Bekijk hier Bilbo en de 13 dwergen uit The Hobbit

The Hobbit heeft heel wat obstakels moeten overkomen, maar nu gaat het dan toch echt beginnen. Of in elk geval, bijna. Op 21 maart wordt er officieel begonnen met de opnames. In verband met dat begin van de productie werd er onlangs een persconferentie belegd, waarbij de fans voor het eerst worden voorgesteld aan Bilbo en de 13 dwergen waar hij mee samen zal reizen.

Oke, ze zijn niet in kostuum, er zit geen make-up op en er is geen computer bewerking op los gelaten om ze er uit te laten zien als een kleine versie van zichzelf. Maar we hebben nu tenminste een eerste impressie van de groep waar we het grootste deel van de film mee te maken gaan krijgen.

Het moge duidelijk zijn dat er bij sommige van de heren nog wat meer werk is weggelegd voor de make-up en kostuums om ze om te toveren tot dikkige dwergen. Maar dit was in Lord of the Rings ook geen probleem (zie Gimli), dus dat zal wel goed komen.

Zoals gezegd beginnen de opnames op 21 maart. Het eerste deel van The Hobbit moet op 19 december 2012 in de bioscoop verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren