Fast Forward 2011: I Am Alive

9 juni 12 uur 44. De dag waar het totaal verkeerd gaat in de Amerikaanse stad Chicago. Gebouwen storten in, en scheuren vormen zich op de snelwegen waar ooit vele auto’s over reden. Een grote aardbeving heeft Chicago getroffen, en het is natuurlijk de bedoeling te overleven in een verwoeste omgeving, waar water en voedsel schaars is.

Wie is de gelukkige?
De jonge Adam die een druk kantoorleven leid is op weg naar zijn werk. Met zijn dagelijkse shot Starbucks en een telefoon in de hand lijkt het een gewone dag in Chicago. Niets is minder waar, want al snel begint het te rommelen onder de grond, en in de straat waar Adam vrolijk rondhuppelt ontstaat een scheur waar je van ondersteboven raakt. Door grote hoeveelheden stof is er zo goed als niets te zien en lijkt het voor heel even de hel op aarde.
Het klaart op en de stad is totaal verwoest. Overlevenden zijn op een hand te tellen, en Adam maakt daar deel van uit. Het is ieder voor zich, wat ook zeker te zien is in een trailer. Adam heeft een flesje water weten te bemachtigen wat waarschijnlijk erg belangrijk gaat zijn in het uiteindelijke spel, dit komt omdat er drie van zijn collega’s als hyena’s achter het flesje aan zitten.

Adam en Eva?
Wat niet onopgemerkt bleef is de naam van het hoofd personage. Het is goed mogelijk dat er op zekere hoogte een verband zal gaan liggen met Adam en Eva omdat ook Adam alleen is samen met een handjevol overlevenden, en hij waarschijnlijk het begin is van een nieuwe bevolking. Ookal is dit misschien een beetje blind schieten, want wat hebben we nou eigenlijk gezien van I am Alive? Een trailler? Wat screens? Over gameplay is helaas nog zo goed als niets bekend. Des te meer is er om te speculeren.
Wat misschien wat meer voor de hand ligt is het vinden van voedsel en water in het spel. Zoals eerder al genoemd is dit onderdeel van een trailer, wat deze verwachting alleen maar versterkt. Hoe dit gedaan wordt is natuurlijk weer een heel ander verhaal. Persoonlijk hoop ik op een soort Uncharted gameplay. Puzzels, actie en filmische momenten. Een mix die volgens mij erg goed kan gaan uitpakken in een game als I am Alive.

Een hele voorlopige conclusie
Ookal is het voor een groot deel koffiedik kijken, zijn er toch een aantal dingen die erg voor de hand liggen. Neem het zoeken van eten, en grote actie stukken door bijvoorbeeld een instortend gebouw. Ik ben bang dat hij uitgesteld gaat worden tot 2012 omdat we er nog zo weinig van weten. Het zou gewoon een slechte stap zijn om hem dit jaar nog uit te brengen. Misschien kunnen we dit jaar al genieten van de afgebrokkelde skyline die Chicago heeft na de ramp, al wordt dit toch hoogstwaarschijnlijk volgend jaar.

I am Alive staat momenteel op voorjaar 2011.

  1.   
    ms13694's avatar

    Zal idd hoogstwaarschijnlijk worden verzet, jammer ik kijk erg uit naar dit spel

  2.   
    dicapo's avatar

    Dit spel lijkt me heel erg interessant…jammer dat je daar altijd zo lang op moet wachten

  3.   
    The Beaver's avatar

    Een zeer interessant concept ! , deze maar even in de gaten houden ! .

  4.   
    ikkiewikkie's avatar

    Interessante game, ga ik zeker in de gaten houden. Tis altijd leuk als er eens een nieuw concept voor een game wordt bedacht.

  5.   
    FRENZY 14's avatar

    idd heel interessant gegeven voor een game ( had zomaar ’n filmscenario kunnen zijn ) we zijn inmiddels een paar jaar verder….nog ff geduld….. 🙄

  6.   
    SN0WIE's avatar

    Hij komt al heel snel uit dit jaar, en we weten er nog niks van 😀
    Sommige laten 2 jaar van te voren al gameplay zien

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dacht tot deze game gecanceld was. Schijnbaar niet, is alleen maar goed. 😀

    Edit: Heb even het nieuwsbericht nagelezen, het ging slechts over de PS3 versie en is tevens bevestigd tot het slechts om een gerucht ging en geen bevestiging.

  8.   
    reflex166's avatar

    mooie fast forward . had nog niet van deze game gehoord tot ik dit zag 😀

  9.   
    HardCoreGamerâ„¢'s avatar

    Echt een schitterend spel lijkt me… Maar inmiddels hebben we al 2 jaar niks meer van de game gehoord. Ik denk dat dit spel ten dode is opgeschreven. 😉

  10.   
    Barlex's avatar

    Waiting for it! 🙂

  11.   
    nielz's avatar

    zo! is deze game nog steeds in ontwikkeling? ik weet nog dat ik hier jaren terug iets over hoorde

  12.   
    cookymonster's avatar

    ik hoop dat het wat word