Gamersnet.nl

Homefront gaat gebukt onder crashes op consoles

Amerikanen kunnen vanaf dinsdag al aan de slag met de nieuwste shooter van ontwikkelaar Kaos, Homefront. De game zal morgen ook officieel in de Nederlandse winkels verschijnen, maar zij die van plan zijn om het spel op de console aan te schaffen, zijn hierbij gewaarschuwd. Verscheidene spelers hebben namelijk op de officiële fora van Homefront melding gemaakt van crashes.

Volgens de spelers crasht de PS3-versie van de game namelijk tijdens het spelen zelf en bij het verlaten van pre- en post-game lobby’s, waardoor de getroffen spelers vervolgens door middel van een harde reset de spelcomputer opnieuw moeten opstarten. Xbox 360-gebruikers melden daarnaast ook dat het scherm vast loopt wanneer het logo van Kaos Studios vertoond wordt tijdens het opstarten van de game, waarna ze geheel uit het spel worden gegooid.

In een officiële reactie liet community manager Jeremy Greiner het volgende weten:

“We’re looking into the issue that is happening to a few users, once I have an update it will be posted here. Thanks for your patience. In the meantime, those experiencing the issue: If you could please post the exact step by step process of how it occurred, that would be appreciated.”