Productie Clash of the Titans 2 is begonnen

Warner Bros. en Legendary Pictures hebben vandaag aangekondigd dat de productie is begonnen voor Clash of the Titans 2. Deze ‘goddelijke’ film zal wederom een cast kennen met mensen als Sam Worthington als Perseus, Ralph Fiennes als Hades en Liam Neeson als Zeus. De regie is voor dit tweede deel in handen van Jonathan Liebesman. Van zijn hand is binnenkort Battle: Los Angeles in de bioscopen te zien.

Hoewel de eerste film kritisch werd ontvangen, bracht het genoeg geld op om aan een tweede deel te werken. De opnames beginnen in studio’s nabij Londen, terwijl er later nog gefilmd wordt op locatie in Surrey (Zuid-Wales) en Tenerife. Clash of the Titans 2 moet medio maart 2012 in de bioscoop verschijnen.

Er werd al eens over de titel ‘Wrath of the Titans’ gesproken voor deze opvolger, maar in het officiële persbericht heeft men het vooralsnog gewoon over Clash of the Titans 2. Lees hieronder de synopsis van de film:

Tien jaar na zijn heroïsche strijd met de Kraken, leeft Perseus – halfgod en zoon van Zeus- een rustig leven als visser, samen met zijn 10-jarige zoon Helius. Ondertussen woedt er een hevige strijd om de macht tussen de goden en de Titanen. Door het gebrek aan toewijding van de mensheid zijn de goden verzwakt en verliezen ze steeds meer de controle over de gevangen genomen Titanen en hun woeste leider Kronos, vader van de broers Zeus, Hades en Poseidon. De broers hadden hun machtige vader al lang geleden afgezet en verbannen naar de hel van Tartarus, een kerker diep in de onderwereld.

Perseus kan echter niet aan de zijlijn blijven staan als hij merkt dat Hades en Ares de goden verraden en een deal maken met Kronos om Zeus te vangen. De Titanen worden sterker en sterker, terwijl de laatste goddelijke krachten van Zeus steeds verder afzwakken. Aan Perseus de taak om zijn vader Zeus te redden, de Titanen te verslaan en de mensheid daarmee te redden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren