Gamersnet.nl

[UPDATE] Gears of War 3 beta 25 april van start, details bekend

Gears of War is één van de populairste Xbox-exclusieve franchises ooit. Het tweede deel is inmiddels al drie miljoen keer over de toonbank gegaan dus het kwam dan ook niet geheel als een verrassing dat Microsoft vorig jaar de sequel aankondigde. Onlangs bevestigden ze dat we later dit jaar nog een beta van de game kunnen verwachten en nu heeft deze ook een releasedatum opgeplakt gekregen: 25 april 2011.

De beta zal drie nieuwe competitieve modi en vier nieuwe maps bevatten. Twee van deze maps, Trenches en Old Town, zijn door Gears of War fans op Facebook uitgekozen. Daarnaast is het mogelijk om spullen die je in de beta vrijspeelt over te zetten naar de complete versie van de game. Het gaat hier om de volgende items:

Mensen die een beta key hebben bemachtigd door de Bulletstorm Epic Edition aan te schaffen kunnen overigens al een week eerder met de beta aan de slag. Voor hen zal deze echter al op 24 april eindigen, terwijl mensen die in het bezit zijn van een code doordat ze Gears of War 3 hebben gepre-orderd tot 15 mei met de beta kunnen stoeien.

Gears of War 3 staat gepland voor een release op 20 september 2011.