te manipuleren dat ze zonder er voor te betalen kunnen gamen, dat Sony deze mensen probeert op te sporen via hun id op het web, vragen ze zelf om.

  Als Sony daadwerkelijk privacy gevoelige gegevens van argeloze gamers misbruikt, zijn er genoeg consumenten organisaties waar je dit kunt aankaarten, daar heb je deze hackers niet voor nodig, het zijn in mijn ogen digitale dieven die niet tegen hun verlies kunnen.

 51.   
  Garuda's avatar

  ikketjuh schreef, "

  ”Garuda” schreef, "
  ja als die otherOS ook niet werd misbruikt dan was het er nu nog, die kut hackers hebben het voor zich zelf verpest.
  van mij mag sony de yakuza op die gasten afsturen
  "

  Hele slechte redenering, dus omdat er een bug in een functie van je console zit, gooi je het eruit, omdat fixen te duur is?
  Als er nu een bug in directX komt die ervoor kan zorgen dat je elke game kunt spelen zonder serial code, dus je download een game en hij doet het via die bug. Volgens jouw redenering zou microsoft directX dan moeten droppen. Gamen is voor Windows toch niet het hoofddoel, dus kan gedropt worden."

  niks geen bug in de functie, en als die er was wil dat dan zeggen dat je er gebruik van moet maken ?

  dat is net als op een snel weg waar geen flits palen staan 140 te rijden waar je maar 80 mag.

 52.   
  railgun's avatar

  Mensen toch, laat het even rusten ga lekker in de zon liggen pak wat drinken en relax ๐Ÿ˜€ het is bijna pasen en het is weekend geniet er toch even lekker van ๐Ÿ˜†

 53.   
  Rijstekorrel's avatar

  railgun schreef, "Mensen toch, laat het even rusten ga lekker in de zon liggen pak wat drinken en relax ๐Ÿ˜€ het is bijna pasen en het is weekend geniet er toch even lekker van ๐Ÿ˜† "

  Haha ja idd mijn ps3 is al de hele week niet aan geweest :P, Maar verder is het wel lullig van de hackers dat hier door nu playstation network plat moest.

  Doen ze alleen maar omdat sony heeft gewonnen van hotz en dat ze geen illegale games mogen spelen nu vind je het gek dat dat niet mag.

 54.   
  Extremegamer's avatar

  ik heb een idee, geef die mensen allemaal een omgebouwde playstation 2, hebben ze toch een illegaal product van sony maar blijven ze geisoleerd van ons op het netwerk ๐Ÿ˜†

 55.   
  Sarge's avatar

  ”Slayer61″ schreef, "Als PlayStation Network niet binnen paar dagen online komt, zoek ik die hackers groep op en maak ik ze af! Ze vallen niet alleen maar Sony aan, maar ook ’t hele game-industrie. Wij worden hier nou de dupe van. Kl**tzakken!"

  Lawl, doe effe normaal joh ๐Ÿ™„

 56.   
  huntedjohan's avatar

  ikketjuh schreef, "@allemaal hierboven, de hackers hebben het psn niet offline gehaald he.
  Mensen hebben ingebroken op psn, en SONY haalt de boel neer. Misschien was het plan van de hackers niet eens om de boel down te krijgen. Ik ben geen voorstander voor hacken, maar jullie wijzen allemaal wel ff met je vinger naar de verkeerde."

  weet t niet hoor maar er is geen enkele reden om met je virtuele poten aan anders mans eigendom te komen dus hacken is altijd fout! en ja sony heeft het idd zelf afgesloten om meer schade te voorkomen! blijft nog steeds simpele feit dat de hackers de oorzaak zijn van de downtime. dus jij moet je vingertje maar s de andere kant op wijzen. sony speelt op safe om psn gebruikers te beschermen, iets wat je van die hackers nooit kun zeggen want je weet nooit wat zij van plan zijn.

 57.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Tijd om een leuke singleplayer game aan te schaffen. ๐Ÿ™„

 58.   
  huntedjohan's avatar

  ben ik blij dat ik gewoon een pc gebruik voor mn games ๐Ÿ˜† doet de ene server het niet van een spel start ik een ander spel en zou wel heel toevallig zijn als alle servers van de games gehacked zouden zijn op hetzelfde moment!

 59.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  [email protected] schreef, "Tijd om een leuke singleplayer game aan te schaffen. ๐Ÿ™„ "

  singl … Singleplayer ?? ๐Ÿ˜ฎ
  lol, zo zie je maar dat wij gamers tegenwoordig niet mรฉรฉr kunnen zonder de multiplayer en andere online mogelijkheden. 8)

 60.   
  Leon 2.0's avatar

  [email protected] schreef, "Tijd om een leuke singleplayer game aan te schaffen. ๐Ÿ™„ "

  Tijd om van het mooie weer te genieten. ๐Ÿ˜›

 61.   
  Hallo?'s avatar

  Beetje zielig van die hackers, en ze kunnen we ontkennen maar iedereen weet onderhand toch wel dat hun erachter zitten ๐Ÿ˜•

 62.   
  locoferry's avatar

  ik word er echt chagarijnig van lkkr vrij van werk en dan kan ik niet online gamen. ik hoop echt zo erg dat deze gasten gepakt word.ik zie het nut niet ervan in om dit te doen ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ

 63.   
  locoferry's avatar

  railgun schreef, "Mensen toch, laat het even rusten ga lekker in de zon liggen pak wat drinken en relax ๐Ÿ˜€ het is bijna pasen en het is weekend geniet er toch even lekker van ๐Ÿ˜† "

  gozer ik had vanochtend een kater , dan wil ik wel even relaxen op de bank en een potje mw2 spelen.

 64.   
  Extremegamer's avatar

  alec schreef, "gewoon alle hackers aan hun ballen ophangen"

  ๐Ÿ˜† doe eff normaal

 65.   
  desxeon's avatar

  Zeg het dan meteen inplaats van een paar dagen wachten en dan pas zeggen.

 66.   
  Just's avatar

  rubenat schreef, "Ik vind dit echt zielig van die hackers, beetje onze psn neer halen "

  ja zeker. maar aan de andere kan probeer jij maar zo iets te hacken deze mensen hebben er verstand van en als ze de creditkaart gegevens hebben wie weet wat ze nog meer kunnen doen

 67.   
  ExFichter's avatar

  egt zulke tering eikels.

 68.   
  cinnabarone's avatar

  De wereld zou toch mooi zijn als niemand iets verkeerd deed he. Het is niet alleen de schuld van de hackers, vroeg of laat zou dit toch gebeurd zijn aangezien dat de beveiliging van Psn echt slecht was. Xbox users alleen maar uitlachen omdat ze moeten betalen voor online te kunnen. Nu ik dit zie ben ik blij dat ik ervoor moet betalen aangezien xbox live een betere beveiliging heeft en wij hier garantie voor hebben.