Gamersnet.nl

Importverbod voor de PS3 in geheel Europa

Een tijdje terug spande LG een rechtszaak aan tegen Sony met de aanklacht dat enkele patenten van LG door Sony geschonden werden, waarvan er zich een aantal in de Blu-ray lezer van de PlayStation 3 bevinden. In deze rechtszaak heeft de rechter bij het civiele gerechtshof in Den Haag voorafgaand aan het daadwerkelijke proces de douane bevolen om voor tenminste tien dagen lang elke PlayStation 3 in beslag te nemen die wordt geëxporteerd naar een Europees land.

Afgelopen week zijn er door dit gerechtelijk bevel maar liefst tienduizenden spelcomputers vastgehouden in ons land door de douane. Het bevel is nog steeds van kracht en momenteel probeert Sony met alle middelen het bevel te ontkrachten. Het zou echter ook goed kunnen dat LG dit export, of beter gezegd importverbod voor de betreffende landen, kan uitbreiden naar weken, of zelfs langer.

In dat geval heeft Sony een daadwerkelijk probleem, aangezien elke week in Europa 100.000 PS3’s worden verscheept. De voorraden in winkels kunnen hierdoor dus opraken, waar consumenten vast en zeker niet al te blij mee zullen zijn.

LG hoopt door de rechtszaak een vergoeding te krijgen voor elk stukje hardware dat gebruik gemaakt heeft van deze, volgens haar, geschonden patenten. Dat betekent dat er alleen al voor de 47,9 miljoen verkochte eenheden van de PlayStation 3 per stuk een vergoeding door Sony moet worden opgehoest. Alle hens aan dek dus. In een verklaring tegenover de Britse krant The Guardian, verklaarde een woordvoerder dat momenteel hier bij SCEE naar wordt gekeken.