”On-disc DLC moet niets uitmaken als je van de game hebt genoten”

Al tijden klagen gamers dat ontwikkelaars niet eerlijk omspringen met content voor hun games. Steeds vaker wordt bekend dat downloadable content vaak al op de disc aanwezig is, waardoor de ontwikkelaar van het spel alleen even een knopje om hoeft te zetten om dit voor spelers te ontgrendelen.

He noted that it shouldn’t really matter if the DLC is on the disc, so long as the gamer has been totally satisfied form the moment they purchased the game.
Gamers vinden dat deze ‘on-disc’ DLC al direct in de game hoort te zitten, maar David Jaffe, maker van God of War, zegt dat het niets uit moet maken of content al op het schijfje staat of via een online store gedownload moet worden. Hij vindt dat als je van een game hebt genoten, er meer van wilt zien en DLC koopt, dat je niet hoeft te klagen over de on-disc content. Het maakt niet uit waar het vandaan komt, aldus Jaffe.
For example, you wouldn’t walk into McDonalds and get annoyed that you paid for a Big Mac and then see even more burgers on the grill. This is because you would be happy with the Big Mac and the value it represents.
Jaffe maakt ook een metafoor tussen deze DLC en de McDonald’s. Je raakt ook niet geïrriteerd als je een Big Mac hebt gekocht en nog tientallen Big Mac’s rond ziet gaan. Je bent blij met je eigen stukje voedsel en de waarde daarvan. On-disc DLC heeft ook voordelen, zoals minder kosten voor een developer.

Is on-disc DLC daadwerkelijk terecht of moet een ontwikkelaar dit, na het uitbrengen van een game, volledig in een online store aanbieden?

  1.   
    Lapixx's avatar

    On-disc DLC heeft ook voordelen, zoals minder kosten voor een developer.

    Mij dunkt dat het ontwikkelen van een stukje software altijd geld kost, ongeacht of het DLC betreft, en ongeacht of deze al op de disc aanwezig is. Vergeleken met geen DLC uitbrengen kost On-disc DLC altijd meer geld. :/

  2.   
    JonsoN's avatar

    Een ontwikkelaar heeft makkelijk praten..

    De game-industie is niet meer zoals het was.. zucht.

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    JonsoN schreef, "Een ontwikkelaar heeft makkelijk praten..
    De game-industie is niet meer zoals het was.. zucht."

    Bizar he, dat ontwikkelaars/uitgevers zo veel mogelijk geld willen verdienen.

  4.   
    gouanoz's avatar

    die vergelijking klopt ook echt helemaal met de echte situatie (not) 😡

  5.   
    Mv-Highway's avatar

    gouanoz schreef, "die vergelijking klopt ook echt helemaal met de echte situatie (not) 😡 "

  6.   
    RinusReetRidder's avatar

    On-disc DLC is goedkoper omdat ze dan niet zoveel aan MS of Sony hoeven te betalen om een hele download op XBL of PSN te plaatsen. Maar toch voelt dat echt aan als geldklopperij, want dan is de content gewoon al af. DLC is toch gewoon extra content, die je optioneel erbij kunt kopen. Het voelt niet echt optioneel of extra als je weet dat de content wel al op de disc beschikbaar is.

  7.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Maar die andere big macs voegen ook niks toe aan de jouwe en dat is bij games heel anders nogal een boute uitspraak van hem dus!! 😡

  8.   
    DGonlag2's avatar

    RinusReetRidder schreef, "On-disc DLC is goedkoper omdat ze dan niet zoveel aan MS of Sony hoeven te betalen om een hele download op XBL of PSN te plaatsen. Maar toch voelt dat echt aan als geldklopperij, want dan is de content gewoon al af. DLC is toch gewoon extra content, die je optioneel erbij kunt kopen. Het voelt niet echt optioneel of extra als je weet dat de content wel al op de disc beschikbaar is."

    Dat maakt echt niks uit hoor. Ze moeten alsnog via de store een code verstrekken waar Sony/Microsoft dan geld voor vraagt. Kost ze dus evenveel.
    Maar ik vind ik het wel onzin. Dat extra’s hadden ze dan gewoon in het spel kunnen stoppen. DLC maken voordat het spel uit is vind ik wel onzin, al helemaal bij Assassins Creed, 2 chapters eruithalen en dan verkopen!

    gameshark schreef, "Maar die andere big macs voegen ook niks toe aan de jouwe en dat is bij games heel anders nogal een boute uitspraak van hem dus!! 😡 "

    Krijg er wel honger van en zin om meer te kopen!

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    Het ligt er ook aan wat voor een DLC het is. Als je maar 1 extra charactor erbij krijgt dan vind ik het totaal niks. Als je een DLC content hebt wat naar de main verhaal, of daarnaast loopt vind ik het meer waard. Dan zal ik nog de moeite waard vinden.

    Het engiste spel ik wat ik helemaa up to date hou met DLC is Arma 2. Zit nou al op 19gb content en verveelt gewoon niet. En extra mappen zijn altijd welcome. Kan niet wachten op de volgende DLC. 🙄

  10.   
    Jarek's avatar

    Geweldige uitspraak over die mcdonalds 😀

  11.   
    Carcass's avatar

    Gezien de vele centen die men verdiend vind ik dit niet terecht zeggen.. Vergelijking met de mcdonalds is ook een beetje raar. Als je die metafoor gebruikt zou je een extra hamburger kopen die je meekrijgt in 1 kluisje, waar je dan later de sleutel van kunt kopen.

    Een (veel toevoegende) DLC is prima, maar men kan dingen ook gaan overdrijven.

  12.   
    Hukkel's avatar

    DLC was ooit een belofte, een extra iets. Veel content voor enkele euros waardoor je nog meer van de game kon genieten.

    DLC is nu alleen nog maar melkerij. Een manier om je te laten betalen voor dingen die er al in hadden moeten zitten. Alleen de DLC van Mass Effect was het waard.