Top 2010: De Top 2010 van Wester Wagenaar

eftWester Wagenaar
Wesz
Redacteur

Top 5
1. Donkey Kong Country Returns
Donkey Kong weet mijn nostalgische hart diep te raken en ondanks dat de besturing niet ideaal genoemd kan worden, kan niemand het plezier wegnemen dat ik met deze titel heb beleefd. Retro Studios heeft zich wederom bewezen als een studio die oude series op perfecte wijze kan overzetten naar de moderne tijd en verdient van mij daarom een flinke pluim.

2. Starcraft II: Wings of Liberty
RTS-titels hebben mij altijd al weten te boeien, maar WarCraft III heeft mij voor het eerst ook weten te verslingeren aan het online aspect van een game. Het is ook StarCraft II gelukt om mij te fanatiek bezig te laten zijn met een spel en alle aspecten van de game ademen simpelweg de befaamde hoogstaande Blizzard-kwaliteit uit.

3. Final Fantasy XIII
Ondanks het lineaire aspect van het spel heeft deze dertiende editie een speciaal plekje in mijn gamershartje weten te veroveren. De epische soundtrack, gecombineerd met interessante personages en een meeslepende verhaallijn
maken Final Fantasy XIII tot een glimmend pareltje.

4. No More Heroes 2: Desperate Struggle
Het in 2007 uitgebrachte No More Heroes wist al een geniale parodie te zijn op de moderne (pop)cultuur en het tweede deel walst gewoon lekker verder waar deel een ophield. Suda 51 flikt het weer een absurde game af te leveren gevuld met humor, een toffe grafische stijl, bloederige gevechten en seksuele verwijzingen.

5. Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth
Fanservice tot en met, maar voor mij des te lekkerder! Voor de doorgewinterde Ace Attorney-liefhebber is het heerlijk om ook eens het perspectief van Miles Edgeworth te zien en alle eerdere personages weer langs te zien komen. Inclusief toffe muziek, geniale dialogen en verrassende plotwendingen!

De grote verrassing
De E3-persconferentie van Nintendo wist toch wel heel erg te verrassen. Waar de voorgaande jaren een belabberde show werd neergezet wist Nintendo ons dit jaar mee te nemen in een wilde achtbaanrit vol geweldige aankondigingen, zoals de nieuwe Zelda-titel, GoldenEye 007, Kirby’s Epic Yarn, Donkey Kong Country Returns en als klap op de vuurpijl de 3DS met direct al een gigantische line-up met geweldige namen. Hier werd thuis het toetsenbord volledig ondergekwijld door al die Nintendo-magie die werd laten zien, iets dat ik al bijna drie jaar heb gemist, en daarom mag Nintendo’s E3-persconferentie met recht de grootste verrassing van 2010 genoemd worden.

De grote teleurstelling
De grootste teleurstelling is in mijn ogen het feit dat alleen begin 2010 ons interessante nieuwe IP’s heeft gebracht en dat het in de rest van het jaar maar slecht was gesteld met de innovativiteit van de ontwikkelaars. Titels als Bayonetta, Dante’s Inferno, Darksiders, Heavy Rain, White Knight Chronicles, Metro 2033, Fragile Dreams, BlazBlue, Resonance of Fate en Nier kwamen allen in het eerste kwartaal van dit jaar uit en de rest van het jaar werd opgevuld met vrijwel alleen maar vervolgen op bestaande series. Persoonlijk zie ik het liefst nieuwe ideeën, dan steeds dezelfde games in een ander jasje en dat viel dit jaar flink tegen. Hopelijk ziet het er volgend jaar rooskleuriger uit…

  1.   
    RemcoBluB's avatar

    zo, dit is weer eens wat anders al CoD en AC en Halo en RDR en al die andere dat soort games. 🙄

  2.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    RemcoBluB schreef, "zo, dit is weer eens wat anders al CoD en AC en Halo en RDR en al die andere dat soort games. 🙄 "

    Precies… Casual gamers moeten er ook zijn 🙂 😳

  3.   
    poetje10's avatar

    Waar is Red Dead Redemption?

  4.   
    bender's avatar

    ”poetje10″ schreef, "Waar is Red Dead Redemption?"

    tot mijn weten heeft hij geen xbox of ps3 dus kan hij dat gewoon niet spelen.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Zo dit is een heel ander lijstje zeg :P, Maar Donkey Kong Country Returns moet ik nog proberen me zusje heeft hem op de wii die van mij eigenlijk is maar goed :P.

    Ik heb me er vroeger wel mee vermaakt dus ben benieuwd naar deze 😀

  6.   
    RoHoutje's avatar

    Donkey Kong op nummer 1. Very grappig. 🙂

  7.   
    M@tthijs's avatar

    bender schreef, "

    ”poetje10″ schreef, "Waar is Red Dead Redemption?"

    tot mijn weten heeft hij geen xbox of ps3 dus kan hij dat gewoon niet spelen."

    Wester heeft een PlayStation 3 hoor. 😉

  8.   
    MaTriX's avatar

    Donkey Kong is een geweldige game ik en vrouwtje zitten op moment in wereld 4 met de mijn karretjes en tis echt ronduit geweldig.

  9.   
    limsma's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”bender” schreef, "[quote=”poetje10″].."

    tot mijn weten heeft hij geen xbox of ps3 dus kan hij dat gewoon niet spelen."

    Wester heeft een PlayStation 3 hoor. 😉 [/quote]
    als hij FF13 heeft gespeeld moet hij wel een console hebben.
    maar ik mis in het rijtje met orginele games een game uit het laatste kwartaal Vanquish

  10.   
    GBA43's avatar

    nooit van nummer 5 gehoord xD !!

  11.   
    Nitrix31's avatar

    Geen 1 van de bovenstaande games gespeeld :P. Iedereen zo zijn ding 😉

    BTW: Alvast een GELUKKIG NIEUWJAAR!! 😀

  12.   
    bender's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”bender” schreef, "[quote=”poetje10″].."

    tot mijn weten heeft hij geen xbox of ps3 dus kan hij dat gewoon niet spelen."

    Wester heeft een PlayStation 3 hoor. 😉 [/quote]

    do’h valt tegen, het zal iemand anders zijn die een fanatieke pc gamer was.
    en nu voor wester: waar is RDR 😛

  13.   
    WesterW's avatar

    Ho wacht even, GamerGames™, ik kan je verzekeren dat alle games in de lijst niet voor het “casual publiek” zijn gemaakt, maar mijn top 5 simpelweg niet alleen bestaat uit de blockbuster-titels die de meeste mensen kennen 😉

    Over het ontbreken van Red Dead Redemption in de lijst: ik ben persoonlijk absoluut geen liefhebber van “sandbox-games” en ook het wilde westen-stijltje spreekt me niet zo aan. Ik kan niet ontkennen dat het een geniaal spel is, maar natuurlijk is een top 5 geheel een kwestie van persoonlijke smaak en daarom heb ik er bewust voor gekozen Red Dead Redemption geen plekje te geven 😉