Crysis 2 textures aanzienlijk minder scherp dan de voorganger

Crysis was voor een lange periode hét pc-spel met de oogstrelendste graphics. Om het tweede deel ook op de consoles te laten werken, moesten er een aantal aanpassingen worden toegebracht aan het spel.

Crysis 2 mag er van een afstandje wel beter uitzien dan het eerste deel, toch schrokken we een beetje toen we de onderstaande screenshots bekeken waarin dezelfde textures vergeleken worden met het eerste en het tweede deel.

[SCREENSHOTS]

The–Architect, een lid van GameTrailers, toonde deze twee screenshots in het forum en had een behoorlijk vast bewijs dat de texturegroottes op deze screenshots daadwerkelijk kloppen.

Basically, the majority of all textures in Crysis 2 are half the resolution quality of those in Crysis 1. Crytek downgraded the textures significantly in order to be on consoles.

I’ve been modding Crysis 2 by unpacking and decrypting the files and did a little comparison. I took the same textures from Crysis 1 and put them into Crysis 2 to see if there was actually a difference in quality.

Hij vervolgde:
If you dont believe me, you can mod the game yourself.

PS: The sequel not only has 1/2 the resolution of texture size from the first, but it also borrows many identical textures from the original. This explains why the comparison was so easy to do. All I had to do was look for the same file names in the Crysis 2 and Crysis 1 texture/detail directories, and then copy the original into the squeal.

What a disappointment. Looks like there is a lot of work to do to bring this game up to the originals standards.

  1.   
    THE-DUTCH-GUY's avatar

    L.O.L huge fail zou je nu zeggen maar ja omdat er een paar pixels minder in screen 2 zitten kan de game (zelfs) op de xbox 360 heel mooi zijn!

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Waar deze beste man niet aan denkt is dat de game ook smoother loopt

  3.   
    Deadstriker's avatar

    Is ook hartstikke logisch. Crysis 2 is primair gemaakt voor de gameconsole en die moeten het doen met ancient hardware 2004/5.

    Ik praat dan alleen over graphics.

  4.   
    Fabianb's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Waar deze beste man niet aan denkt is dat de game ook smoother loopt"

    Dat komt omdat hij het gewoon over de grafische kwaliteit heeft. 😉

  5.   
    RivetingFish's avatar

    wat een verschil zeg 😮

  6.   
    timishier's avatar

    who gives a fuck, echt. Het gaat om de gameplay de ai het lvl design en dat is in crysis 2 suprieur aan crysis 1 en 1.5 😀

  7.   
    G_Dragon16's avatar

    Simpel gezegd is het logies! Ze willen meer mensen Crysis leren kennen , want zoals Crysis 1 was had je goede pc nodig en veel mensen konden het niet spelen. Alleen vind het jammer dat ook nog eens het verhaal van Crysis 2 slecht is als je naar Crysis 1 kijkt, had echt op een vervolg verwacht die verder ging met de aliens en niet een die dit verhaal heeft. ( wil er niks over zeggen verder) maar ben erg geschrokken van van Crysis 2 had ik nooit verwacht dat verhaal op deze manier verder zou gaan! Spijtig jongens.

    Komt ook gewoon door EA want die hebben de game beinvloed, EA heeft ook gezegd Crysis 2 moet voor consoles komen dus zal wel grote kans in zitten dat hun invloed hebben gehad op dit andere verhaal.

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    Heerlijk gewoon hoe de mensen zeiken. Crysis 1 te hoge systeem eisen, geen console versie en loopt niet lekker. Crysis 2 hebben ze verandert, loopt beter, minder systeem eisen en een console versie. En nou word er gezegt, slechter graphics, waardoor ook minder goede pc’s kunnen draaien (vinden veel mense ook een probleem) want ze willen hun pc laten zweten! Want ze zien Crysis meer als een test game. En ze beginnen nou ook te zeiken over console ports?

    Wat is dan wat iedereen wilt? Wat verwachten ze nog van de game industrie. Zoek dan aub een ander hobby als men er niet tevreden mee is. Waar mensen toch al niet meer op letten om te zeiken, en nooit is het goed. Crytek heeft dit keer naar ons geluistert, nou is het er en dan is het weer niet goed.

    Gamers zijn gewoon te verwend!

  9.   
    Vinstaro's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Heerlijk gewoon hoe de mensen zeiken. Crysis 1 te hoge systeem eisen, geen console versie en loopt niet lekker. Crysis 2 hebben ze verandert, loopt beter, minder systeem eisen en een console versie. En nou word er gezegt, slechter graphics, waardoor ook minder goede pc’s kunnen draaien (vinden veel mense ook een probleem) want ze willen hun pc laten zweten! Want ze zien Crysis meer als een test game. En ze beginnen nou ook te zeiken over console ports?
    Wat is dan wat iedereen wilt? Wat verwachten ze nog van de game industrie. Zoek dan aub een ander hobby als men er niet tevreden mee is. Waar mensen toch al niet meer op letten om te zeiken, en nooit is het goed. Crytek heeft dit keer naar ons geluistert, nou is het er en dan is het weer niet goed.
    Gamers zijn gewoon te verwend!"

    En dik.

  10.   
    i7 Grendel's avatar

    Ben ik nu zo blind, of lijken die screens qua textures echt precies op elkaar. Als je het mij vraagt had die gast gewoon twee screenshots gemaakt van dezelfde game, alleen een paar seconden na elkaar.

  11.   
    ikkiewikkie's avatar

    En het verschil dat er mag wezen hoor. In game zie je het verschil waarschijnlijk niet eens en als je het al ziet is het niet eens heel schokkend. Het is gewoon een gaaf spel en die paar pixels verschil maken het er echt niet minder om. Na een uurtje Minecraft zie je dat heus niet 8)

  12.   
    Slayer61's avatar

    Wel jammer dat ik dit nu zie. Heb net vandaag de game aangeschaft.

  13.   
    FioranoJC's avatar

    i7 Grendel schreef, "Ben ik nu zo blind, of lijken die screens qua textures echt precies op elkaar. Als je het mij vraagt had die gast gewoon twee screenshots gemaakt van dezelfde game, alleen een paar seconden na elkaar."

    Wel apart dat het bijna precies hetzelfde eruit ziet inderdaad.
    Maar je ziet toch wel degelijk verschil in de kwaliteit van de gras texture.

  14.   
    Sarge's avatar

    Pff, dit verschil is voor mij echt wel verwaarloosbaar hoor 🙄

  15.   
    Deathboy's avatar

    gelukig heb ik hem gedownload ik wouw hem aanschaffen maar nu ik hem zie doe ik het tog maar niet

    ik vind het wel een beetje faal achtig 😕

  16.   
    rubenat's avatar

    wel gek dat ze grafisch achteruit gaan,

  17.   
    mastertje's avatar

    Deathboy schreef, "gelukig heb ik hem gedownload ik wouw hem aanschaffen maar nu ik hem zie doe ik het tog maar niet
    ik vind het wel een beetje faal achtig 😕 "

    Pff, waarom dat nou niet meer dan? Er zit dus echt heel weinig verschil in..
    Moet je nagaan als je zelf speelt dan valt het echt niet op hoor.
    Maarjah je moet doen wat je wilt doen 🙂

  18.   
    Kpyne's avatar

    ik zie weinig verschil, en allebei zijn het pareltjes op grafisch gebied 🙂

  19.   
    Carcass's avatar

    Misschien dan toch eens tijd voor nieuwe consoles..

  20.   
    Ika Q's avatar

    Vandaar dat die zo soepel liep. Lelijk spel is het zeker niet.

  21.   
    morkop006's avatar

    http://www.youtube.com/watch?v=2WJG14uLA3k

    tog veel verschil maar crysis 2 blijft super vet !
    wel jammer, want als pc gamer met net een nieuw systeem had ik liever cryengine 2 gehad 😛

  22.   
    gragon3's avatar

    Crytek 3 engine. De engine is zo gemaakt dat hij op PC en consoles draait en daarom is het dus waarschijnlijk dat hij er ‘minder’ ( het is nog steeds super mooi ) uitziet

    Zag dus ook mensen die de game niet aanschaffen vanwege zoiets? Spijt me dat ik moet zeggen maar hoe diep kun je zinken. Je merkt het verschil nauwelijks en al helemaal niet van gras want dat kom je zo goed als never tegen in NYC

  23.   
    firro's avatar

    ”Slayer61″ schreef, "Wel jammer dat ik dit nu zie. Heb net vandaag de game aangeschaft."

    OMFGGGGGGG!!!!!! en als je dit eerder had gezien, zou je het dan niet kopen? Damn wat ben je verwend zeg..
    More QQ, er is niet eens zoveel groot verschil, ik ga echt niet heletijd naar de grond zitten staren als ik een spel speel.. damn!

  24.   
    cookymonster's avatar

    OffT: ik hecht zelf niet zoveel waarde meer aan de graphics, vroeger wel. maar ik ga nu ook niet zeggen dat ik gameplay het belangrijkste vind, het enige waar ik nog naar kijk is de funfactor –> heb ik plezier als ik een game speel, zo ja dan is het een goede game.

  25.   
    See4urSelf's avatar

    Het was toch juist de bedoeling om de game meer aan de man te brengen? 🙂 Dat lukt ze ten eerste goed door de console’s er bij te betrekken, en natuurlijk wat meer hedendaagse PC’s de game te kunnen laten draaien. En Crysis 2 heeft ten opzichte van deel 1 een superieure dynamic lightning. Vind ik persoonlijk veel spannender!

  26.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    haal gewoon een goeie pc ben je van al t gezeik af