2011 Fast Forward: The Green Hornet

Wat is het?
The Green Hornet is een actiethriller die gaat over over Britt Reid. Hij is de zoon van een mediamagnaat die schrijft over de corruptie in zijn stad. In tegenstelling tot zijn vader houdt Reid zich daar helemaal niet mee bezig. Reid is het prototype lapzwans dat niets maakt van zijn leven en enkel maar bezig is met flink feesten.

Dan overlijdt zijn vader plotseling, waardoor Reid de leiding krijgt over zijn vaders media-imperium. Hij gooit zijn leven om en samen met de martial arts expert Kato, een van de werknemers van zijn vader, besluit hij de misdaad te gaan bestrijden. Als dekmantel scharen ze samen met het kwaad, om uiteindelijk het recht te laten zegevieren. Zo verandert Britt Reid in superheld The Green Hornet.

Wie werken er aan mee?
De hoofdrol Britt Reid wordt gespeeld door Seth Rogen. Rogen is ondermeer bekend van You, Me and Dupree en Knocked Up. Reids handlanger en martial arts expert Kato wordt vertolkt door Jay Chau. De slechterik van de film is Chudnofsky, gespeeld door Christoph Waltz (Inglourious Basterds). Naast een heel blik mannen, moet er natuurlijk ook een mooie vrouw op het beeld te verschijnen. Deze rol is toebedeeld aan Cameron Diaz, die de rol van Lenore Case op zich zal nemen, de secretaresse van Reid.

De regisseur van de film is Michel Gondry. Hij was ook de regisseur van Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Behalve dat Seth Rogen de hoofdrol speelt, is hij samen met Evan Goldberg ook verantwoordelijk voor het filmscript. Rogen heeft overigens al eerder met Goldberg samen gewerkt aan een film, namelijk Knocked Up.

Wat hebben er van gezien/gehoord?
Green Hornet komt 20 januari 2011 uit in de Nederlandse bioscopen en zal in 2D, 3D en IMAX te zien zijn. Eigenlijk zou de film al in december 2010 in de bioscoop verschijnen, maar omdat Sony Pictures besloot dat de film ook in 3D te zien zou zijn, is de releasedatum naar januari verschoven. Het is overigens niet de eerste keer dat de releasedatum van de film werd verplaatst. Officieel zou de film afgelopen zomer al in de bioscoop te zien zijn geweest. Omdat de film nu dus over een klein maandje op het witte doek verschijnt, zijn er al diverse foto’s, filmposters en trailers verschenen.


Eén van de Green Hornet filmposters

Het verhaal van The Green Hornet is van origine afkomstig van een radioshow. In de jaren zestig van de vorige eeuw, werd het verhaal ook in serievorm op de televisie vertoond. Een leuk feitje is dat Kato toen gespeeld werd door martial arts legende Bruce Lee. Het verhaal van The Green Hornet is bovendien in stripvorm verschenen.

Wat vinden we er van?
Wanneer je de trailer hebt gezien, dan is er geen twijfel meer mogelijk. Deze film WIL je zien en het liefste nu meteen. Qua genre past The Green Hornet bij films als Spider-Man, Superman en Batman. Maar tegelijkertijd is het verhaal toch weer heel anders. Houd je van een goed partijtje (martial arts) knokken en weet je daarbij een verhaallijn te waarderen? Dan is dit zeker een film die je niet mag missen. Wij van MoviesNET zitten in ieder geval op de eerste rij als de film uitkomt!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren