Gamersnet.nl

Lego Pirates of the Caribbean 3DS is Wii-port

TT Games, de ontwikkelaar achter de Lego-games, maakt een Nintendo 3DS-versie van Lego Pirates of the Caribbean: The Video Game. Wat echter opmerkelijk is, is dat de 3DS-game een port van de Wii-versie is.

Nick Ricks, Producer bij TT Games, vertelde dat het ontwikkelteam de assets van de Wii-game gebruiken om de 3DS-versie te kunnen maken. Daarnaast wist de man te melden dat de 3DS ongeveer dezelfde kracht bezit als de Nintendo Wii en de belichting op de handheld zelfs beter is.

Aangezien Lego Pirates of the Caribbean: The Video Game op de Nintendo 3DS een port is, zal het dezelfde inhoud bevatten als de Wii-versie op twee uitzonderingen na. Op de 3DS kun je de game namelijk in 3D spelen en zal het spel gebruik maken van de Streetpass-functie van het apparaat. De game zal een framerate van 60 frames per seconde bieden en 30 FPS als je gebruik maakt van het 3D-effect van de 3DS. De StreetPass-optie zal piratengevechten bieden als je het apparaat in slaapstand hebt staan en langs andere bezitters van het spel loopt. Denk aan steen-papier-schaar-achtige gevechten met drie verschillende zwaardaanvallen (hoog, midden en laag). Sommige outfits en personages zijn alleen vrij te spelen met de StreetPass-modus.

Aangezien de 3DS en de Wii, volgens Ricks, qua kracht sterk overeenkomen, zullen we binnenkort misschien Wii-ports in 3D kunnen verwachten.