Eerste meldingen PlayStation 3 bans komen binnen

Begin dit jaar kwam hacker Geohot met het bericht dat hij de PlayStation 3 officieel had gehacked en sindsdien voert Sony een hevige strijd om zijn activiteiten stop te zetten. Nadat de Japanse elektronicafabrikant vorige week in het ongelijk werd gesteld in de rechtbank, treft Sony nu hardere maatregelen.

Op hackfora kwamen vandaag de eerste meldingen binnen van hackers die permanent van het PlayStation Network zijn verbannen. Deze personen hebben eerder geprobeerd via een omweg toch het PSN te betreden met hun gehackte PlayStation 3, maar worden daar nu das hard voor gestraft. Sony heeft vandaag voor het eerst een officiële verklaring vrijgegeven met betrekking tot de piraterij op hun console. Deze vind je hieronder.

  Important Access to the PlayStation Network and Access to Qriocity Services Notice
  Unauthorized circumvention devices for the PlayStation 3 system have been recently released by hackers.

  These devices permit the use of unauthorized or pirated software. Use of such devices or software violates the terms of the “System Software License Agreement for the PlayStation 3 System” and the “Terms of Services and User Agreement” for the PlayStation Network/Qriocity and its Community Code of Conduct provisions.

  Violation of the System Software Licence Agreement for the PlayStation 3 System invalidates the consumer guarantee for that system. In addition, copying or playing pirated software is a violation of International Copyright Laws.

  Consumers using circumvention devices or running unauthorized or pirated software will have access to the PlayStation Network and access to Qriocity services through PlayStation 3 System terminated permanently.

  To avoid this, consumers must immediately cease use and remove all circumvention devices and delete all unauthorized or pirated software from their PlayStation 3 systems.

 1.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Er zijn zelfs mensen die geen eens een ”jailbreak” op hun PS3 hebben, en die mail wel krijgen 😕

 2.   
  Hitman047's avatar

  ♚GamerGames™ schreef, "Er zijn zelfs mensen die geen eens een ”jailbreak” op hun PS3 hebben, en die mail wel krijgen 😕
  "

  Iedereen met een PSN account krijgt die mail, die geld gewoon als waarschuwing. 😉

 3.   
  Zimziba's avatar

  Ik zou het fijn vinden als all die hackers gebanned zouden worden. Ze verpesten spellen zoals Call of Duty: Modern Warfare 2, het zit vol met hackers.

 4.   
  Leon's avatar

  Hitman047″][quote=”♚GamerGames™ schreef, "Er zijn zelfs mensen die geen eens een ”jailbreak” op hun PS3 hebben, en die mail wel krijgen 😕
  "

  Iedereen met een PSN account krijgt die mail, die geld gewoon als waarschuwing. 😉 [/quote]

  Ik heb geen mail gekregen…

 5.   
  cool ice's avatar

  awesome! 🙂 dit maakt mijn hele dag weer goed! 🙂 (meen ik serieus)

  hartstikke goed dat sony nu voor de harde hand kiest! van mij mogen ze allemaal voorgoed geband worden. 🙂

 6.   
  ducky50's avatar

  eindelijk:D

  dat werd tijd

 7.   
  Bioschok's avatar

  En terecht ! 8)

 8.   
  Garuda's avatar

  Ban die mensen maar.

  weg ermee goed bezig Sony

 9.   
  spychohead's avatar

  mooi zo,weg met die hackers

 10.   
  MaTriX's avatar

  Tja ik vind het bannen van mensen wel erg ver gaan, neem me niet kwalijk ook ik ben tegen hacken en draaien van illegale software maar je kan deze hack op verschillende manieren bekijken.

  Op moment dat een user besluit zijn PS3 te hacken en er illegale games mee gaat spelen die hij gedownload heeft dan geef ik Sony in dit geval gelijk, maar de PS3 is ooit verkocht en zwaar geadverteerd dat linux enzo kon gebruiken die mensen werden achteraf gezien flink naar mij mening in de zeik genomen door Sony.

  Mensen die nu dus gebruik maken van de hack om Linux enzo te kunnen draaien en gewoon netjes gebruik maken van legale games horen naar mij mening niet gebanned te worden dus in deze kwestie vind ik een oordeel geven erg moeilijk.

  Dus de mensen die gebruik maken van illegale games mogen van mij keihard gebanned worden maar mensen die gebruik maken waar ze het apparaat toen der tijd voor hebben aangeschaft horen naar mij mening niet gebanned te worden mits ze natuurlijk het alleen maar doen om bijvoorbeeld Linux te kunnen draaien en netjes hun games nog steeds kopen.

 11.   
  Leon 2.0's avatar

  Mooi, zal ze leren. 🙂

 12.   
  GBA43's avatar

  MaTriX schreef, "Tja ik vind het bannen van mensen wel erg ver gaan, neem me niet kwalijk ook ik ben tegen hacken en draaien van illegale software maar je kan deze hack op verschillende manieren bekijken.
  Op moment dat een user besluit zijn PS3 te hacken en er illegale games mee gaat spelen die hij gedownload heeft dan geef ik Sony in dit geval gelijk, maar de PS3 is ooit verkocht en zwaar geadverteerd dat linux enzo kon gebruiken die mensen werden achteraf gezien flink naar mij mening in de zeik genomen door Sony.
  Mensen die nu dus gebruik maken van de hack om Linux enzo te kunnen draaien en gewoon netjes gebruik maken van legale games horen naar mij mening niet gebanned te worden dus in deze kwestie vind ik een oordeel geven erg moeilijk.
  Dus de mensen die gebruik maken van illegale games mogen van mij keihard gebanned worden maar mensen die gebruik maken waar ze het apparaat toen der tijd voor hebben aangeschaft horen naar mij mening niet gebanned te worden mits ze natuurlijk het alleen maar doen om bijvoorbeeld Linux te kunnen draaien en netjes hun games nog steeds kopen."

  Had geen betere reactie kunnen bedenken 😮 😉

 13.   
  Rijstekorrel's avatar

  Mooi goed bezig Sony 😀

 14.   
  DoublePost's avatar

  Hehe eindelijk, waarom ga je ook een PS3 hacken als je er toch al zoveel voor hebt betaald…

 15.   
  Leon 2.0's avatar

  MaTriX schreef, "Mensen die nu dus gebruik maken van de hack om Linux enzo te kunnen draaien en gewoon netjes gebruik maken van legale games horen naar mij mening niet gebanned te worden dus in deze kwestie vind ik een oordeel geven erg moeilijk. Dus de mensen die gebruik maken van illegale games mogen van mij keihard gebanned worden maar mensen die gebruik maken waar ze het apparaat toen der tijd voor hebben aangeschaft horen naar mij mening niet gebanned te worden mits ze natuurlijk het alleen maar doen om bijvoorbeeld Linux te kunnen draaien en netjes hun games nog steeds kopen."

  Het overgrote deel van de mensen die z’n ps3 hackt doet dit om gedownloade games af te kunnen spelen. Velen gebruiken als excuus dat Sony otherOS heeft verwijdert. Het aantal hackers dat echter slechts z’n ps3 hackt om Linux te gebruiken is nihil.
  Gewoon een slap excuus..

 16.   
  zbuiserd1970's avatar

  aanpakken die gasten, verpesten het voor een ander!! 😥 😥

 17.   
  MaTriX's avatar

  mr.black schreef, "

  ”MaTriX” schreef, "Mensen die nu dus gebruik maken van de hack om Linux enzo te kunnen draaien en gewoon netjes gebruik maken van legale games horen naar mij mening niet gebanned te worden dus in deze kwestie vind ik een oordeel geven erg moeilijk. Dus de mensen die gebruik maken van illegale games mogen van mij keihard gebanned worden maar mensen die gebruik maken waar ze het apparaat toen der tijd voor hebben aangeschaft horen naar mij mening niet gebanned te worden mits ze natuurlijk het alleen maar doen om bijvoorbeeld Linux te kunnen draaien en netjes hun games nog steeds kopen."

  Het overgrote deel van de mensen die z’n ps3 hackt doet dit om gedownloade games af te kunnen spelen. Velen gebruiken als excuus dat Sony otherOS heeft verwijdert. Het aantal hackers dat echter slechts z’n ps3 hackt om Linux te gebruiken is nihil.
  Gewoon een slap excuus..
  "

  Ligt eraan hoe je het bekijkt, op moment dat Sony kan zien dat men er illegale games op afspeelt dan geef ik ze gelijk op moment dat Sony een user banned die alleen maar Linux erop zet en zijn originele games gewoon koopt en afspeelt horen naar mij mening niet gebanned te worden.

  De enige die ooit een slap excuus gebruikte was Sony zelf toen ze de otherOS optie verwijderde onder het mom van beveiliging, en dat terwijl die pas gehacked werd na het verwijderen van het otherOS.

 18.   
  Leon's avatar

  MaTriX schreef, "De enige die ooit een slap excuus gebruikte was Sony zelf toen ze de otherOS optie verwijderde onder het mom van beveiliging, en dat terwijl die pas gehacked werd na het verwijderen van het otherOS.
  "

  Dat klopt niet, Sony verwijderde de Other OS feature nadat Geohot had aangegeven dat hij via Other OS de PS3 had gehacked.

 19.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Lullig voor de hackers die aardig wat uit de PlayStation Store gekocht hebben.

 20.   
  MaTriX's avatar

  L30N schreef, "

  ”MaTriX” schreef, "De enige die ooit een slap excuus gebruikte was Sony zelf toen ze de otherOS optie verwijderde onder het mom van beveiliging, en dat terwijl die pas gehacked werd na het verwijderen van het otherOS.
  "

  Dat klopt niet, Sony verwijderde de Other OS feature nadat Geohot had aangegeven dat hij via Other OS de PS3 had gehacked."

  Fout het enige wat Hotz aangaf in zijn blog was dat tie bezig was met een hack via de otherOS (het ding was op dat moment nog niet gehacked) en wat heeft het erna uitgehaald met de verwijdering ervan juist ja helemaal niks, groepen als failoverflow werden er alleen maar meer door geneigd om de PS3 te hacken na het verwijderen van de otherOS, resultaat na het verwijderen ervan was een hele hoop boze gezichten van klanten die het apparaat juist kochten omdat er een functie op zat die otherOS heette iets waar Sony enorm mee geadverteerd heeft.

  Nogmaals ik spreek niks goed ik ben anti piracy en koop al de games die ik het waard vind maar ik vind wel dat mensen die de hack puur alleen maar gebruiken voor het draaien van de otherOS optie niet een reden om die mensen te bannen, de goede hoeven niet onder de slechte te lijden.