2011 Fast Forward: X-Men First Class

Wat is het?
In de afgelopen jaren hebben we al diverse X-Men films de revue zien passeren, maar nooit was er een film die ons terugbracht naar de tijd dat professor X en Magneto nog jong waren. De bestaande films laten ons weten dat ze ooit vrienden waren, maar wat is er dan gebeurd? In X-Men: First Class zal deze vraag beantwoord worden, want deze X-Men film gaat terug in de tijd.

De film speelt zich af in de jaren zestig van de twintigste eeuw en laat zien hoe professor X (Charles Xavier) en Magneto (Erik Lensherr) elkaar leren kunnen en bevriend raken. In deze tijd leren ze tevens hun onmenselijke mutantenkrachten kennen. Wanneer zich een zeer groot gevaar met de naam Armageddon voordoet, trekken de vrienden samen met andere mutanten ten strijde. Gedurende deze strijd blijkt dat de visies van professor X en Magneto niet langer verenigbaar zijn en zo slaat hun vriendschap om in ware vijandschap.

Wie werken er aan mee?
Omdat deze film zich diverse jaren eerder afspeelt dan de X-men films die we tot nu toe kennen, zullen vanzelfsprekend ook de acteurs, en daarmee de karakters, er jonger uitzien. Magneto alias Erik Lensherr zal worden gespeeld door Michael Fassbender (Inglourious Basterds). James McAvoy zal de rol van professor X alias Charles Xavier op zich nemen. McAvoy is ondermeer bekend van zijn rollen in The Last King Of Scotland en The Chronicles of Narnia.

Ook in deze X-Men film zullen bekende namen van andere mutanten voorbij komen. Denk bijvoorbeeld aan Mystique, gespeeld door Jennifer Lawrence, of Dr. Moira MacTaggert, gespeeld door Rose Byrne. Ook gerenommeerd acteur Kevin Bacon speelt mee in deze film. Hij zal de rol van de schurk Sebastian Shaw op zich nemen.

De regisseur van X-Men: First Class is Matthew Vaughn. Vaughn heeft als regisseur al diverse grote titels op zijn naam staan, zoals Snatch, Stardust en Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

Wat hebben er van gezien/gehoord?
Het was niet altijd duidelijk dat Matthew Vaughn deze X-Men film zou regisseren. Al eerder was deze taak vergeven aan Bryan Singer (X2). Alleen hij was op dat moment ook verbonden aan een andere film. Fox Studios wilde echter niet langer wachten met de productie en is vervolgens op zoek gegaan naar een nieuwe regisseur. De keuze viel uiteindelijk op Vaughn en zodoende is Singer nu de filmproducent.

Wat betreft het verhaal bestaan er speculaties over wat het ‘gevaar’ Armageddon nu inhoudt. Gaat het hier om Armageddon: het einde van de wereld, of zien we het karakter Armageddon terugkomen in deze film. Wie zal het zeggen? X- Men: First Class verschijnt 3 juni 2011 op het witte doek.

Wat vinden we er van?
Afgaande op de vorige X-Men films, zal ook deze een topper worden. In elk geval financieel gezien, dankzij de vele fans. Het is interessant om te weten te komen waar het mis is gegaan in de vriendschap tussen professor X en Magneto. In plaats van verder te gaan in het verhaal, gaan we nu een stapje terug en zal het verhaal in zijn algemeenheid meer ‘body’ krijgen. Dit is wat ons betreft een goede zet. Natuurlijk kan je door de voorgaande films enigszins inschatten hoe de film zal worden, maar dat mag wat ons betreft geen probleem opleveren. Ook X-Men: First Class zal waarschijnlijk garant staan voor een stevig stukje kijkplezier.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren