Ken Levine: ”Gamers hoeven geen domme verhalen”

Ken Levine, de grote man achter Bioshock en het aankomende Bioshock: Infinite, heeft in een recent interview verteld dat gamers geen domme verhalen hoeven. Irrational Games bracht met Bioshock een game uit met meerdere lagen en volgens Levine pakte dat prima uit en was het zeker niet nodig om het verhaal ‘dommer’ te maken voor een groter publiek. Een verrassende uitspraak eigenlijk als we die vergelijken met een eerder statement van Levine uit 2008.

Levine liet weten dat uitgever Take Two ook altijd erg makkelijk is geweest en er simpelweg op vertrouwt dat Irrational Games straks met Bioshock: Infinite wederom de juiste snaar weet te raken. Ondanks dat het verhaal van de eerste Bioshock stevig en enigszins complex was, werd de game een enorm succes. Critici waren lyrisch over het spel en er gingen meer dan vier miljoen exemplaren over de toonbank.

Bioshock: Infinite is alweer de derde game in de serie en de tweede game die door Ken Levine en zijn team ontwikkeld wordt. De game moet ergens in 2012 verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Haha, grappige man. Ik snap niet waarom hij het plot dan nu ‘ingewikkeld’ noemt maar het vroeger ‘f******* simpel’ moest zijn haha, gekke gozer.

  2.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ik hou van goede verhalen, en dan maakt het me niet uit dat ze af en toe een beetje dom zijn… 😛

  3.   
    DGonlag2's avatar

    Mij maakt een dom verhaaltje zo nu en dan ook niet uit, als de game zelf maar goed is. Natuurlijk kan ik wel genieten van een goed in elkaar zittend verhaal.
    Die man wekt nou niet veel geloofwaardigheid in mijn ogen. Eerst zeggen dat een spel simpel moet zijn zodat iemand het kan begrijpen, maar als een moeilijk te begrijpen spel dan goed uitpakt begint hij opeens heel ergens anders over (namelijk dat je opeens geen simpele, domme verhalen moet doen).
    Verandert zijn mening wanneer het hem goed uitkomt… wat ik daarvan moet vinden….

  4.   
    Jarek's avatar

    Het is wel appart idd. 😀

  5.   
    Slayer61's avatar

    Domme verhalen hoef ik ook niet. Als ze maar meeslepend zijn!

  6.   
    ms13694's avatar

    hoezo hypocriet?!