Blauwdruk Arkham City vijfmaal zo groot als Arkham Asylum

Het in 2009 verschenen Batman: Arkham Asylum stond niet alleen bekend om uitdagende gevechten en verslavende gameplay, maar ook om de openheid van de wereld waarin het geheel zich afspeelt. Zo waren spelers aan het einde van de game in staat om terug te keren naar alle eerder bezochte locaties, om bijvoorbeeld puzzels van The Riddler op te lossen.

Mocht je hiervan hebben gesmuld, dan heeft Rocksteady goed nieuws, want het bedrijf heeft bekendgemaakt dat de blauwdruk van de wereld van Arkham City vijfmaal zo groot is als die van Arkham Asylum. Dit klinkt natuurlijk veelbelovend en laten we wel wezen, we hadden van het vervolg niks anders kunnen verwachten.

De wereld is echter niet vergroot om hierover te kunnen opscheppen, integendeel, deze ruimte was volgens Rocksteady nodig om alle elementen van de game te verwerken. Daarnaast wist men nog te vertellen dat spelers overal naartoe kunnen reizen, doch wel altijd een duidelijke indruk zullen hebben van de volgende stap die je moet nemen om het verhaal voort te zetten.

  1.   
    Dude…'s avatar

    holy shit, AA was al super groot 😆 hoop wel dat hier meer… te doen valt

  2.   
    lassieman's avatar

    Deze game lijkt me echt heel gaaf te worden 8)

  3.   
    ms13694's avatar

    Het beloofd écht een knaller te worden!

  4.   
    UberProSure's avatar

    Deze game WORD gaaf ! 😆 Arkham Asylum 1 was zo briljant vond ik dat deel 2 nog beter is! 😀

  5.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    YHEAA!!! 😳

  6.   
    M@tthijs's avatar

    Ik ben benieuwd. In ieder geval ben ik wel blij dat we uit het claustrofobische Arkham Asylum gaan, kreeg er af en toe kriebels van. 🙂

  7.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Niiccee 8)

  8.   
    Kpyne's avatar

    huh? is het free roam? nee toch? the fuuuuuuu?

  9.   
    Hitman047's avatar

    Dat wordt een behoorlijke oppervlakte dan. Goede zaak: Kan alleen maar ten goede komen aan de gameplay en de speelduur. 😉

  10.   
    kiesmaarwa's avatar

    Ja, maar je kunt nu toch ook in de Batmobile rijden? Dus het kan best zijn dat een groot deel bestaat uit lange wegen.. :p

  11.   
    iveL's avatar

    Ben erg benieuwt 🙂

  12.   
    Jonah's avatar

    kiesmaarwa schreef, "Ja, maar je kunt nu toch ook in de Batmobile rijden? Dus het kan best zijn dat een groot deel bestaat uit lange wegen.. :p"

    Er is geen enkel voertuig te besturen in Arkham City, dat heeft Rocksteady eerder bevestigd. Volgens het bedrijf is Batman zelf namelijk het ultieme ‘voertuig’. Iets met het berijden van spierbundels in leren pakjes staat me dan toch even tegen. 😛

  13.   
    DGonlag2's avatar

    M@tthijs schreef, "Ik ben benieuwd. In ieder geval ben ik wel blij dat we uit het claustrofobische Arkham Asylum gaan, kreeg er af en toe kriebels van. 🙂 "

    Haha, idd. Dat had ik ook. Ik hoop dat er deze keer minder ondergrondse dingen zijn, en meer in de hoogte. Lijkt me nou echt vet om bijvoorbeeld van een wolkenkrabber af te springen met je vleugel dingen. Ziet het al voor me: trophy: fly 1 kilometer.

  14.   
    FishHookz's avatar

    Ik heb erg genoten van Arkham Asylum dus dit word echt fantastisch en een uitdaging

  15.   
    Superwasbeer's avatar

    Mag ook wel, AA was zo linear en claustrofobisch