Gamersnet.nl

BioWare beantwoordt kritiek op seks hebben met hetzelfde geslacht in Dragon Age

Zoals waarschijnlijk velen van jullie weten is het in de RPG Dragon Age: Origins mogelijk om twee vrouwen met elkaar gemeenschap te hebben. Niet iedereen vond dit (gek genoeg?) even leuk, en er kwamen verscheidene klachten bij ontwikkelaar BioWare terecht. Eén van de schrijvers van de vele scenario’s van Dragon Age, David Gaider, die een zeer grote invloed heeft op de game door het feit dat hij ook de schrijver is van de eerdere romans, sprong echter voor de ontwikkelaar op de brès.

Volgens hem is het seks hebben tussen mensen of wezens van hetzelfde geslacht niet erg, wanneer het niet zinloos is.

“I would hope that some folks could be sensitive enough to be happy for those players [pursuing same-sex romance], at the very least out of the selfish notion that they may one day end up in the minority of some content issue and receive the same consideration if nothing else.”
Met deze uitspraak van Gaider lijkt het erop dat we in Dragon Age 2 geen verandering ten opzichte van het eerste deel mogen verwachten. Rest ons nog één vraag: Zullen we dus ook binnenkort Commandeur Shepard te keer zien gaan met iemand van zijn geslacht…?