Gamersnet.nl

Doneer nu aan Japan via je PSN portemonnee

Sony is een Japanse ontwikkelaar in hart en nieren, dus het zal je niet verbazen dat de natuurramp in het land van de rijzende zon hard bij hen is aangekomen. Veel van hun fabrieken sluiten tijdelijk hun deuren en uit respect voor de slachtoffers hebben ze besloten MotorStorm: Apocalypse, een game die volledig in het teken staat van tsunami’s en aardbevingen, uit te stellen. Zou jij ook graag je steentje bij willen dragen aan de noodhulp in Japan, maar weet je niet hoe? Dan biedt Sony jou een oplossing. Via het PlayStation Network kun je namelijk 2, 5, 10 of 20 euro doneren aan Japan.

Belangrijk om te weten is dat alle donaties rechtstreeks naar het Britse Rode Kruis gaan, dus Sony houdt geen cent achter. Doneren kan door naar de PlayStation Store te gaan, de sectie ‘In de Spotlight’ te bezoeken en vervolgens te kiezen voor ‘Geldinzamelingsactie voor Japan’. Als dank voor je gulle gift beloont Sony iedere donateur met een schattig Japans thema voor de PlayStation 3 (zie afbeelding hieronder). Om af te sluiten nog een dringende oproep van Andrew House, baas van Sony Computer Entertainment Europe:

Many gamers in particular feel a special bond with Japan, even if they’ve never traveled there personally. Its ingenuity and innovation have shaped our industry, and its culture and style have spread to communities across the world. Please join us now in helping the Japanese people during this great time of need. Together we can have a significant impact on the relief process.