Playstation Network offline na dreigementen van Anonymous

De digitale beweging Anonymous heeft gisteren de oorlog verklaard aan Sony. De groep eist namelijk dat de ontwikkelaar van de PlayStation 3 zijn aanklacht tegen enkele hackers laat vervallen. Logischerwijze heeft Sony hier geen gehoor aan gegeven, waardoor Anonymous besloot om een aanslag te plegen op het PlayStation Network. Uit voorzorg haalde Sony het PSN afgelopen nacht voor enkele uren offline.

Anonymous vindt dat de rechtszaak, die momenteel tegen drie hackers loopt, een inbreuk is op de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van het internet. De digitale beweging maakt duidelijk dat zij het schandalig vinden dat er een mogelijke gevangenisstraf boven het hoofd van de hackers staat, omdat zij alleen verschillende homebrew applicaties op hun eigen PlayStation lieten functioneren. Daarnaast meldt Anonymous dat de hackers niet akkoord waren gegaan met de ‘terms of service’ van Sony en vinden zij het te gek voor woorden dat Sony toegang kan krijgen tot IP-adressen en PayPal-accounts. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Anonymous zich nu volledig op Sony gaat concentreren. Anonymous zet de hackers van de PlayStation 3 nu natuurlijk wel iets te onschuldig in het zonnetje, want de hackers hadden natuurlijk niet alleen het plan om zelf homebrew applicaties op hun console uit te kunnen voeren.

Afgelopen nacht waren verscheidene websites van Sony moeilijk bereikbaar en daarnaast was het PSN dus door Sony zelf offline gehaald. Sony legde daarin geen enkele link met Anonymous, maar volgens verschillende bronnen zit Anonymous wel degelijk achter het offline halen van deze diensten.

Wordt vervolgd…..

  1.   
    RivetingFish's avatar

    dit verhaal gaat nog een staartje krijgen ben ik bang

  2.   
    See4urSelf's avatar

    Hacken is toch sowieso illegaal? Zeker het verspreiden van de informatie. Ik vind dat beide partijen te ver gaan. Gevangenisstraf? PSN Offline? Beide partijen doen net alsof de hele wereld eventjes niet meer bestaat..

  3.   
    G_Dragon16's avatar

    Ben wel beetje mee eens wat hun doen, sony is maar bezig met die rechtzaken. Zoals ook in hun movie van anomymous werd gezegd gaat het hun om privacy wat gelijk staat als je een desktop pc koopt dat je daar ook zelf bepaald wat je erop zet, dat dit niet bij ps3 mag en sony dan met die rechtszaken bezig is. Vind terecht dat hun maar even opspelen eigenlijk. ๐Ÿ™‚

    Veel zullen er niet mee eens zijn wat ik zeg, maar dit is mijn mening erover ๐Ÿ˜‰

  4.   
    The_sith_lord's avatar

    Ik vind beiden wel gelijk hebben.

    Sony loopt natuurlijk inkomsten mis voor producten/diensten etc waar ze geld in gestopt hebben om te ontwikkelen. Ook in het fair play kader vind ik dat cheaten/hacken niet hoort.

    Vind het ook weer overdreven om gevangenisstraf te geven, maar aan de andere kant, misschien is dat het enige wat mensen van weerhoud om te hacken als ze ervoor de bak in gaat. (Al betwijfel ik dat:P)

  5.   
    MelvinK's avatar

    Hmmm had al een vermoede dat die hackers er weer mee bezig waren, zelfs gister middag is psn tijdelijk offline geweest, ik vind het nu wel genoeg geweest pak die mensen op of wat dan ook zodat wij gamers tenminste weer verder kunnen gamen , het is zwaar irritant aant worden dat ze die psn offline gooien :(:( hopelijk komt het niet zo ver dat we dalik al de ps3 weg kunnen doen omdat zij ( Hackers ) alles plat gooien

    Ze hebben wel gelijk met hun hombrew voor eigen gebruik ,maar zorg dan op zijn minst dat het niet online word gezet doe het dan echt ook voor eigengebruik, zal nooit gebeuren mja is wel een optie

  6.   
    rubenat's avatar

    RivetingFish schreef, "dit verhaal gaat nog een staartje krijgen ben ik bang"

    Dat denk ik ook

  7.   
    marklin989's avatar

    dat de hackers met hun poten er afblijven, dan is er ook geen rechtzaak enzo….

  8.   
    Neolite's avatar

    En terecht dat ze Sony aanpakken. Men had in mijn ogen het volste recht om de Playstation 3 te kraken. Het is immers je eigen apparaat en niet die van Sony na het moment van aanschaf.
    Sony moet eens even gaan beseffen dat men niet de enigste zijn die het recht hebben om wat te veranderen aan de Playstation 3.
    Wat Anonymous vervolgens doet is natuurlijk ook niet goed, maar is wel enig zins logisch gezien wat er tot nu toe gebeurd is. Die jongen heeft geen schijn van kans natuurlijk tegen een groot bedrijf als Sony. En dan is elke hulp welkom.

  9.   
    ChrissieOne's avatar

    See4urSelf schreef, "Hacken is toch sowieso illegaal? Zeker het verspreiden van de informatie. Ik vind dat beide partijen te ver gaan. Gevangenisstraf? PSN Offline? Beide partijen doen net alsof de hele wereld eventjes niet meer bestaat.. "

    Ga eerst eens de wet lezen voordat je zulke onzin verspreid.
    Hacken is niet illegaal. Hacken is het zoeken naar beveiligingslekken en het melden aan bedrijven. So far voor hacken.
    Nu over naar Cracken, wat het kraken van spullen, als de PS3, is.

    MelvinK schreef, "Hmmm had al een vermoede dat die hackers er weer mee bezig waren, zelfs gister middag is psn tijdelijk offline geweest, ik vind het nu wel genoeg geweest pak die mensen op of wat dan ook zodat wij gamers tenminste weer verder kunnen gamen , het is zwaar irritant aant worden dat ze die psn offline gooien :(:( hopelijk komt het niet zo ver dat we dalik al de ps3 weg kunnen doen omdat zij ( Hackers ) alles plat gooien
    Ze hebben wel gelijk met hun hombrew voor eigen gebruik ,maar zorg dan op zijn minst dat het niet online word gezet doe het dan echt ook voor eigengebruik, zal nooit gebeuren mja is wel een optie"

    SONY gooit het netwerk offline, niet de ””””””hackers””””””.
    Sowieso denk ik dat ze niet ver komen bij het offline halen van het PSN, het lijkt mij dat Sony genoeg servers heeft staan om dat aan te kunnen.
    De zogenaamde hackers hebben hier niets mee te maken, dus waarom alles op de paar aangeklaagde hackers gooien?

  10.   
    gragon3's avatar

    G************* Ga nou niet zielig lopen doen door PSN te gaan verpesten voor mensen die wel normaal gamen. Als je per sรฉ je eigen crap wil laten draaien dan maak je fijn je eigen console. Je gaat niet liggen huilen doen en een digitale oorlog verklaren vanwege zoiets. Regels zijn regels, je moet je er maar aan houden.

  11.   
    desxeon's avatar

    Dat Anonymous het voorelkaar krijgt om Sony te bedreigen en dat Sony zelf het PSN offline haalt vind ik aardog knap, laat ze maar voor Sony werken dat hebben ook niks te verpesten aan Sony.

  12.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Stelletje terroristen…

  13.   
    Fox's avatar

    “Anonymous is a army, Anonymous is always right, Anonymous can’t be reasoned with”
    Dus… en nu :P?

    Ga eerst eens de wet lezen voordat je zulke onzin verspreid. Hacken is niet illegaal. Hacken is het zoeken naar beveiligingslekken en het melden aan bedrijven. So far voor hacken. Nu over naar Cracken, wat het kraken van spullen, als de PS3, is.

    ^ ^
    Dus wel he… als je hackt (in breken dus gewoon) is dat meestal zonder toestemming… Wat Anonymous doet is een DDOS attack(of iets in die richting) zo dat ze echt schade aan brengen aan sony en dat is wel straf baar. Maar DDOS valt niet onder hacken he…

  14.   
    lanccce's avatar

    tja.. opzich heeft anoymous wel gelijk. alleen vind ik het echt belachelijk dat ze dan psn gaan hacken. hier zijn de gebruikers van PSN de dupe van. gelukkig heb ik een Xbox ๐Ÿ˜‰

  15.   
    cool ice's avatar

    jeez waat een waardeloze ********* lui zijn die hackers toch! ๐Ÿ‘ฟ daar word je toch gewoon doodmoe van. van mij mogen ze allemaal zwaar gestraft worden. ๐Ÿ˜ก

  16.   
    spychohead's avatar

    ze moeten sony goed aanpakken.

    mijn mening is als je een ps3 of wat dan ook gekocht hebt mag je zelf weten wat je er mee doet.
    als hackers de ps3 willen kraken moeten ze dat doen.het is hun eigendom zij hebben ervoor betaald.

  17.   
    spychohead's avatar

    ”gragon3″ schreef, "G************* Ga nou niet zielig lopen doen door PSN te gaan verpesten voor mensen die wel normaal gamen. Als je per sรฉ je eigen crap wil laten draaien dan maak je fijn je eigen console. Je gaat niet liggen huilen doen en een digitale oorlog verklaren vanwege zoiets. Regels zijn regels, je moet je er maar aan houden."

    hou jij je dan aan alle regels zal je leven saai zijn. ๐Ÿ˜‰

  18.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Sony vs Hackers : 2 – 3 ๐Ÿ™‚

  19.   
    JonsoN's avatar

    godhand schreef, "ze moeten sony goed aanpakken.
    mijn mening is als je een ps3 of wat dan ook gekocht hebt mag je zelf weten wat je er mee doet.
    als hackers de ps3 willen kraken moeten ze dat doen.het is hun eigendom zij hebben ervoor betaald."

    Jezus wat een domme reactie.

    Het is je eigen PS3 ja, laat het dan ook bij je eigen PS3, en ga er niet voor zorgen dat andere gebruikers, en Sony er de dupe van worden.
    Hacken kan gewoon niet goed gepraat worden.

  20.   
    Superwasbeer's avatar

    we are anonymous

  21.   
    XTR17's avatar

    Laat ze hun PS3 hacken, maar dit zijn gewoon trieste acties van hackers. Ik vind het logisch dat je geen toestemming van de servers krijgt om online te gaan met en gehackte console. Ook steunt een groot deel piracy en dat is weer wat hun behoorlijk in het nadeel werkt. Sony had die linux optie er al veel eerder moeten uithalen of er nooit in moeten stoppen. Hackers gingen er uiteindelijk toch misbruik van maken.

  22.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dit is echt triest van die hackers echt waar Sony probeert alleen maar hun console te houden zoals het hoort, En de inux was er ook alleen maar uitgehaald omdat de ps3 gehackt was al een beetje er door.

    En sowieso wil je linux kom op doe het dan op je pc ofzo niet op de ps3 had je toch niet veel aan het was beperkt, Dat ze gelijk dit gaan doen is gewoon echt zielig ๐Ÿ˜ก

  23.   
    Leon 2.0's avatar

    Erg fijn dat Anonymous nu weer ongelofelijk veel mensen naait, die nu geen gebruik van PSN kunnen maken. Wat een ontzettend irritant stelletje is dat. Net zoals de vorige keer toen ze besloten sites plat te leggen, het is voornamelijk de ‘brave burger’ die er last van heeft. Ik hoop oprecht dat die ventjes opgepakt worden en dat ze hier flink spijt van krijgen. ๐Ÿ˜ก

  24.   
    Almelow's avatar

    mr.black schreef, "Erg fijn dat Anonymous nu weer ongelofelijk veel mensen naait, die nu geen gebruik van PSN kunnen maken. Wat een ontzettend irritant stelletje is dat. Net zoals de vorige keer toen ze besloten sites plat te leggen, het is voornamelijk de ‘brave burger’ die er last van heeft. Ik hoop oprecht dat die ventjes opgepakt worden en dat ze hier flink spijt van krijgen. ๐Ÿ˜ก "

    Helemaal gelijk kerel ik sta een volle 100% achter je! ๐Ÿ˜‰

  25.   
    GENERAL_DS's avatar

    Almelow schreef, "

    ”mr.black” schreef, "Erg fijn dat Anonymous nu weer ongelofelijk veel mensen naait, die nu geen gebruik van PSN kunnen maken. Wat een ontzettend irritant stelletje is dat. Net zoals de vorige keer toen ze besloten sites plat te leggen, het is voornamelijk de ‘brave burger’ die er last van heeft. Ik hoop oprecht dat die ventjes opgepakt worden en dat ze hier flink spijt van krijgen. ๐Ÿ˜ก "

    Helemaal gelijk kerel ik sta een volle 100% achter je! ๐Ÿ˜‰ "

    agree ๐Ÿ˜ก

  26.   
    Potasnik's avatar

    Kolere wat een reacties! Gelukkig heb ik geen last ondervonden van het platleggen. Maar idd, wat een stel lijers zijn dat, het zal mij echt een worst zijn als ze zware straffen opgelegd krijgen! Graag zelfs!

  27.   
    xDafuzey's avatar

    Sony zuigt echt hard jongens alleen maar gezeik hoor je over dat bedrijf ik ben helemaal klaar met die ps3 shiit zooi
    Alleen maar HACK HACK HACK HACK HACK!!!
    ๐Ÿ‘ฟ

  28.   
    gragon3's avatar

    godhand schreef, "

    ”gragon3″ schreef, "G************* Ga nou niet zielig lopen doen door PSN te gaan verpesten voor mensen die wel normaal gamen. Als je per sรฉ je eigen crap wil laten draaien dan maak je fijn je eigen console. Je gaat niet liggen huilen doen en een digitale oorlog verklaren vanwege zoiets. Regels zijn regels, je moet je er maar aan houden."

    hou jij je dan aan alle regels zal je leven saai zijn. ๐Ÿ˜‰ "

    Nee nee, maar je accepteert de regels van Sony als je een account maakt op de PS3. Daarin staat ook letterlijk dat het verboden is om je eigen software te draaien. Dus ze moeten niet gaan huilen dat ze een rechtzaak krijgen

  29.   
    Leon 2.0's avatar

    xNiick schreef, "Sony zuigt echt hard jongens alleen maar gezeik hoor je over dat bedrijf ik ben helemaal klaar met die ps3 shiit zooi
    Alleen maar HACK HACK HACK HACK HACK!!!
    ๐Ÿ‘ฟ "

    Sony zuigt dus, omdat een paar zielige hackers het op hun gemunt hebben. Logisch.

  30.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ok maar in het einde vraag ik me nog steeds af is hacken nu toe gestaan?
    ๐Ÿ™„

  31.   
    spychohead's avatar

    JonsoN schreef, "

    ”godhand” schreef, "ze moeten sony goed aanpakken.
    mijn mening is als je een ps3 of wat dan ook gekocht hebt mag je zelf weten wat je er mee doet.
    als hackers de ps3 willen kraken moeten ze dat doen.het is hun eigendom zij hebben ervoor betaald."

    Jezus wat een domme reactie.
    Het is je eigen PS3 ja, laat het dan ook bij je eigen PS3, en ga er niet voor zorgen dat andere gebruikers, en Sony er de dupe van worden.
    Hacken kan gewoon niet goed gepraat worden."

    er staat MIJN MENING als je lezen kunt.dacht toch echt dat je je mening mocht geven of is dat hier niet meer zo.
    en ja andere spelers hoeven er niet de dupe van te worden

  32.   
    Martinspire's avatar

    Geen poot om op te staan.

    1) Sony netwerk is geen internet. Sony geeft je toestemming om op hun netwerk te komen maar maakt geen deel uit van internet.
    2) Voorwaarden moet je wel accepteren, want anders kun je niet spelen of opstarten. Je gaat zonder nadrukkelijk toestemming te geven al akkoord. Wat zij dan in het verdrag hebben staan maakt niet uit. Je bent ermee akkoord gegaan.

  33.   
    JonsoN's avatar

    godhand schreef, "

    ”JonsoN” schreef, "[quote=”godhand”].."

    Jezus wat een domme reactie.
    Het is je eigen PS3 ja, laat het dan ook bij je eigen PS3, en ga er niet voor zorgen dat andere gebruikers, en Sony er de dupe van worden.
    Hacken kan gewoon niet goed gepraat worden."

    er staat MIJN MENING als je lezen kunt.dacht toch echt dat je je mening mocht geven of is dat hier niet meer zo.
    en ja andere spelers hoeven er niet de dupe van te worden
    [/quote]

    Wat heeft een mening hier mee te maken, het is een fucking feit dat anonymous fout zit. ๐Ÿ˜‰

  34.   
    spychohead's avatar

    JonsoN schreef, "

    ”godhand” schreef, "[quote=”JonsoN”].."

    er staat MIJN MENING als je lezen kunt.dacht toch echt dat je je mening mocht geven of is dat hier niet meer zo.
    en ja andere spelers hoeven er niet de dupe van te worden
    "

    Wat heeft een mening hier mee te maken, het is een fucking feit dat anonymous fout zit. ;)[/quote]

    en daar ben ik het dus niet mee eens.het is toch een mening sommige mensen vinde dat anonymous fout zit ik vind dat niet(zolang andere mensen er niet de dupe van worden).(sony heeft playstation network offline gegooid na dreigementen dat had sony niet hoeven doen). ๐Ÿ˜‰