Gerucht: Microsoft Silverlight ook richting Xbox 360

Silverlight is Microsoft’s antwoord op Flash. Naast Microsoft’s eigen Windows Phone 7 en een paar van Microsoft’s dochterbedrijven waagde slechts een aantal onafhankelijke sites en developers de overstap van Flash naar Silverlight. Het grote publiek overhalen? Dat is Microsoft nog niet gelukt.

Misschien komt dat nog wel voor Microsoft. Het gerucht gaat namelijk de ronde dat Silverlight ook naar de Xbox 360 zou komen. Microsoft’s MIX 11 ‘developer event’ staat voor volgende gepland en volgens insiders zal Microsoft daar nieuwe apps tonen die het mogelijk maken Silverlight op meerdere systemen te kunnen draaien, waaronder misschien ook de Xbox 360.

Mocht het gerucht ook werkelijkheid worden, dan zou het voor indie developers gemakkelijk zijn kleine games en apps voor de Xbox 360 te ontwerpen. Onder andere de games die exclusief voor de Windows Phone 7 zijn, zouden zo dan ook hun overstap richting de Xbox 360 kunnen maken.

  1.   
    Fabianb's avatar

    Dan krijg je ”Xbox LIVE – MINI – Arcade 😛 Nog kleinere games. Had eerder gehoopt dat je dan een internet browser zou krijgen 🙂

  2.   
    Tom's avatar

    Fabianb schreef, "Dan krijg je ”Xbox LIVE – MINI – Arcade 😛 Nog kleinere games. Had eerder gehoopt dat je dan een internet browser zou krijgen 🙂 "

    In Amerika bestaan de Xbox LIVE Indie games al, deze XNA-games zijn ook door kleine bedrijven gemaakt, maar zijn jammer genoeg nog niet beschikbaar in Nederland. Er zijn inmiddels al honderden van dit soort kleine games, die vaak maar een euro of twee kosten. 😉

  3.   
    bender's avatar

    een internet browser dat zou awesome zijn!