Naughty Dog: We maken Uncharted NGP niet omdat we een ‘één-game studio’ zijn’

Velen trokken waarschijnlijk enigszins verbaasd de ogen op, toen vorige maand bekend werd dat Uncharted voor de NGP niet ontwikkeld zou worden door de ontwikkelaar achter de uitermate succesvolle serie, Naughty Dog, maar door de Sony studio Bend.

De community baas bij Naughty Dog, Arne Meyer, liet echter in een interview weten hoe die beslissing tot stand was gekomen. Volgens hem is Naughty Dog een echte ‘één-game studio’ en zou het zeer uitdagend geweest zijn om de titel zelf te ontwikkelen. Meyer liet dan ook weten dat ze zeer verheugd waren om de touwtjes van de ontwikkeling van de NGP game over te geven aan de studio Bend, met wie ze, aldus Meyer, een zeer goede relatie hanteren.

  1.   
    Slayer61's avatar

    Wat maakt het nou uit of je een ‘één-game studio’ bent of niet? Als de games die Naughty Dog maakt maar goed en kwalitatief in orde zijn vind ik het geen probleem wat voor studio ze zijn.

  2.   
    Kpyne's avatar

    Ik vind het erg jammer dat ND het niet doet, en ik hoop echt dat het gewoon de uncharted blijft zoals we hem kennen van ND

  3.   
    bartuh_alem's avatar

    als ze het maar goed maken,
    maar zo goed als naughty dog…
    ik twijfel