Australische 18+ rating voor games wederom uitgesteld

Ondanks de vele support voor de nieuwe regel lijkt hij er toch langer over te doen dan verwacht, voor en zoveelste keer is het aanmaken van een 18+ rating voor games in Australië uitgesteld. En dat terwijl het toch wel echt nodig lijkt: een groot aantal producers hebben door het uitblijven van deze rating moeite met spellen uitbrengen in Australië en ook ouders weten nu dus niet wat wel en niet verantwoord is voor hun kinderen.

Dat sommige games nu niet uitkomen in Australië door de huidige regeling frustreert de Australische gamers natuurlijk meer en meer. Ron Curry, CEO van Australië’s Interactive Games & Entertainment Association laat van zich horen.

“It’s disappointing that an adult rating for video games will be delayed once again despite mass support from the Australian community, whether it is from adult gamers who want the right to play games that appeal to them or parents who want clear guidelines for their children.”
Op het moment is de ‘hoogste’ rating die games kunnen krijgen in Australië 15+.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  15+ rating het hoogste dat is echt erg ik ben echt blij dat ik daar niet woon, Anders had ik zeker weten of me spellen geïmporteerd of gewoon alles gedownload 😆 .

  Ik zie het al voor me gta 4 15 + rating in de schappen XD

 2.   
  cookymonster's avatar

  ik begrijp het niet zo goed
  het is toch niet omdat een spel geen rating krijgt dat je het niet kan spelen of is het zo dat alle games meet een rating hoger dan 15+ gewoon niet toegestaan worden in dat land

 3.   
  Babostainer's avatar

  cookymonster schreef, "ik begrijp het niet zo goed
  het is toch niet omdat een spel geen rating krijgt dat je het niet kan spelen of is het zo dat alle games meet een rating hoger dan 15+ gewoon niet toegestaan worden in dat land"

  Die PEGI rating staat voor niets op de hoesjes. In de lage landen is het ook verboden om games te verkopen aan mensen die niet aan de leeftijd voldoen ( althans, dat denk ik ). En als er geen rating is, kunnen ze hem niet in Australië verkopen. ( nogmaals, dat denk ik )

 4.   
  cool ice's avatar

  rot toch op! 👿 wat doet de regering toch altijd moeilijk zeg! en wat voor reden hebben ze voor dat uitstel? erg weinig volgens mij. 😡 voer die 18+ rating gewoon in, geen gezeur.

 5.   
  bender's avatar

  aah ik dacht dat ze de games daar wel hadden maar dat je ze gewoon vanaf 15 kon spelen 😛
  wel kut voor hun.

 6.   
  lesroom's avatar

  jammer voor hun ik merk er iig niks van 😛

 7.   
  desxeon's avatar

  Spijtig voor hun, maar dit zal in ons landje ook nog wel aan bod komen hoor, geloof me.;)

 8.   
  Exiardia's avatar

  Ik haat die ratings, mijn ouders verbieden het me om 18+ spellen te spelen, geloof me, als al je klasgenoten en vrienden dat wel mogen en gezellig met elkaar online black ops gaan spelen, haat je dat ook. Het is naturlijk kut als bepaalde games in je land niet te kopen zijn, maar dan bestel je ze toch gewoon via internet uit het buitenland?

 9.   
  Kpyne's avatar

  ”Black13″ schreef, "rot toch op! 👿 wat doet de regering toch altijd moeilijk zeg! en wat voor reden hebben ze voor dat uitstel? erg weinig volgens mij. 😡 voer die 18+ rating gewoon in, geen gezeur."

  Ja idd, ik vind het maar gezeik allemaal, sowieso als de politiek met games in aanraking komt eindigd het in gezeik. 😡

 10.   
  GBA43's avatar

  Ik snap het niet als ze geen 18+ willen? dan moeten ze toch niet gaan zeuren dat er teveel gedownload word right? 😳

 11.   
  Kill Gamer 01's avatar

  ik vind al die ratings dingen maar dom.

  een tijdje geleden kocht ik bij GameMania en game die voor 16+ is zonder een ouder erbij.

  een paar maanden geleden kocht ik bij de Music Store nog een 18+ game zonder dat er een ouder bij was.

  als je een game leuk vind moetm je die gewoon spelen. of kan het soms je dood gaan worden als je een game speelt die nog niet voor je leeftijd is?