2011 Fast Forward: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Wat is het?
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is is het allerlaatste deel van de verhalenreeks van een jonge tovenaar genaamd Harry Potter en zijn strijd tegen het kwaad in de vorm van Voldemort. Dit deel vormt de ontknoping waar we allemaal al sinds 2002 op wachten.

In dit tweede deel gaat Harry samen met zijn vrienden Hermione en Ron verder met de zoektocht naar de horcruxes, met als doel ze te vernietigen. Op deze manier proberen ze de kwade tovenaar Voldemort te verslaan. Wanneer Lord Voldemort dit ontdekt, breekt de hel helemaal los en ontstaat er een groot gevecht. Vanaf dat moment is niets meer hetzelfde en dit moet het echte, epische slot van de serie worden.

Wie werken er aan mee?
Net zoals in de voorgaande zeven films zullen we de bekende gezichten van hoofdrolspelers Harry Potter (Daniel Radcliffe), Ron Weasley (Rupert Grint) en Hermione Granger (Emma Watson) terug zien. Ook namen als Severus Snape (Alan Rickman), Sirius Black (Gary Oldman) en Draco Malfoy (Tom Felton) komen in deze film terug.

Daarnaast zijn er nieuwe karakters, bijvoorbeeld The Gray Lady; de geest van Ravenclaw. Deze rol zal gespeeld worden door Kelly Macdonald. Macdonald speelde ondermeer in de films als Trainspotting en No Country for Old Men. David Yates is de regisseur van dit deel. Voor hem is Harry Potter echter geen onbekende. Hij regisseerde namelijk ook Harry Potter and The Order of the Phoenix, Harry Potter and The Half-Blood Prince en uiteraard Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1.

Wat hebben we er van gezien/gehoord?
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 komt op 14 juli 2011 uit in Nederland. In tegenstelling tot het eerste deel – dit werd een maand voor release afgeblazen-, wordt deel 2 wel in 3D uitgebracht. Verder is de film ook in 2D en IMAX in de bioscopen te zien. Echte trailers laten nog wel even op zich wachten, maar we verwachten genoeg campagnes, reclames en de bekende hype.

Wat vinden we er van?
Deze film geeft het antwoord op hoe alles zal aflopen. Zelfs voor hen die de boeken hebben gelezen en het einde al kennen, zal de nieuwsgierigheid hoogtij vieren. Want hoe is het laatste deel van het verhaal verfilmd? Omdat we al zeven Harry Potter-films hebben gezien, zijn we bevooroordeeld en zijn de verwachtingen hoog gespannen. Dat mag de pret echter niet drukken, want wij kijken enorm uit naar deze film en zijn erg benieuwd naar de ontknoping.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren