Dan Brown schrijft zelf het script voor The Lost Symbol

Schrijver Dan Brown zal zelf het script verzorgen voor de verfilming van zijn laatste roman, The Lost Symbol. Aanvankelijk zou Steven Knight deze taak op zich nemen, maar Brown gaat uiteindelijk toch zelf zorgen voor de verfilming van het derde deel in de professor Langdon-reeks.

De twee grote mannen achter de eerste twee delen zijn overigens nog niet aan het nieuwe project verbonden. Noch regisseur Ron Howard, noch hoofdrolspeler Tom Hanks – in zowel The Davinci Code als in Angels and Demons speelde hij symboliek-deskundige Langdon – hebben getekend voor de verfilming van The Lost Symbol. Maar gezien het succes van de eerste films, zullen beiden vermoedelijk een behoorlijke aanbieding krijgen om terug te keren. En wat is ook een Langdon film zonder Tom Hanks? Precies. Dat is als een Pirates zonder Johnny Depp.

The Lost Symbol speelt in een extreem kort tijdsbestek: het verhaal gaat over een 12 uur durend avontuur van goeie ouwe professor Langdon, waarin hij weer menig raadsel op moet lossen om een oude vriend te redden. Ook spelen religie, geloof en eeuwenoude sektes weer een belangrijke rol. Nu Brown zelf het script gaat schrijven, mogen we misschien nog wel meer van die historische achtergrond in de film terugverwachten. We zijn benieuwd!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren