2011 Fast Forward: The Adventures of Tintin

Wat is het?
Moeten we daar echt antwoord op geven? Iedereen kent het stripfiguur Kuifje toch wel? Na de getekende en live action tv-series en films in het verleden is het nu zover dat we de avonturen van het Belgische karakter gaan zien door middel van de nieuwste technieken. Een film die er uit ziet als een computeranimatie, maar vooraf toch helemaal uitgeacteerd is door acteurs. Zoals dat ook met Avatar en Beowulf is gedaan.

Wie werken er aan mee?
Het zou je verbazen hoeveel grote namen aan deze film mee werken. Denk eens aan Daniel Craig (James Bond), Simon Pegg (Star Trek, Hot Fuzz), Andy Serkis (Lord of the Rings) en Kamie Bell (King Kong) als Tintin zelf. De film is onder andere geschreven door Edgar Wright (Scott Pilgrim vs The World) en Steven Moffat (Doctor Who). Steven Spielberg (Indiana Jones) regisseert en Peter Jackson (Lord of the Rings) produceert. Ongelofelijke namen toch? Het is Kuifje!

Wat hebben we er al van gezien/gehoord?
Niet veel. We weten dat de film uitgesteld is. Hij zou vroeg in 2011 al verschijnen, maar is wegens bepaalde redenen doorgeschoven naar oktober. Tot nu toe hebben we het moeten doen met enkele screenshots uit de film. Waaronder één waarin een overbekend Kuifje-moment na is gedaan op sublieme wijze. Verder is de film veelal in mysterie gehuld. Hij komt natuurlijk pas over negen maanden, dus dat komt helemaal goed.

Wat vinden we er van?
De flinke bezetting van grote namen voor een film over Kuifje lijkt ons een beetje vreemd. Misschien omdat Kuifje voor ons gewoon Kuifje is, dat blaadje dat we af en toe lezen en die tekenfilm die we vroeger af en toe zagen. Maar we hebben enorm veel vertrouwen in Steven Spielberg en Peter Jackson. Die hebben vaker bewezen dat ze weten hoe ze verhalen afkomstig uit een boek op goede manier naar het scherm moeten vertalen. In Amerika schijnt Tintin enorm groot te zijn, dus we wachten met spanning af.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren