CryEngine 3 omzetten naar multiplatform was zeer lastig

Nathan Camarillo, executive producer bij Crytek, laat weten dat Crysis 2 een PC game is, gebracht naar consoles en niet andersom. Desalniettemin zien de console versies er ‘awesome’ uit, maar zitten beide consoles vol met oude hardware en is het meer dan logisch dat de PC-versie er ver bovenuit stijgt. De game ziet er op de PC ‘mind blowing’ uit, aldus Camarillo.

Camarillo meldt ook dat het Crysis team de CryEngine 3 tot op de bodem moest ontleden om multiplatform mogelijk te kunnen maken. Camarillo weet met zekerheid te zeggen dat dit Crytek’s grootste uitdaging was tot nu toe. In ieder geval is het Crytek goed gelukt, want veel gamers zijn erg te spreken over de graphics van Crysis 2 op de consoles. Crytek is er zelfs van overtuigt dat ze grafisch de mooiste FPS hebben afgeleverd voor de huidige generatie consoles.

We had to take CryEngine 3 and rip it apart and re-architect a lot of the engine to support multi-platform. It’s a tall order to do all of that; simultaneously building a game while the engine is being constructed underneath it.

  1.   
    marklin989's avatar

    mijn mening heeft hij 100% gelijk .
    pc gaming wordt de laatste tijd meer en meer vergeten door de makers en dat vind ik verkeerd!

  2.   
    PixelShooter's avatar

    Damn! Zo niet waar he!

    Demo’s lieten ze alleen zien op de consoles en het is altijd al bekend geweest dat het een consoleport was. Vanwaar anders die ‘Press Start to continue’ op de PC? En waarom dan geen uitgebreidere graphics options?

    Ze willen gewoon degenen die nog twijfelen, nog vlug overhalen om het te kopen voor PC (en/of andere platforms) maar ik denk dat ze zelf wel beseffen dat de marketing en de ‘ontvangst’ was/ging zoals gehoopt.
    Overal zeggen reviewers dat het ook uitbrengen naar de consoles geen goede zaak was voor de PC, en daar geef ik ze gelijk in.

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Niet andersom, dus dat er in de demo “Press start to play” stond en auto-aim aan stond heeft er niks mee te maken zeker?

  4.   
    craz's avatar

    Als je dit zo leest hoop je eigenlijk dat de volgende generatie consoles snel komt. Maar vrijwel zeker dat de volgende consoles binnen 2 jaar worden aangekondigd lijkt mij.

  5.   
    GENERAL_DS's avatar

    ik vind killzone 3 toch echt mooier.

  6.   
    Vinstaro's avatar

    Ehh wat denken ze van god of war 3 dat is het mooiste spel tot nu toe nog steeds!

  7.   
    ridiculus's avatar

    Meen je dat? 🙄

  8.   
    bb023's avatar

    GENERAL_DS schreef, "ik vind killzone 3 toch echt mooier."

    gelijk heb je

  9.   
    LegendJordy's avatar

    crysis 2 is mooi en awesome op alle 3 de platforms:D en daar kunnen ze trots op zyn:D 😛

  10.   
    Kpyne's avatar

    Crysis is zeker niet lelijk, maar ik vond toch… Het kon mooier 😳

  11.   
    Deadstriker's avatar

    @Hierboven

    Moest je Crysis 2 maar voor de PC kopen.

    Op de PC ziet het er wel stukken beter uit. 😉

  12.   
    yaxxo's avatar

    CryEngine 3 is grafisch veel en veel mooier dan killzone 2 or god of war 3, veel van deze dingen hebben ze uitgezet, en de texture resoluties zijn extreem laag, ook weer iets waarom ik niet blij ben dat hij voor de consoles kwam.

  13.   
    HellViperX's avatar

    1 game is wel net zo mooi, of niet een stukje mooier dan Crysis 2:
    Metro 2033
    en wie dat ontkent heeft het zelf niet op zn hoogst gespeeld 😳
    Al is crysis 2 ook zeker een mooie game

  14.   
    PsYkOfOoL's avatar

    kep crysis 2 gezien, en wow wat een game, maar killzone vind ik toch mooi;r 🙂

  15.   
    G_Dragon16's avatar

    Ik speel Crysis om het verhaal en heb Crysis 2 nu gespeelt en valt mij op dat het niet verder gaat waar warhead is afgelopen! Ik weet dat er stuk mist tussen de twee games, maar dat zelfs het verhaal over de aliens niet verder gaat of hoe het afloopt. ik zie een heel ander verhaal , ik mag dan niks zeggen erover maar valt me tegen.

    Het is natuurlijk zo dat veel mensen Crysis geen eens kennen en beginnen met Crysis 2 , die mensen zullen het ook niet missen maar voor de echte fans is het toch een min punt. Had toch liever gezien hoe het verder gaat in warhead want daar zie je ook dat een alien word afgevoerd en mee genomen naar bewoonde wereld. Daar heb ik niks meer van gezien !

  16.   
    LennardF1989's avatar

    Killzone 3 is qua rendering techniek beter dan Crysis 2, echter heeft Crytek een goede tweede plaats.

  17.   
    PixelShooter's avatar

    ”G_Dragon16″ schreef, "Ik speel Crysis om het verhaal en heb Crysis 2 nu gespeelt en valt mij op dat het niet verder gaat waar warhead is afgelopen! Ik weet dat er stuk mist tussen de twee games, maar dat zelfs het verhaal over de aliens niet verder gaat of hoe het afloopt. ik zie een heel ander verhaal , ik mag dan niks zeggen erover maar valt me tegen.
    Het is natuurlijk zo dat veel mensen Crysis geen eens kennen en beginnen met Crysis 2 , die mensen zullen het ook niet missen maar voor de echte fans is het toch een min punt. Had toch liever gezien hoe het verder gaat in warhead want daar zie je ook dat een alien word afgevoerd en mee genomen naar bewoonde wereld. Daar heb ik niks meer van gezien !"

    Inderdaad… Het verhaal in Crysis (1) en Warhead, was echt geweldig. Je kon je er goed in inleven en de sfeer was nice. Daarom keek ik ook zo uit naar Crysis 2, zeker nu het ook eens een urban environment is, maar het is gewoon totaal anders (en verneukt). Spijtig, want de eerste twee delen hebben echt een grote replay-waarde.