Dreamworks komt met CGI Bollywood film

De geruchten gingen al een tijdje dat Dreamworks wilde werken aan een Bollywood film die volledig met de computer gemaakt moet worden. Nu heeft de studio via Variety meer details prijsgegeven. Het zou gaan om een geanimeerde musical in Bollywood stijl.

De film moet Monkeys of Bollywood gaan heten. Ook de eerste namen worden al aan de film gekoppeld. A.R.Rahman (Slumdog Millionaire, 127 Hours) en Stephen Schwartz (Enchanted, The Hunchback of Notre Dame, Pocahontas) zijn al aan boord. Ook het echtpaar/productieduo Gurinder Chadha and Paul Berges (Bend It Like Beckham, Angus, Thongs and Perfect Snogging) zijn aan het project verbonden.

Het verhaal speelt in Mumbai en zal gaan over twee apen die een eeuwenoude demon proberen af te houden van het veroveren van de wereld. Het is geïnspireerd door het Hindoe gedicht De Ramayana. Wikipedia weet het volgende over dit epos te melden:

De Ramayana, het grote epos uit India, is het verhaal over Prins Rama, zijn broer Lakshmana en zijn vrouw Sita. Het is duizenden jaren oud en een van de meest beroemde werken aller tijden. De dichter en wijze Valmiki heeft het epos lang geleden in metrum gezet om het gemakkelijker te kunnen onthouden.

De hoofdlijn van het verhaal betreft de ontvoering van Sita door de demon Ravana, ze wordt meegenomen naar Lanka (de stad met de gouden muren). Uiteindelijk wordt Ravana, met de hulp van Hanuman, door Rama gedood. Daarnaast zijn er vele andere verhalen in het epos opgenomen.

Er is nog geen releasedatum bekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren