Fast Forward 2011: Kirby’s Epic Yarn

Kirby, het welbekende schattige en koddige stofzuigerblobje van Nintendo, heeft sinds Kirby 64: The Crystal Shards geen platformgames meer mogen ontvangen op de consoles. Terwijl Nintendo’s handhelds, en dan met name de DS, werden overspoeld met Kirby-titels bleef het angstvallig stil omtrent een echte Kirby-game op de GameCube en later de Wii. Op de E3 van vorig jaar echter, konden we dan eindelijk genieten van de aankondiging van de nieuwste game uit de serie: Kirby’s Epic Yarn. Wat we van deze titel kunnen verwachten lees je hier…

Kirby is terug
Het heeft even geduurd, maar de aanhouder blijkt wederom te winnen: Kirby zal binnenkort de Nintendo Wii onveilig maken. Wanneer ons favoriete blobje een wandeling maakt, komt hij plotseling een vreemd uitziende tomaat tegen en besluit deze op te eten. Echter, de tomaat blijkt niet zomaar een tomaat, maar een Metamato te zijn, het eigendom van een gemene tovenaar. Door zijn toedoen belandt Kirby in Patch Land, waar alles, incluis alle wezens en Kirby zelf, bestaat uit stof. In dit vreemde oord kan het blobje geen tegenstanders meer opzuigen om diens vaardigheden over te nemen en zal hij direct al een aantal moves tot zijn beschikking hebben. Op bepaalde plekken kunnen andere speciale vaardigheden worden gebruikt.

In het spel redt Kirby ene prins Fluff van de duivelse tovenaar, waardoor een van je vrienden het spel in de coöperatieve multiplayer samen met jou kan doorspelen. Leuk weetje is dat oorspronkelijk deze Fluff het hoofdpersonage van de game zou worden voordat werd besloten het spel tot een Kirby-game om te smelten. Leuk aan de stand voor twee spelers is dat het mogelijk is om met elkaar te gooien om anders onbereikbare plekken toch te kunnen bereiken. Daarnaast zijn er nog enkele dingen toegevoegd die de multiplayermodus zeker de moeite waard maken.

[SCREENSHOTS]

Stof
De game doet qua stijl erg denken aan de DS-titel Kirby’s Power Paintbrush, waarin Kirby wordt getransporteerd in een schilderij. Net als het eerdergenoemde spel zal ook Epic Yarn een nieuwe ervaring weten te bieden en net als bij Power Paintbrush is de unieke stijl niet slechts eye candy, maar vormt het ook de basis van de innovatieve gameplay van de game. Er is in Kirby’s Epic Yarn namelijk volop sprake van interactie met de omgeving. Zo kan Kirby aan knopen trekken of kan het roze mannetje bolletjes wol rond laten draaien om zo verborgen plaatsen te onthullen of om het terrein van vorm te doen veranderen.

In Kirby’s Epic Yarn zullen vijanden dus niet meer opgezogen kunnen worden en ook de mogelijkheid van het vliegen van de eerdere games is verdwenen. In plaats daarvan heeft Kirby beschikking over een flink arsenaal aan vaardigheiden, waaronder een soort zweep om vijanden uit de weg te ruimen en de mogelijkheid om in een auto of een parachute te veranderen. Door lang genoeg te drukken op de aanvalknop kan Kirby tegenstanders in een bolletje wol veranderen en kan het blobje deze vervolgens op andere vijanden gooien. Wel dreigt het spel, net als andere Kirby-games, wat makkelijk te gaan worden. In hoeverre Kirby’s Epic Yarn aan deze ongeschreven regel voldoet valt natuurlijk nog te bezien.

Voorlopige conclusie
Kirby’s Epic Yarn zal zowel qua stijl alsmede qua gameplay een unieke platformgame gaan worden. Hoe leuk het spel precies is, hoe lang het leuk blijft en hoe uitdagend het spel zal worden blijft nog even de vraag, maar aan wat we gehoord hebben te oordelen heb ik ongekend veel zin gekregen om weer eens met Kirby aan de slag te kunnen in een zeer innovatieve game.

Kirby’s Epic Yarn verschijnt 25 februari op de Nintendo Wii.

  1.   
    ckerigon's avatar

    Deze game is uniek in zijn genre vind ik qua style en is nog niet eerder gebruikt in mijn ogen, dus ik denk dat het wel een groot succes gaat worden zoals ik van elke Nintendo titel verwacht.

  2.   
    King of Heroes's avatar

    Onze roze kauwgombal ziet er weer goed uit! 8)