Cage: ”In games is er meer dan alleen schieten en doden”

David Cage, baas van ontwikkelaar Quantic Dream, is de laatste tijd erg veel in beeld. Misschien is het om Heavy Rain nog wat in de picture te zetten, maar Cage zou ook in gesprek zijn met Sony over een mogelijke aankondiging van een nieuwe game. Tevens zijn het veelal interessante uitspraken die hij over de game-industrie doet.

I’m just saying I’m not that happy with an industry that is entirely limited to experiences where all you are doing is shooting. That’s my problem. There is much more we can do with interactivity than just killing people.
Cage geeft nu namelijk aan dat gamen niet alleen hoeft te bestaan uit schieten en het doden van mensen, aliens en gemuteerde dwergratten. Daarbij is Call of Duty de hoofdmoot. Hij vindt het prima dat de reeks elk jaar weer zoveel kopieën verkoopt, alleen lijkt het er volgens hem op dat de game-industrie gelimiteerd is in schieten. Daar krijgt David Cage geen glimlach van.

Ga je ook naar een film die 90 minuten lang alleen maar schietwerk biedt, aldus een vraag van Cage. De industrie kan veel meer met interactiviteit, een groot onderdeel in Heavy Rain, maar destijds ook in Fahrenheit.

He wants to explore the world, but also fears it. Being in a videogame where he can jump very far, have cool guns and shoot at people without getting hurt is something he feels very good about. It gives him exaggerated confidence, control.
Zijn tienjarige zoontje trekt het shooter-genre behoorlijk aan. Hij wil de wereld verkennen, maar is er ook bang voor. In een game waar hij ver kan springen, brute wapens in handen heeft en met gemak vijanden neer kan halen, voelt hij zich goed. Echter, bij volwassenen werkt dit niet zo snel; vooral non-gamers hebben er een stuk minder interesse in. Waar Cage zich mogelijk op focust, is geheel nieuwe groepen mensen aantrekken met zijn games.
But as an adult, it doesn’t work. When you think of non-gamers, very few people have an interest in that.
Hoe zien de leden van GamersNet dit; willen jullie meer dan alleen schieten en games als Heavy Rain liever oppakken?

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik ben er echt helemaal mee eens. Ik ben een echte FPS fan maar alleen maar mensen neer schieten vind ik ook helemaal niks. Al die hersenloze shooter games, walg er soms nog van.

  Geef mij maar een echte tactical shooter waarbij niet alleen om schieten draait, maar ook om team werk en je hersens moet gebruiken. Sins ik echt volop Arma 2 Combined Operations speel kan me echt geen enkele shooter mij meer echt boeien. Puur om deze reden wat deze meneer zegt!

  Geef hem 100% volle gelijk…….

 2.   
  Jarek's avatar

  En toch vinden de meeste mensen het wel leuk , want call of duty breekt record naar record met hun games. 🙂

 3.   
  morkop006's avatar

  ik games waar je alleen maar hoeft te shieten en niet na te denken zijn over het algemeen ‘casual’ games (zoals cod). Er zijn op deze planeet zijn meer casual gamers dan hardcore gamers wat het aantal verkochte kopieen van cod verklaart.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  ”morkop006″ schreef, "ik games waar je alleen maar hoeft te shieten en niet na te denken zijn over het algemeen ‘casual’ games (zoals cod). Er zijn op deze planeet zijn meer casual gamers dan hardcore gamers wat het aantal verkochte kopieen van cod verklaart."

  In mijn ogen is een Casual gamer een persoon wat wel games speelt maar niet zoveel uren in de week. Een Hardcore gamer is een persoon wat non-stop 24/7 games speelt. Dus jij beweert tot mensen van realisme en tactical houden zoals jij zegt *hardcore* non-stop 24/7 liggen te gamen?? En tot CoD gamers net andersom zijn, tot ze meer Casual gamen en nog niet eens 4 uur in de week gamen?

  Het probleem is eenmaal tot CoD hollywood achtig is, en erg scripted. Je zit meteen in de volle actie tot het einde, en dat vinden ze nou vet, het voelt aan als een film. Dus heeft niks met casual of hardcore gamers te maken. Een hardcore gamer kan net zo goed CoD spelen.

 5.   
  Leon 2.0's avatar

  willen jullie meer dan alleen schieten en games als Heavy Rain liever oppakken?

  Hoewel ik shooters erg leuk vind, zie ik toch graag meer games in de trend van Heavy Rain. Daar staat tegenover dat Heavy Rain ook bijzonder is doordat het zo uniek is, meer van dat soort games maakt het misschien ook weer minder interessant. Neemt niet weg dat ik erg uitkijk naar een volgend spel van Cage en z’n maatjes. 🙂

 6.   
  marklin989's avatar

  die maker gaat het nog ver schoppen in de game industrie

 7.   
  MrOzzyOscar's avatar

  Ik ben het er mee eens.
  Ik hou heel erg van shooters maar uiteindelijk wil je wel wat anders