PS3-versie van Mass Effect 2 gebruikt engine van Mass Effect 3

‘Shock and awe’ was het toen Mass Effect 2, de eens Microsoft-exclusieve game, aangekondigd werd voor de PlayStation 3. Maar, daar stopt het blijkbaar niet met de ongewone aankondigingen. Want vandaag liet Jesse Houston, de producer van de PS3-versie van Mass Effect 2, weten dat de game op een vernieuwde engine draait. Niet zomaar een vernieuwde engine, mag gezegd worden, het betreft hier de engine die ook gebruikt wordt voor het maken van het volgende deel in de Mass Effect saga.

“One of the first things you’re going to see is improved graphics. We actually created the engine for Mass Effect 3 and used that to make Mass Effect 2 PS3. So we took the content, the story and all of the other assets that made up Mass Effect 2 and we put it into the Mass Effect 3 engine.”
Tevens zit in de PlayStation 3-versie van Mass Effect 2 alle tot nu toe uitgegeven downloadable content en krijgen gamers die niet op de hoogte zijn van het verhaal een korte ‘motion comic’ over al de voorgaande gebeurtenissen. Het belooft dus een lekker compleet pakketje te gaan worden.

  1.   
    fdennis's avatar

    Nice alleen heb ik em al voor de pc. En Mortal Kombat en Homefront staan boven mijn verlanglijstje dan Mass Effect

  2.   
    MaTriX's avatar

    Ach ben tevreden met deeltje 2 op me X360 en volgende deel koop ik ook weer voor de X360 kan hem ook kopen voor de PS3 maar game liever op de 360 vanwege en dit heb ik al vaker gezegd de controller van de 360 ligt bij mij gewoonweg lekkerder in de hand.

    Wel mooi dat ze dit gedaan hebben en niet zomaar het spel gepoort hebben, dat had de kwaliteit niet ten goede gedaan en Bioware staat nu eenmaal voor kwaliteit.

  3.   
    Slayer61's avatar

    Mooi, Ik had ME1 op de PC, maar toen kon mijn PC het niet aan. Ben ik ff blij dat ME2 uitkomt op de PS3, MET de nieuwe engine. Zo moet elke Xbox exclusive gemaakt worden voor de PS3. Goeie zet!

  4.   
    XTR17's avatar

    ”Slayer61″ schreef, "Mooi, Ik had ME1 op de PC, maar toen kon mijn PC het niet aan. Ben ik ff blij dat ME2 uitkomt op de PS3, MET de nieuwe engine. Zo moet elke Xbox exclusive gemaakt worden voor de PS3. Goeie zet!"

    ME is nooit Xbox Exclusief geweest. Is ook altijd verschenen voor de PC. Binnenkort deel 1 eens spelen op de PC en dan Mass Effect 2 halen voor de PS3 na KZ3 en Motorstorm 3.

  5.   
    Slayer61's avatar

    ”XTR17″ schreef, "[quote=”Slayer61″]Mooi, Ik had ME1 op de PC, maar toen kon mijn PC het niet aan. Ben ik ff blij dat ME2 uitkomt op de PS3, MET de nieuwe engine. Zo moet elke Xbox exclusive gemaakt worden voor de PS3. Goeie zet!"

    ME is nooit Xbox Exclusief geweest. Is ook altijd verschenen voor de PC. Binnenkort deel 1 eens spelen op de PC en dan Mass Effect 2 halen voor de PS3 na KZ3 en Motorstorm 3.[/quote]
    Klopt, ik moest een ‘Microsof exclusive’ zeggen.