Gamersnet.nl

GN Game Awards uitslag: 10 – Starcraft II: Wings of Liberty


De GamersNET GameAwards zijn achter de rug en jullie hebben massaal gestemd op jullie enige echte favoriete game van het jaar. Bij GN is er maar één categorie en één top 3 en in de komende dagen zullen wij de top tien bekend maken van jullie keuze. De eerste drie plekken zullen de befaamde GN-Toilettegel in ontvangst mogen nemen en dat zullen wij dan ook graag tonen via een video-item.

Zover is het echter nog niet, want we beginnen vandaag met de tiende plek in de GN GameAwards:

De GamersNET Game Awards 2010 zijn geheel anders verlopen dan de editie van 2009, vanwege het feit dat de top 10 extreem dicht bij elkaar ligt. Zo sleepte de winnaar van vorig jaar, Modern Warfare 2, 43% van de stemmen binnen, gevolgd door Assassin’s Creed II (16%) en Uncharted 2: Among Thieves (11%). Dit jaar sleept de top 3 respectievelijk 13%, 12% en 11% van de stemmen binnen en ook de games daaronder zijn een stuk beter verdeeld.

Starcraft II: Wings of Liberty sleept in 2010 de tiende plek binnen in de GN Game Awards en dit is een bijzonder knappe prestatie. Omdat wij slechts één enkele categorie hanteren is het altijd bijzonder als een PC-game de lijst verrijkt. Overigens zullen we hoger in de lijst ook een PC-game vinden en dat komt ongetwijfeld door het grote aantal PC-gamers op GamersNET.

Starcraft II: Wings of Liberty werd door GN kritisch beoordeeld in de review, maar desalniettemin heeft de game binnen de crew vele fans. In GamersNET RADIO heeft Menno een overtuigend betoog gehouden over het feit dat elke multiplayer-match een verhaal op zich is. Daarnaast is ook reviewer Jonah nog altijd erg gecharmeerd van de game en ook jullie hebben deze titel beloond met een mooie tiende plek in de lijst. En uit 33 keuzes is dat helemaal niet slecht.

GamersNET Game Award 2010: tiende plek

Review-score: 8.0
Bezoeker-score: 9.1

Top 10:

10. Starcraft II: Wings of Liberty
9. ?
8. ?
7. ?
6. ?
5. ?
4. ?
3. ?
2. ?
1. ?