Gran Turismo 5 doet het goed

Gran Turismo 5 doet het qua verkoopcijfers fantastisch! De game is op dit moment al verantwoordelijk voor 5,5 miljoen verkochte exemplaren. Vooral wij Europeanen zijn fan van de serie, want 3,5 miljoen exemplaren zijn verkocht op ons continent (V.S. 1,2 mln., JP 550k).

De serie als geheel heeft ook wat te vieren, want die teller heeft nu de 60 miljoen gepasseerd. Een mooi overzichtje staat hieronder:

Gran Turismo – 10.98 million
Gran Turismo 2 – 9.34 million
Gran Turismo 3 A-Spec – 14.80 million
Gran Turismo Concept 2001 – 1.50 million
Gran Turismo 4: Prologue – 1.34 million
Gran Turismo 4 – 10.86 million
Gran Turismo 5: Prologue – 5.03 million
Gran Turismo PSP – 2.24 million
Gran Turismo 5 – 5.52 million

 1.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Dat is een hoop spel is pas 2 weken uit?

 2.   
  JonsoN's avatar

  Hij is nu net 2 weken uit ja, en wat een verkochte exemplaren zeg, respect 8)

 3.   
  soulzx3's avatar

  ik denk dat dit de grootste ps3 launch ooit is, aangezien hij pas 2 weken in de verkoop is, mag ook wel met 5 jaar ontwikkeltijd!! maar neittemin ziet de game er gewoon goed uit en lekker veel auto’s D:D:D:

 4.   
  MaTriX's avatar

  Niet slecht, maar ik hoorde dat een hoop mensen het spel ook terug gebracht hebben omdat ze zeer teleurgesteld waren over het resultaat (weet natuurlijk niet wat daar van waar is want verhalen worden altijd aangedikt).

 5.   
  FioranoJC's avatar

  MaTriX schreef, "Niet slecht, maar ik hoorde dat een hoop mensen het spel ook terug gebracht hebben omdat ze zeer teleurgesteld waren over het resultaat (weet natuurlijk niet wat daar van waar is want verhalen worden altijd aangedikt)."

  Ah joh, de mensen van tegenwoordig.
  Vroeger had je amper keus uit spellen en was je blij dat alles ook maar een beetje werkte. Nu is het ”1080p” of ik zie niks.

  De eisen die mensen stellen aan een spel is echt bizar.
  En dan nog een spel terugbrengen en als smoes gebruiken dat ze niet tevreden zijn. Die mensen zijn of ZWAAR depri, of hebben gewoon eerlijk niet genoeg geld voor de energierekening en moesten ‘m terugbrengen omdat de ps3 anders te lang aanstond.

 6.   
  ckerigon's avatar

  FioranoJC schreef, "

  ”MaTriX” schreef, "Niet slecht, maar ik hoorde dat een hoop mensen het spel ook terug gebracht hebben omdat ze zeer teleurgesteld waren over het resultaat (weet natuurlijk niet wat daar van waar is want verhalen worden altijd aangedikt)."

  Ah joh, de mensen van tegenwoordig.
  Vroeger had je amper keus uit spellen en was je blij dat alles ook maar een beetje werkte. Nu is het ”1080p” of ik zie niks.
  De eisen die mensen stellen aan een spel is echt bizar.
  En dan nog een spel terugbrengen en als smoes gebruiken dat ze niet tevreden zijn. Die mensen zijn of ZWAAR depri, of hebben gewoon eerlijk niet genoeg geld voor de energierekening en moesten ‘m terugbrengen omdat de ps3 anders te lang aanstond."

  Oke ik vind dat dus een rare opmerking ik snap dat GT5 een hell goeie race game is, maar ik snap die mensen ook die teleurgesteld zijn.

  De game werd goed gepromoot er werd dus veel aandacht aan gegeven de trailers zagen er geweldig uit, maar die kwaliteit werd in-game bij de races niet gehaald. 100 auto’s waarvan er maar 200 premium zijn waar dus extra aandacht aan gegeven is en waar cockpit view is.
  Waarom niet de helft van het aantal auto’s gepakt en daar 10x meer aandacht aan geven? Ze hadden jaren ontwikkelingstijd en de game 50x uitgesteld geen wonder dat iedereen met torenhoge verwachtingen zit.

  Ik vind persoonlijk dat GT5 een geweldige race game is, maar dat ze wel iets over de top zijn gegaan. Waardoor het publiek hoge verwachtingen had waar de game bij veel mensen toch niet aan de verwachtingen had voldaan.

 7.   
  calkie's avatar

  ik ben ook een beedje teleurgesteld in de game . vind het echt jammer dat er geen schade is in de career mode maar om daar nu de game voor terug te brengen nee

 8.   
  sthij's avatar

  mischien een domme vraag maar wat betkent 550k?

 9.   
  Dy-88's avatar

  550k betekend 550 kilo= 550 duizend.
  btw ik wil dit spel zoooo graaag maar heb xbox…

 10.   
  desxeon's avatar

  Netjes hoor, en dat in 2 weken!

 11.   
  PsYkOfOoL's avatar

  calkie schreef, "ik ben ook een beedje teleurgesteld in de game . vind het echt jammer dat er geen schade is in de career mode maar om daar nu de game voor terug te brengen nee"

  vanaf lvl 20 komt er enorme goeie schade de maker zei zelf dat ze je eerst willen laten rijden

 12.   
  killing_'s avatar

  ik wil hem zo graag maar ben blut 🙁

 13.   
  superdedupe's avatar

  waar zou het naartoe gaan met deze wereld als de beste game van 2010 het niet zo goed deed?

 14.   
  GBA43's avatar

  calkie schreef, "ik ben ook een beedje teleurgesteld in de game . vind het echt jammer dat er geen schade is in de career mode maar om daar nu de game voor terug te brengen nee"

  Gran Turismo 5 is een RACING SIMULATOR, ga lekker burn-out spelen als je echte damage physics wil.
  Een auto is niet om te slopen, van een eerdere reactie.

 15.   
  Ken2BE's avatar

  Is een geweldig spel,heb hem bij mijn neef gespeelt,maar ik wil cockpit view hebben.En als je dan maar voor 1 op 5 auto’s dit hebben 😕 voor zolang in ontwikkeling te zijn geweest mocht dat er toch wel voor allemaal in zitten.maar over de pure simulatie is er geen twijfel,die is zeer goed. 😀

 16.   
  Kpyne's avatar

  aardig veel… Applaus 😆

 17.   
  rubenat's avatar

  Vooral die 4de vond ik goed

 18.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  ”Daniel221″ schreef, "
  Gran Turismo 5 is een RACING SIMULATOR, ga lekker burn-out spelen als je echte damage physics wil.
  Een auto is niet om te slopen, van een eerdere reactie."

  Hahha waar slaat dat nou weer op?
  Als jij de bocht uitvliegt en geen schade krijgt kan je het geen simulator noemen?

  Voorderest is het een Vet spel vooral met een Stuur erbij!

 19.   
  jessin9731's avatar

  ze zijn goed beziiiiiiiig 🙂