Guitar Hero III meest winstgevende game ooit in Amerika

Activision kondigde vorige maand tot ieders verbazing aan de Guitar Hero-franchise per direct stop te zetten. Voornaamste reden was de tegenvallende verkoopcijfers van de laatste delen. De meest recente game uit de franchise, Guitar Hero: Warriors of Rock, ging ondanks de vele lovende reviews nog geen 100.000 keer over de toonbank. Maar dat dit wel eens anders is geweest, blijkt wel uit de nieuwe cijfers van de NDP Group.

Volgens hen is Guitar Hero III namelijk de game met de hoogste omzet ooit in Amerika. Het spel heeft alleen in de Verenigde Staten al 830 miljoen dollar opgebracht, waarmee het de nummer 2, Call of Duty: Black Ops (overigens ook een game van Activision) met gemak passeert. Laatstgenoemde game bracht namelijk “slechts” 780 miljoen in het laatje.

Belangrijk om te vermelden is dat het hier dus niet gaat om de meest verkochte game ooit. Call of Duty: Black Ops is immers vaker verkocht, maar omdat Guitar Hero III vanwege de bijgeleverde gitaar duurder is, werd met deze game uiteindelijk een hogere omgezet geboekt. De complete top tien vind je hieronder.

  1. Guitar Hero III: Legends of Rock ($830.9 miljoen)
  2. Call of Duty: Black Ops ($787.4 miljoen)
  3. Wii Fit (met Balance Board) ($736.6 miljoen)
  4. Call of Duty: Modern Warfare 2 ($713.6 miljoen)
  5. Rock Band ($670.7 miljoen)
  6. Wii Play (met Wii Remote)
  7. Guitar Hero World Tour
  8. Wii Fit Plus
  9. Mario Kart Wii (met Wii Wheel)
  10. Call of Duty 4: Modern Warfare

 1.   
  Steen's avatar

  activision OWNZ

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Tweakers had het over de omzet, niet over de winstgevendheid. Hoe dan ook, komt het natuurlijk doordat die gitaren meeverkocht werden, dat zorgt ervoor dat 3 exemplaren van Black Ops ongeveer gelijk staan aan één bundel Guitar Hero. 🙂

 3.   
  Maotes's avatar

  Guitar Hero III met gitaar zweefde bij de release tussen de 70 en 90 euro. Black Ops kost 60 euro. Ik heb geen idee hoe het in Amerika is, maar er zal niet veel verschil in zitten. Dus jouw redenering van ”3 Black Ops kopieën staan gelijk aan 1 Guitar Hero III met gitaar” klopt niet.

 4.   
  limsma's avatar

  de lijst bestaat eigenlijk maar uit 3 soorten games
  1. muziek games
  2. COD’s
  3. causul wii games

 5.   
  fabiankok's avatar

  hmm, nog nooit een game uit deze top10 gekocht o.o

 6.   
  m3n1ce's avatar

  Nitroglycerine schreef, "Guitar Hero III met gitaar zweefde bij de release tussen de 70 en 90 euro. Black Ops kost 60 euro. Ik heb geen idee hoe het in Amerika is, maar er zal niet veel verschil in zitten. Dus jouw redenering van ”3 Black Ops kopieën staan gelijk aan 1 Guitar Hero III met gitaar” klopt niet."

  nee hoor, GH3 kostte bij de release 120, nu is t 90 voor GH spellen, maar dan klopt de 3x nog niet 😉 maar 2x wel

 7.   
  bb023's avatar

  ik had eigenlijk totaal niet verwacht dat Guitar hero de top zou halen.. 😛

 8.   
  MildBobbySauce's avatar

  III was ook de beste 😉

 9.   
  Tibor922's avatar

  Die Activision games staan ook hoog omdat de Productiekosten van de game laag zijn, GTA IV is zoveel geld en tijd aan besteed, dat ze niet in de top 10 staan, Kortom, ACTIVISION GEEFT BIJNA NIETS UIT AAN HET PRODUCEREN VAN GAMES EN MAAKT DAN WEL WINST!!!!

 10.   
  vgamer's avatar

  Zie hier waarom gaming dood gaat. Teveel mensen die elke game met minimale veranderingen jaarlijks kopen.

 11.   
  Justinsane's avatar

  limsma schreef, "de lijst bestaat eigenlijk maar uit 3 soorten games
  1. muziek games
  2. COD’s
  3. causul wii games"

  funny cuz its true