Interplay: ”Bethesda’s nieuwste excuus is absurd”

Voor lange tijd heerst er onvrede en oorlog tussen ontwikkelaars Interplay en Bethesda met hun kwestie over de Fallout MMO, waar de rechtszaak min of meer een welles/nietes spelletje is geworden. De rechtszaak heeft weer een nieuwe wending genomen. Interplay heeft namelijk de laatste aangebrachte claim met ”absurd” weggewoven.

Al een tijdje is Bethesda bezig om Interplay ervan te weerhouden werk te verrichten aan hun Fallout MMO. Dit omdat duidelijk was geworden uit de overeenkomsten dat Interplay alles mocht doen, behalve de naam Fallout met hun MMO te betrekken. Het is een rare zaak nu, voor beide kanten. Interplay reageert als volgt:

“Bethesda’s interpretation requires Interplay to develop and release an MMOG under the Fallout name, but unrelated to the Fallout brand.

“First, this is not only absurd, but is specifically prohibited [emphasis Interplay’s] by the agreement because Interplay was only granted a ‘license and right to use the Licensed Marks on and in connection with its FALLOUT-branded MMOG … and for no other purpose.

“It was not the parties’ intent that Interplay create, for example, an online baseball game or poker game called ‘Fallout.'”

Zo heeft Bethesda wel meer dingen gezegd om Interplay van hun MMO te weerhouden. Een claim waarin gezegd werd dat Interplay niet genoeg werk leverde aan de MMO, werd afgewezen door de jury, en daarnaast heeft Bethesda in september ook gezegd dat Interplay oudere Fallout games aan het verkopen waren zonder hun toestemming. Helaas, daar viel de jury ook niet voor.

Wat het geheel wel grappig maakt, is het feit dat Bethesda destijds in 2004 de rechten heeft overgekocht van de Fallout franchise, waar dus ook de online rechten onder vallen. En dit is dus uiteindelijk ook het been waar Bethesda spreekwoordelijk op staat. De hele ophef is natuurlijk begrijpelijk, want vlak nadat Bethesda de rechten heeft overgekocht, maakte Interplay zijn eerste woorden bekend over de MMO.

Hoe dit zal eindigen? Dat weet niemand, maar dit zal nog zeker interessant worden de komende tijd. Interplay heeft namelijk in oktober kenbaar gemaakt de game klaar te hebben tegen het einde van 2011. Wat Bethesda dan gaat doen blijft voor alsnog de vraag.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Als Bethesda de rechten in handen hebben zie ik weinig kans voor Interplay. Plus ik zit er niet op te wachten op een Fallout MMO.

  2.   
    NightHawk's avatar

    Ika Q schreef, "Als Bethesda de rechten in handen hebben zie ik weinig kans voor Interplay. Plus ik zit er niet op te wachten op een Fallout MMO. "

    Ik zou het weel een wijs spel vinden, met anderen een beetje rondlopen in de wasteland.

  3.   
    Kpyne's avatar

    Interplay heeft geen kans, Want zoals Ika zei, Bethesda heeft de rechten. En áls er een MMO komt, wil ik hem liever van Bethesda…

  4.   
    The_sith_lord's avatar

    Nog even en je wordt doodgegooid met al die mmo`s. Geen wonder dat al die nieuwe niet slagen met zoveel verschillende mmo`s.

  5.   
    Batavier's avatar

    Pfoe, ingewikkelde zaak. Op zich kan een Fallout MMO wel interessant zijn, maar hopelijk lukt het de gamemakers een keer om andere quests te verzinnen dan ‘kill 10 ‘…

    Hopelijk lijdt de MMO niet onder deze juridische strijd.

  6.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik zou een Fallout MMO wel zien zitten, mits je natuurlijk samen quests kan doen.
    Maar ja, een Fallout universum is gewoon een heel vet idee maar waarom kwam Interplay dan eigenlijk op het idee om het op Fallout te laten lijken??

  7.   
    Fox's avatar

    Even een feit om toe tevoegen voor Interplay. Hun zijn de echte makers van Fallout 1,2,tactic(en vanburen die later was remade in fallout:newvegas)… Dus ik vind het best genaaid voor hun dat ze opeens niet meer aan hun idee mag mee werken.

  8.   
    Hitman047's avatar

    Even voor de duidelijkheid: Het gaat hier toch alleen om de NAAM Fallout? Het probleem is niet dat Interplay een MMO maakt van Fallout, het probleem is dat ze de naam Fallout gebruiken (en de naam van bepaalde wezens in de game)

    Zie hierboven: Van Buren was idd ook gewoon Fallout maar niet onder die naam… ik zie het probleem dus niet echt?! Noem de game Van Buren MMO ofzo… 😕

    Waarschijnlijk gaat het om de naamsbekendheid van Fallout en hopen ze zo meer kopers te trekken?

  9.   
    The Beaver's avatar

    De rechten zijn nu gewoon voor Bethesda , dus Bethesda : Fix die Shizzle ! .

    Zonder Interplay was er uiteraard geen Fallout serie geweest , maar zonder Bethesda had ik nooit mijn Nr.1 Games ( Fallout 3 / Fallout New Vegas ) kunnen spelen , laat staan ontmoeten ! .