CrewGrounds: Wat vind je van de Next Generation Portable?

Precies een week geleden is er een nieuwe poll gestart op GamersNET en zoals elke twee weken zullen ook onze redacteuren hun mening geven op de huidige stelling. Volgende week start er een nieuwe poll en dan zullen we ook jullie meest bijzondere reacties quoten. De huidige poll-vraag is:

Wat vind je van de Next Generation Portable?

Eind januari kondigde Sony de Next Generation Portable aan: de opvolger van de PlayStation Portable met onder andere twee analoge sticks, een touchscreen en Sixaxis Motion Control. Er zijn inmiddels al heel wat launchgames onthuld zoals Killzone, Uncharted en Resistance. Ook de specificaties liegen er niet om: de NGP beschikt onder andere over een quad core processor en een ingebouwd GPS-systeem.

Peter Bouwman
Ik weet het nog niet, ik wacht eerst totdat er meer bekend is over de (launch)games.

De PSP is een apparaat waarin ik altijd geloofd heb. Ik geloof namelijk WEL dat volwaardige, HD-games leuk zijn op een handheld en dan zeker als de graphics het toelaten. Toch heeft de PSP teleurgesteld en dat is niet te wijten aan het apparaat, maar aan het gebrek aan content!

Daarom zal mijn beslissing om de PSP2 (NGP) te halen volledig gebaseerd zijn op de content die wordt uitgebracht en aangekondigd. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat Sony wederom een fantastisch apparaat gaat uitbrengen, maar ze moeten natuurlijk wel een beetje gesteund worden door andere uitgevers en/of ontwikkelaars.

Richard Leurs
Ik weet het nog niet, ik wacht eerst totdat er meer bekend is over de (launch)games.

Ik heb zelf al een hele tijd een PlayStation Portable en zo nu en dan review ik nog een game voor het apparaat, maar verder doe ik totaal niets met het ding. Nu de Next Generation Portable (NGP) is aangekondigd moet ik aan het eind van het jaar gaan beslissen of ik hem ga kopen. Hardwarematig houdt niets mij tegen, want de NGP is een state-of-the-art apparaat. De verschillende manieren van besturen, de vele verbindings-mogelijkheden en het scherm zijn allemaal vet.

Op het gebied van games heb ik echter een probleem. Ik wil een handheld hebben waar ik snelle en korte games op kan spelen, ik hoef dus geen Uncharted of God of War in de trein te spelen. Ik ga daarom eerst maar eens aankijken wat het software aanbod gaat worden.

Jonah Knulst
Lijkt mij maar niets, dat ding komt mijn huis niet in!

Geef mij maar m’n 3DS.

Ik ben al geen fan van de PlayStation Portable, niet omdat mijn voorkeur uitgaat naar Nintendo en PC-gaming, maar vanwege een gebrek aan games. De DS had hetzelfde probleem, maar met mate. De NGP krijgt wat dat betreft direct al een betere ondersteuning met ports zoals Lost Planet 2, Metal Gear Solid 4, Uncharted: Drake’s Fortune en meer. Ik vind het echter jammer dat dit huidige generatie titels zijn, met andere woorden, ik kan er evengoed (of zelfs meer) van genieten op de PlayStation 3. Natuurlijk zijn er diverse andere titels op komst, maar vooralsnog ben ik nog niet onder de indruk van de line-up.

Ik wil meer zien van de derde partijen, alvorens ik een aanschaf overweeg. Wat betreft de technologie van beide handhelds: ik offer betere graphics met gemak op voor 3D.

Twan Stins
Wonderlijk apparaatje, ik ga hem onmiddellijk kopen zodra hij uit is.

De NGP heeft mij letterlijk weggeblazen. Toen ik een filmpje zag waar de nieuwe Uncharted werd getoond wist ik dat dit apparaatje ontzettend veel potentie heeft. Ik ben een grote graphics hoer die het helemaal geweldig vind dat je die graphics straks gewoon in je zak kunt stoppen.

Natuurlijk wacht ik nog even op verdere details en ik weet nog niet of dat backtouch systeem wel gaat werken, maar voor de prijsgeruchten die er nu hangen (€250-300) ga ik hem zeker halen.

  1.   
    DGonlag2's avatar

    Ik denk wel dat ik hem gelijk ga kopen,maar ik denk het bijna wel. Het ligt hem vooral aan de prijs. Maar ik denk niet dat het al te duur word, zeker niet na de psp, ps3 en pspgo. Die verkochten op het begin ook bijna niets door hun hoge prijs.

  2.   
    MaTriX's avatar

    Leuk weten we dat ook weer, zo zie je maar ieder zijn eigen mening.

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    ik vind het wel fijn dat hij uitkomt. dan worden de games voor de normale psp goedkoper 😀

  4.   
    cool ice's avatar

    Richard, Ik wil een handheld hebben waar ik snelle en korte games op kan spelen, ik hoef dus geen Uncharted of God of War in de trein te spelen.

    er zijn/komen vast genoeg minis die je voor een klein prijsje op je NGP kan zetten. 🙂

    maar als je het toch alleen doet voor wat kleine spelletjes, kun je misschien beter gewoon je psp gebruiken. hoef je geen bak geld uit te geven.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ziet er wel leuk uit maar ga hem niet gelijk halen.

  6.   
    RoHoutje's avatar

    Misschien ga ik als ik een pc heb sparen voor zo’n ding. Ik zie wel.