Fast Forward 2011: Rage

Rage is een titel waar niet veel over bekend is. Het doet denken aan Borderlands, maar de open wereld is weer een kenmerk van de Fallout serie. Wat moeten we nou eigenlijk vinden van deze actie-RPG die in ontwikkeling is bij Id Software?

Wéér een apocalyptische RPG?
We hebben het hier over een first person shooter die zich afspeelt in een apocalyptische wereld, of beter gezegd: een wasteland, zoals de ontwikkelaar het zelf noemt. Nu denk je vast: is er dan nog wel enig verschil met Fallout? Ja, dat is er zeker. Het verhaal speelt zich namelijk af in de toekomst die er veel kleurrijker en voller uitziet. Een nieuw tijdperk brengt natuurlijk ook nieuwe wapens met zich mee, die overigens ook via verschillende onderdelen in elkaar te zetten zijn. Het blijft echter niet bij wapens, want er zijn zowaar voertuigen te vinden zoals buggy’s. Met die voertuigen kun je races houden, en door die te winnen kun je je stalen ros steeds verder upgraden. Denk bijvoorbeeld aan bepantsering of een machinegeweer. Kortom: het RPG gehalte ligt erg hoog in Rage.

Daarnaast zal er een soort arcade modus zijn waar je een arena binnenstapt vol met mutanten. Het is natuurlijk de bedoeling er levend uit te stappen met een hoop dode monsters op je naam. Het vermoorden van monsters is nu ook wat creatiever gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld een elektrische schok het water doorjagen waardoor je vijand geroosterd wordt.

[SCREENSHOTS]

Een mix van genres!

Wat we niet vaak zien is dat een game een mix van genres met zich meebrengt die ook nog is goed werken. In Rage zitten namelijk race elementen die erg goed in elkaar zitten, daarom wordt het racen terecht een subgenre genoemd, maar ook zitten de first person shooter elementen goed in elkaar. Verder is het ”hoofdgenre” natuurlijk een actie RPG, wat zeker te zien is. Denk aan een dorp wat je hulp nodig heeft, of een lading items waar je je fantasie op los kunt laten. Een erg leuke toevoeging is dat er geen limiet zit op je draaggewicht en dit brengt natuurlijk weer nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Grafisch gezien verschilt het erg in Rage. Zo bevind je, je het ene moment in een donkere kerker vol mutanten, en ben je het andere moment in een kleurrijk dorpje waar een lading aan quests op je wacht. Het stijltje ligt tegen cartoony aan, maar ook dit verschilt sterk in de game. In een kerker heb je namelijk het idee dat je een andere game aan het spelen bent.

Conclusie

Rage is een game die ik erg graag is goed wil gaan spelen. Voertuigen in een RPG is iets wat wel goed moet uitpakken in een game als deze. Er zijn genoeg quests te beleven, en geen limiet op je draaggewicht is erg fijn. Ook grafisch kent deze game veel details en verschilt het vaak van grauw naar juist weer kleurrijk, wat zeer mooi in beeld word gebracht. Rage is dus een titel om in de gaten te houden, en zeker als RPG addict hoop ik dat er weer genoeg uren aan gameplay in zitten.

Rage verschijnt voor: PC, Mac, Playstation 3 en Xbox 360 op 15 September 2011. En voor diegene die écht niet meer kunnen wachten, is er gelukkig altijd nog Rage HD voor de iPod/iPhone en iPad.

  1.   
    RoHoutje's avatar

    O ja. Rage. Die was ik even vergeten.

  2.   
    ckerigon's avatar

    Deze houd ik zeker in de gaten 😉

  3.   
    JonsoN's avatar

    Dit spel wordt echt zo goed. Ik hoop trouwens dat de gameplay een stuk soepeler en beter wordt dan Fallout 3, en dat de voertuigen een stuk beter te berijden worden dan in Borderlands.
    Grafisch ziet het er in ieder geval al top uit! 8)

  4.   
    reflex166's avatar

    ziet er mooi uit .echt!

  5.   
    NightHawk's avatar

    vette game

  6.   
    LearsXD's avatar

    geweldig heb er nu al zin in 😀

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik hou deze game al een aantal jaren in de gaten, Doom 4 gaat op de zelfde game engine werken en de ontwikkelaar heeft belooft tot de graphics ademt benemend moeten zijn. Alleen helaas nog geen gameplay beelden, maar Rage ziet er ook erg mooi uit.

    En net als Cry-Engine had de console’s ook moeite om deze engine fatsoenlijk te laten draaien. Verwacht veel van deze game!!

  8.   
    desxeon's avatar

    Deze screens zien er ook al gruwlijk uit.:)

  9.   
  10.   
    Slayer61's avatar

    Ik kan niet wachten totdat deze game uitkomt! 🙄

  11.   
    ms13694's avatar

    Klinkt goed!

  12.   
    XTR17's avatar

    Lijkt mij eerder beter te vergelijken met Borderlands dan Fallout. Grafisch in een ander jasje, maar de gameplay en stijl een beetje meer te vergelijken met Borderlands. Lijkt me best een top spel. Borderlands speel ik nog steeds af en toe.

  13.   
    DeAdSeYe's avatar

    JonsoN schreef, "@Deadseye
    http://www.youtube.com/watch?v=MAXgjsF895c"

    Gameplay van Rage heb ik al gezien, van Doom 4 nog niet. Die zou nog mooier gaan worden als Rage!! Maar dan wel met de zelfde engine.