Gamersnet.nl

Kinect wordt in de toekomst officieel PC-compatibel, aldus Microsoft

In de paar maanden tijd dat Kinect al door mensen gespeeld kon worden, hebben wij al de beschikking gekregen over een heleboel geweldige hacks voor op de PC. Maar wat nu blijkt is dat de Kinect via een officieel Microsoft-ondersteunende manier ook speelbaar kan worden gemaakt voor op de PC, aldus Steve Balmer:

“We’ll support that in a formal way in the right time. When we got an announcement to make, we’ll make it.”
Bij de aankondiging van Kinect – toentertijd onder codenaam Natal – in het jaar 2009 zei Bill Gates al dat de Kinect niet alleen gebruikt zou worden voor game-toepassingen, maar ook voor “media consumption as a whole”; waaronder verschillende interacties via twee of meer Windows-pc’s.

Na deze uitspraken van onze grote vriend Gates hebben wij niets meer vernomen over de betrekking tot PC-ondersteuning bij de Kinect. Daar is nu dus verandering in gekomen, aangezien Microsoft officieel heeft gemeld dat het alleen nog maar een kwestie van tijd is totdat de Kinect PC-vriendelijk wordt. De vraag is alleen nu of PC-gebruikers daar ook unaniem op zitten te wachten. Wie is er bereid om zijn vertrouwde muis in te ruilen voor een malloot die voor een klein schermpje zit te zwaaien?