General Zod wordt inderdaad de villain in Superman: Man of Steel

Warner Bros. heeft aangekondigd dat de rol van villain in de nieuwe Superman-film is ingevuld. Het wordt inderdaad General Zod, een keuze die misschien niet elke fan zal toejuichen. Ondanks eerdere geruchten is het niet Viggo Mortensen die de rol zal gaan spelen, maar Michael Shannon. Shannon is momenteel vooral bekend dankzij zijn rol in de tv-serie Boardwalk Empire en eerder speelde hij in onder meer Pearl Harbor, Vanilla Sky en Revolutionary Road.

Shannon zal het gaan opnemen tegen Henry Cavill, die de rol van de nieuwe Clark Kent/Superman speelt in de film van regisseur Zack Snyder. De cast bestaat verder uit Amy Adams als Lois Lane en Diane Lane en Kevin Costner als Martha en Jonathan Kent. Zack Snyder liet in elk geval weten dat hij erg blij is met Michael Shannon en het personage General Zod:

Zod is not only one of Superman’s most formidable enemies, but one of the most significant because he has insights into Superman that others don’t. Michael is a powerful actor who can project both the intelligence and the malice of the character, making him perfect for the role.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren