Fast Forward 2011: The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Op 11 november 1998 verscheen The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Dit vijfde deel in de Zelda-serie werd ongelofelijk goed ontvangen door zowel pers als gamers en is ondertussen een ware klassieker. Groot was het enthousiasme dan ook toen er een remake voor de 3DS werd aangekondigd.

Zelda’s bedenker, Shigeru Miyamoto, ontkende eerst dat Ocarina of Time 3D een volledige game zou worden. Het zou enkel een tech demo voor Nintendo’s nieuwe handheld zijn. Een tijdje later kondigde Nintendo America echter officieel via hun Twitter The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D aan. Op de E3-pagina van Nintendo’s website verschenen vervolgens screenshots van het spel, en het bestaan van de game was een feit.

Puntmuts in je gezicht
Zoals bekend levert Nintendo’s nieuwe handheld, de 3DS, driedimensionale beelden zonder gebruik van een 3D-brilletje. Dit gaat er dus voor zorgen dat we Ocarina of Time op een hele nieuwe manier gaan beleven. Deze keer komt Link letterlijk je beeldscherm uit, zodat het net is alsof je de stof van zijn groene puntmuts écht kan aanraken. Wat wil je nog meer als Nintendofan?

Wat zei je? Een verbetering van de gameplay? Maar natuurlijk houdt Nintendo ook hier rekening mee! Eiji Aonuma, de director van Nintendo, heeft tien jaar lang in zijn maag gezeten met het idee dat de watertempel in Ocarina of Time veel beter uitgewerkt had kunnen worden. Het aan- en uittrekken van je ijzeren schoenen werkte gewoon niet lekker, maar het touchscreen van de 3DS biedt uitkomst volgens Aonuma. Met het aanraakscherm zullen de ijzeren schoenen stukken fijner te gebruiken zijn. Dat Aonuma hierover praat, duidt er ook op dat we meer verbeteringen in de gameplay kunnen verwachten, zodat Ocarina of Time nóg lekkerder wegspeelt dan een aantal jaren terug.

[SCREENSHOTS]

Grafisch spektakel
Naast de toevoeging van een 3D-effect en verbetering op het gebied van gameplay zijn ook de graphics van Ocarina of Time flink op de schop gegaan. Screenshots van de nieuwe game laten Hyrule schitteren. Alles ziet er stukken minder kartelig uit dan het origineel, en Link als kind is nóg schattiger geworden. We kunnen nu natuurlijk ook stukken epischere eindbaasgevechten verwachten. De krachtige processor van Nintendo’s 3DS kan vele effecten in beeld toveren, wat natuurlijk een lust voor het oog is.

Met de mogelijkheden van de 3DS zijn ook nog leuke gameplayelementen te bedenken. Wat dacht je ervan om je ocarina te bespelen door daadwerkelijk in de microfoon te blazen? Of je boemerang richten doormiddel van het touchscreen? Dit soort gimmicks kunnen ervoor zorgen dat je nóg meer in die magische spelwereld van Zelda wordt gezogen.

Voorlopige conclusie
Ondanks dat er nog niet heel veel bekend is over The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, liggen mijn verwachtingen al hoog. Zelfs al zou Nintendo een regelrechte port leveren, dan zou het al een geweldige game zijn, maar het bedrijf kennende kunnen we een hele nieuwe manier om deze oude klassieker te ervaren verwachten. Nieuwe gameplayelementen, verbeterde graphics… Zowel nieuwkomers als veteranen in Ocarina of Time zouden moeten uitkijken naar deze game!

 1.   
  ckerigon's avatar

  Dit is 1 van de games waarom ik een 3DS ga aanschaffen!

 2.   
  ExtremeDotCom's avatar

  ckerigon schreef, "Dit is 1 van de games waarom ik een 3DS ga aanschaffen! "

  allez dan zijn we al met 2 ^^

 3.   
  LearsXD's avatar

  ckerigon schreef, "Dit is 1 van de games waarom ik een 3DS ga aanschaffen! "

  same fucking here 😀

 4.   
  Hukkel's avatar

  Ik vond de game ook super, maar kom op Nintendo. We weten nu wel dat jullie oude games opnieuw uit kunnen brengen. Graag iets minder uit de magnetron en iets meer echt nieuwe gameplay. Ik heb verdikkeme nog OOT hier liggen.

 5.   
  ckerigon's avatar

  Hukkel schreef, "Ik vond de game ook super, maar kom op Nintendo. We weten nu wel dat jullie oude games opnieuw uit kunnen brengen. Graag iets minder uit de magnetron en iets meer echt nieuwe gameplay. Ik heb verdikkeme nog OOT hier liggen."

  Heb je de line-up van de 3DS wel gezien?
  Alles is bijna nieuw! En veel goeie titels worden ge remaked ik snap het probleem niet..?

 6.   
  firehopper211's avatar

  Dit was echt zo chill op de N64 vroeger. hier mee en andere games will ik echt weer opnieuw beginnen met handheld gaming 🙂 verder weet ik niet of ze extra spul d’r in hebben gestopt zoals extra dungeons en etc. en of dat goed idee is 🙄 ook die andere functies van de 3DS zijn vet, met die passwalker zodat je gegevens van andere weet bijv. ook met SSFIV 3D Edition dat het automatisch gaat. en kaartjes die je er bij krijgt als je met de camera richt dat er dan iets virtueels uit komt 😕 😕 er is van alles dat ik weet. De 3DS wordt WREEEEEEDD!!!! 😆 😉 8)

 7.   
  lesroom's avatar

  ik heb de orginele ook nog thuis liggen dus geen reden om de 3ds te gaan kopen