CrewGrounds: Ga jij de 3DS halen?

Precies een week geleden is er een nieuwe poll gestart op GamersNET en zoals jullie van ons gewend zijn zullen ook onze redacteuren hun mening geven over de huidige stelling. In deze editie van CrewGrounds behandelen we de volgende vraag:

Ga jij de 3DS halen?

De Nintendo 3DS belooft een revolutie op het gebied van handhelds te gaan veroorzaken. Het is een van de eerste apparaten die 3D (gaming) zonder bril mogelijk maakt en hij belooft op sommige vlakken nog krachtiger te worden dan de Wii. De vraag is echter: zijn jullie, als consumenten, wel geïnteresseerd in de 3DS? We legden deze vraag voor aan onze redacteurs.

Wester Wagenaar
Ik wacht het games-aanbod even af.
Hoewel ik, nadat ik een middag met de Nintendo 3DS aan de slag mocht, absoluut overtuigd ben van de kwaliteit van het apparaat, ga ik hem niet direct halen. De games die bij de lancering van de Nintendo 3DS beschikbaar zijn, zijn helaas allerminst indrukwekkend te noemen. Eigenlijk elke titel waarvoor ik het apparaat zou willen aanschaffen, en dat zijn er echt genoeg, verschijnt pas later en daarom wacht ik met het kopen van de Nintendo 3DS tot deze games in de winkelschappen liggen. De prijs van het ding is namelijk helaas niet niks…

Richard Leurs
Ik haal hem direct bij launch!
Ik ben van plan de 3DS al op de launchdatum te kopen. Waarom vraag je? Het lijkt mij gewoon een vet apparaat met een hoge gadget factor. Ik heb al een hele tijd geen echte handheld gehad, want mij PlayStation Portable ligt stof te happen en een Nintendo DS heb ik niet. Ik hoop dan ook dat de 3DS mij de lol van het spelen van games in de trein weer aan kan leren. Welke games ik aan ga schaffen weet ik helaas nog niet.

Jonah Knulst
Ik haal hem direct bij de launch!
Mijn pre-order staat al klaar, dus ik kan met een gerust hart kamperen voor mijn lokale gameboer. Vooral na het kick-off event ben ik ervan overtuigd dat de 3DS een fantastische handheld gaat worden. Met titels zoals Super Street Fighter IV, Ridge Racer en Rayman ben ik vanaf de launch tevreden.

Marin Jurešić
3DS, niks voor mij.
Nintendo heeft altijd al puike prestaties geleverd op het gebied van handhelds. Denk eens aan de vele Gameboys die ze hebben uitgebracht! En ik geloof daarom ook best wel dat mensen er heel veel plezier aan kunnen beleven. Maar toch haal ik deze gadget niet! Waarom precies weet ik niet, op de een of andere manier trekt het mij niet zo aan. Of misschien ben ik wel bang om verslaafd te raken…

Michiel Brunsveld
Ik wacht nog even af
De 3DS had me in zeer korte tijd volledig overtuigd, daarvoor was een korte speelsessie tijdens de E3 al genoeg. Het 3D-effect zonder bril werkt, er zijn heel veel toffe 3DS-games in ontwikkeling… maar toch is het niet een gadget die ik per se vanaf de launch nodig heb. Ik heb een DS Lite, ook daarvoor zijn meer dan genoeg vermakelijke games en om nou 250 euro aan een handheld uit te geven gaat me wat ver. Toch denk ik dat ik de 3DS wel een keer in een opleving ga kopen. Als ik even niet heel rationeel nadenk over de nut van deze nieuwe DS-variant. Het is gewoon een toffe ‘wannahave’, er komen allicht nog interessante exclusives en zeker na de eerste prijsdaling (feestdagen 2011?) wordt de verleiding wel heel groot. Nintendo doet het gewoon weer: dit product verkoopt zichzelf…

Leon Kempers
3DS? Ik wil de NGP (PSP2)!
Allereerst wil ik even mijn respect betuigen jegens Nintendo, die opnieuw het initiatief neemt om als eerste met een nieuwe en verfrissende techniek aan te komen zetten. De vraag waarmee ik echter worstel is: hoe lang blijft het 3D effect interessant? Bij de release van de Wii zagen we immers continu hetzelfde verschijnsel: mensen zijn er de eerste twee maanden niet van weg te slaan, maar daarna is de nieuwigheid ervan af en verdwijnt het apparaat voorgoed in de kast. En als het 3D-effect niet meer speciaal is blijft er aan het einde alleen nog maar een handheld over die veel minder krachtig is dan de NGP. Nintendo moet de 3DS dus echt blijven ondersteunen met een onophoudelijke stroom aan kwaliteits games en zich niet (zoals we bij de Wii zagen) enkel focussen op de casual gamer. Ik ben benieuwd, maar voorlopig kies ik toch voor de NGP.

