id Software-fans zullen erg blij zijn met Doom 4

Het begon allemaal met Doom; het first-person shooter-genre. Ik heb als klein jochie uren in het tweede deel gestoken en waarschijnlijk vele andere gamers ook, maar Doom 3 wist jaren later niet erg te imponeren. Maar als het aan ontwikkelaar id Software ligt, kunnen we echt gaan genieten van Doom 4.

It’s going great. It’s awesome. They’re, the Doom 4 team, going in their own direction. They’re doing something Doom fans will be happy with.
Matt Hooper, design director bij id Software, zegt dat de ontwikkeling uitstekend gaat en dat het team zijn gang gaat. Ze doen iets waar Doom-fans van zullen smullen. Hooper staat niet direct naast het team, maar ondersteunt en communiceert met ze waar nodig. Tevens zegt hij dat Doom 4 niet zomaar een RAGE-kloon is; het wordt geen RAGE in een ander jasje. Ook hoeven we geen sequel van Doom 3 of een reboot van de reeks te verwachten.
I try to support them as much as possible. It’s a good thing. We’re separated enough to be able to go our own ways, but still connected where we can help facilitate both those directions. We don’t want to make a re-skinned Doom [with Rage] and then Doom 4 be a re-skinned Rage.
Doom 4 wordt een game met een eigen smaakje en er wordt goed gecommuniceerd over dingen als technologie en talent. De game zou er fantastisch uitzien en moet iets unieks in het genre gaan doen.

We mogen Doom 4 verwelkomen op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

  1.   
    crazyshine4722's avatar

    Er is zeker nog geen releasedate of dergelijke??

  2.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Nu nog screenshots,gameplay beelden en een release datum!
    En ze kunnen Dead Space van de troon verjagen. 😀

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Lang niks meer van Doom 4 gehoord. ID Software neemt wel zen tijd, ook met Rage. Ben nou al jaren aan het wachten, en dit nieuws was al eerder bekent. Dit wist ik al anderhalf jaar? Hou namelijk het nieuws van Rage en Doom 4 al jaren in de gaten.

    Ik ben echt benieuwd. 😀 Tijd tot ze inderdaad wat gameplay laten zien.

  4.   
    huntedjohan's avatar

    ben benieuwd, toen ik begon met pc gamen was doom 3 net uit en heb ik me kostelijk mee vermaakt, vorige delen niet gespeeld dus weet niet of 3 beter was als voorgaande maar ben meer dan bereid om doom 4 uitvoerig te testen.

  5.   
    JonsoN's avatar

    Ik hoop dat ze net als met Doom3 de strijd aangaan met een nieuw Half-life deel.

    Koop ze beide 🙂

  6.   
    DonutsRocks's avatar

    Ben blij dat ze niet de engine van drie games geleden gebruiken (lees bericht hiervoor :wink:)

  7.   
    )GN(-Erik's avatar

    Hopelijk kunnen we die teleurstelling van Quake 4 dan hierdoor snel vergeten 😛