BBFC onthult Europese release Street Fighter IV Arcade Edition

Street Fighter IV verscheen februari 2009 en werd destijds overspoeld met positieve reviews. Ook de verkoopcijfers logen er niet om, dus besloot Capcom april vorig jaar Super Street Fighter IV uit te brengen. Deze editie bevatte niet alleen alle content uit de originele versie van de game, maar ook nieuwe modi, karakters, kostuums en flink wat tweaks. December vorig jaar verscheen in Japan een Arcade Edition, al heeft deze nooit buiten het land van de rijzende zon het levenslicht gezien. Maar volgens de website van de BBFC (als het ware de Engelse variant van PEGI) komt de Arcade Edition binnenkort ook eindelijk naar Europa.

Yoshinori Ono, producer van Street Fighter IV, hintte vorige week al naar een Europese release:

Well, if you think I’m a tease, I ought to have something to show if I’m teasing. But that’s all I can say because of political issues.
De Arcade Edition bevat niet alleen Yun en Yang (bekend van Street Fighter III) als nieuwe speelbare karakters, ook Evil Ryu, Evil Akuma en Oni zijn aan het assortiment toegevoegd. Tot slot heeft Capcom flink wat tweaks doorgevoerd in de gameplay, waar heel wat Japanse gamers overigens niet blij mee waren. Een releasedatum werd ook genoemd: 24 juni 2011.

 1.   
  firehopper211's avatar

  Okรฉ, Maar komt het hier in een orginele Arcade kast of als console game? Want in Nederland zijn zo wat alle arcade hallen van de kaart verdwenen, Behalve in andere Europese landen. ๐Ÿ™

 2.   
  Leon's avatar

  Gewoon naar de consoles ๐Ÿ˜‰ Het heet gewoon de Arcade Edition, dat heeft gelukkig niets te maken met het platform waarop je het kunt spelen.

 3.   
  wa@'s avatar

  Bij del aatste Street Fighter likte ik mijn vinger bij af

 4.   
  firehopper211's avatar

  Nice! ๐Ÿ˜‰ lijkt me wel een vette game.

 5.   
  brend5's avatar

  de hoeveelste Street Fighter IV is dit al wel niet, hoezo uitgemolken tot op het bot,

 6.   
  toqeer's avatar

  egt he die arcade edition hadden ze gelijk moeten uitbrengen komen ze der nu pas mee ๐Ÿ™„