 1.   
  ckerigon's avatar

  Hmm kga hem wel proberen bij de launch te halen..
  Ik ga hem niet pre-orderen, maar als ik op de launch genoeg geld heb dan ga ik het proberen.. Alleen zie niet zo 123 een leuke release titel verschijnen en dat is ook de reden waarom ik hem niet ge pre-ordert heb.

 2.   
  PSPfreaky's avatar

  Mijn laatste Nintendo hardware was de Gameboy Advance SP en daar blijft het ook bij. Ik heb geen interesse meer in de spellen van Nintendo.

 3.   
  Epic-Max's avatar

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 👿
  Als ik zn ding wil haal ik nog eerder een NGP omdat ik niet gek ben op Nitendo

 4.   
  ms13694's avatar

  Neuh, niks voor mij 😳 😳

 5.   
  morkop006's avatar

  khou niet zo van mario/ zelda achtige spellen dus kdenk dat de 3ds niet iets voor mij is

 6.   
  Eggie124's avatar

  Des tijds een PSP geimporteerd uit japan omdat dat ding me zo vet leek. De beter grafics het grotere scherm. Maar kwam daarna snel bedrogen uit. Waren best leuke games maar er was echt een gebrek aan games. Toen een DS gehaalt en tot op de dag van vandaag nog erg veel plezier van. Mocht de geschiedenis zich herhalen zal ik toch weer voor de handheld van nintendo gaan!

 7.   
  PsYkOfOoL's avatar

  moet ’t eerst zelf zien, ik ga geen 300 euro betalen voor iets wat zwak werkt.

  als ’t echt perfect werkt dag 1 buy!

 8.   
  FioranoJC's avatar

  Beetje uit verhouding maar heb net een ipad gekregen.. Verder is het wel een mooi ding qua functies die 3ds

 9.   
  MaTriX's avatar

  Ik denk dat ik hem samen met me zoon ga kopen, zal wel meer gebruikt worden door me zoon maar dat maakt niet uit tot op heden gebruikt hij ze huidige DS nog steeds en gezien die nu veroudert is komt dit goed uit.

  @Leon

  De Wii is nog steeds razend populair en wordt nog steeds enorm goed verkocht dus vraag me af waar jij het vandaan haalt dat tie bij mening mens stof ligt te happen in de kast, tevens ligt de grote markt bij de casual gamer dus ook die opmerking begrijp ik niet.

 10.   
  RivetingFish's avatar

  nou ik ga hem niet halen of er moeten ineenkeer hele goeie games komen

 11.   
  Leon's avatar

  MaTriX schreef, "@Leon
  De Wii is nog steeds razend populair en wordt nog steeds enorm goed verkocht dus vraag me af waar jij het vandaan haalt dat tie bij mening mens stof ligt te happen in de kast, tevens ligt de grote markt bij de casual gamer dus ook die opmerking begrijp ik niet."

  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bij heel veel mensen de Wii al na een paar maanden stof ligt te happen in de kast 😉

  Ik zeg in mijn verhaal dat Nintendo zich niet enkel moet focussen op de casual gamer en jij zegt dat dat je dat niet begrijpt? Veel Nintendo-fans waren teleurgesteld in het feit dat Nintendo maar een paar echte hardcore games per jaar uitbracht voor de Wii en die teleurstelling is ook volledig terecht. Je moet immers je échte fanbase niet vergeten, dat snap je toch wel? 🙂

 12.   
  MildBobbySauce's avatar

  nee ga gewoon voor NGP 😀

 13.   
  soldierarjan's avatar

  wacht wel ngp daar vewacht toch meer van gebruik mijn psp-3000 nog steeds in weekend als bij me vriendin ben en verveel en rest van week gebruikt zij hem nog.

 14.   
  MaTriX's avatar

  L30N schreef, "

  ”MaTriX” schreef, "@Leon
  De Wii is nog steeds razend populair en wordt nog steeds enorm goed verkocht dus vraag me af waar jij het vandaan haalt dat tie bij mening mens stof ligt te happen in de kast, tevens ligt de grote markt bij de casual gamer dus ook die opmerking begrijp ik niet."

  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bij heel veel mensen de Wii al na een paar maanden stof ligt te happen in de kast 😉
  Ik zeg in mijn verhaal dat Nintendo zich niet enkel moet focussen op de casual gamer en jij zegt dat dat je dat niet begrijpt? Veel Nintendo-fans waren teleurgesteld in het feit dat Nintendo maar een paar echte hardcore games per jaar uitbracht voor de Wii en die teleurstelling is ook volledig terecht. Je moet immers je échte fanbase niet vergeten, dat snap je toch wel? :)"

  Dus volgens jou moet Nintendo meer hardcore games maken, terwijl 90% van de Nintendo gamers casual is.

  Je weet dat een bedrijf uiteraard winst wilt maken, als je hardcore wilt gamen moet je geen Wii kopen en gewoon simpel weg een X360 of PS3 of PC kopen.

 15.   
  RoHoutje's avatar

  Ik wacht liever eerst af tot de prijs gedaald is… €250 kost ie toch? Iets te veel voor mij…