Fast Forward 2011: MindJack

MindJack is een futuristsche shooter, ontwikkeld door ontwikkelaar Feelplus, die met dit project eigenlijk zijn eerste grote stap gaat maken. Voorheen was de ontwikkelaar al verbonden met verscheidene projecten, zoals Star Ocean: The Last Hope en Lost Odyssee. Weet deze game met z’n concept van mind-hijacking te overtuigen? Dat lees je in deze Fast Forward…

In Mindjack, een third-person shooter, worden we verplaatst naar het jaar 2031. De wereld is afhankelijk van vele gecompliceerde technologieën die het leven van de mens zouden moeten vergemakkelijken. Het bestaan van dit menselijk leven wordt echter ernstig bedreigd door een grote multinational die achter de schermen aan vele touwtjes trekt. Als speler kruip je in de huid van protagonist en ambtenaar Jim Corbijn, met af en toe wisselingen tussen een voormalig soldaat genaamd Rebecca Weiss.

Samen met haar en een team van andere mensen zal je in MindJack het hoofd moeten gaan bieden tegenover kwaadaardige corporaties, corrupte regeringen en al het schorem dat daar tussen zit. Niet een verleidelijke rol dus, die daarnaast nog eens wordt bemoeilijkt door een uniek concept waar de game om draait.

‘Mind-hijacking’
In de inleiding werd het al genoemd, ‘mind-hijacking’, of dus beter gezegd: MindJack. In die al actievolle campagne kan namelijk op elk moment in de game plotseling iemand uit China de singleplayer betreden en jouw team, of de vijandelijke mankrachten aanvullen. Dit wordt namelijk mogelijk gemaakt door een ontwikkelde technologie in de game, die het mogelijk maakt om in de breinen van anderen te kruipen en deze vervolgens te beheersen.

Met dit unieke concept weet de ontwikkelaar op ingenieuze wijze de online multiplayer te verweven met de singleplayer. Om er van verzekerd te zijn dat het verhaal niet helemaal uit de soep loopt, kan je als speler aan het begin van elke speelbeurt kiezen wat je wilt zijn: gastheer of hacker. Als gastheer speel je met één van de hoofdpersonen, en beleef je ook de cutscenes tussen de vele gevechten door. Laatstgenoemde kan zich continue bij één van de twee zijden op het slagveld voegen.

[SCREENSHOTS]

Robot-gorillas!
Op het gebied van originaliteit weet de game dus zeker hoge ogen te gooien, maar weet de gameplay zelf ook te overtuigen. Zoals eerder al gezegd is MindJack een futuristische third-person shooter. Dit betekent allereerst dat je met allerlei vreemde wezens te maken zult krijgen zoals enorme robot-gorillas en natuurlijk de bekende robot drones.

Als third-person shooter beschikt MindJack daarnaast over een vrij standaard cover-systeem, dat je in staat stelt om achter objecten je te verschuilen. Het schieten in een shooter is vanzelfsprekend één van de belangrijkste punten, en hier lijkt MindJack wellicht in een valkuil te gaan vallen. Het richten van wapens is namelijk nog een beetje stijfjes en zorgt ervoor dat het lastig is om echt goed te mikken. Op het gebied van battles weet MindJack weer juist wel te overtuigen, door het vele plezier wat je er uit kan halen. Er zal namelijk een constante actie aanwezig zijn, door het feit dat spelers telkens weer kunnen mindjacken naar een volgende soldaat.

Voorlopige conclusie
Met het unieke concept waar MindJack mee pronkt weet ontwikkelaar Feelplus goed te scoren op het gebied van originaliteit. Het weven van singleplayer en multiplayer met elkaar is daarnaast ook een groot pluspunt van de game. Als shooter zal er echter nog wel wat geschaafd moeten worden, wil de game op gameplaytechnisch gebied ook hoog kunnen scoren. Ik wacht het dus nog even af, maar vestig wel zeer veel belangstelling op deze game.

MindJack verschijnt op 21 januari 2011 voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.

  1.   
    rubenat's avatar

    ik hou zelf niet zo van dit soort spellen

    maar deze kan wel leuk worden

  2.   
    GBA43's avatar

    Mij lijkt het juist kapot vet! 😀

  3.   
    Slayer61's avatar

    Het concept spreekt me niet zo aan. Ik hoop dat de game nog láng niet uitkomt, want de graphics zijn echt bagger op dit moment! 😛

  4.   
    M@tthijs's avatar

    ”Slayer61″ schreef, "Het concept spreekt me niet zo aan. Ik hoop dat de game nog láng niet uitkomt, want de graphics zijn echt bagger op dit moment! 😛 "

    “MindJack verschijnt op 21 januari 2011 voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.”

    De graphics zijn dan misschien het niveau van AAA-titels, maar dat betekent zeker niet dat ze bagger zijn. 😉

  5.   
    desxeon's avatar

    Ik kijk we wat je gaat worden.

  6.   
    vgamer's avatar

    Wie wil er nou een van de gewonen spelen als je ook zo’n mindhacker kan zijn. Tenzij de gameplay natuurlijk precies hetzelfde is wat dan weer zuigt…

  7.   
    Slayer61's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”Slayer61″ schreef, "Het concept spreekt me niet zo aan. Ik hoop dat de game nog láng niet uitkomt, want de graphics zijn echt bagger op dit moment! 😛 "

    “MindJack verschijnt op 21 januari 2011 voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.”
    De graphics zijn dan misschien het niveau van AAA-titels, maar dat betekent zeker niet dat ze bagger zijn. 😉 "

    “De graphics zijn dan misschien het niveau van AAA-titels” Juist niet!