Final Fantasy in een nieuw jasje voor PSP

Square Enix, maker van de Final Fantasy-franchise, heeft onlangs aangekondigd Final Fantasy IV uit te brengen op de PSP. Het zal een pakketje worden, want naast het spel zul je ook het origineel krijgen en de WiiWare uitbreiding ”The After Years”. Dit betekent een flink stukje nostalgie voor menig Final Fantasy-veteraan.

Tevens nog een grappig nieuwtje over The After Years. Het was oorspronkelijk een mobiele game, die alleen op de Japanse markt zou verschijnen, maar in juli 2009 wist het spel toch ons kikkerlandje binnen te dringen. Het verhaal van The After Years speelt zich af 17 jaar na het slotgevecht in Final Fantasy IV, Cecil heeft een zoon gekregen genaamd Ceodore en hij is tevens ook het hoofdpersonage in dit vervolg.

Een Europese releasedatum is voor Final Fantasy IV niet gegeven, maar het spel zal in de lente van 2011 verschijnen in Japan. We wachten het rustig af.

  1.   
    superdedupe's avatar

    waar gaat het naartoe met deze wereld als games alleen maar van jasje veranderen tegenwoordig?

  2.   
    ianyo's avatar

    Is PSP niet een beetje geweest? ๐Ÿ˜ฎ
    Ik bedoel op de meeste mobiele telefoon’s heb je nog betere graphics ๐Ÿ˜†

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    ianyo schreef, "Is PSP niet een beetje geweest? ๐Ÿ˜ฎ
    Ik bedoel op de meeste mobiele telefoon’s heb je nog betere graphics ๐Ÿ˜† "

    Gamen gaat niet om de grafics maar om de fun die je met een game heb, Als ik me super nintendo nu aan zet die nu bij me zusje staat op de kamer en we gaan mario spelen heb ik ook hartstikke veel plezier ook al ziet dat er niet meer uit.

  4.   
    DGonlag2's avatar

    Ok, dus het word een spel voor de psp, je krijgt een wiiware uitbreiding bij (ik heb geen ff IV op de wii) en het orginele spel (via ps store of de ps1 discs?) Leuk verzonnen, wil het spel ook wel hebben, maar die extra’s zijn een beetje lame.
    Mijn kaartje van mijn psp zit al bijna vol, en dan moet er ook nog binnenkort dissidia 012 duocedim install data bij…..