Creative Assembly peinst over Total War op de console

Werkt een RTS op een console? Velen beweren van niet en vele pogingen in die richting faalden ook. Creative Assembly, bij uitstek het boegbeeld van PC-gaming met hun RTS-serie Total War, zegt er over na te denken. Eén van de hoofd artiesten bij de ontwikkelaar zei namelijk het volgende toen hem gevraagd werd of de Total War-serie mogelijk ook naar de console zou kunnen gaan:

“At some point. Maybe. I don’t know. We have actually solved the problem with controlling Total War games using a control pad anyway. In the past one of the artists actually coded up some experimental stuff just on his own time and was like, ‘Oh that actually works really well.”
Eén van de hoofd ontwerpers bij Creative Assembly, Jamie Fergusson, voegde hier nog aan toe:
“There’s also, which is the better platform to push for, which is the best method? I mean you’ve talked about using joypads, we’ve also looked elsewhere, we’re looking at everything including iPhones, online gaming as well. Just different ways of playing.”
In het verleden beweerde Creative Assembly nog dat een mogelijk deel van de Total War-serie op de consoles alleen zou gebeuren wanneer zo’n game de gehele ervaring van de PC met daarnaast ook intuïtieve controls en interfaces zou bevatten. We wachten het af.

  1.   
    Sa.'s avatar

    als ze het doen zoals RUSE maar dan in een total war jasje zou het wel iets kunnen worden 🙂

  2.   
    brend5's avatar

    misschien als ze een muis laten ontwikkelen waarmee je op de console’s kan spelen. maar anders gaat dit echt falen.

  3.   
    ik.doe.dingen's avatar

    Opzich kan het wel werken, Goblin Commander was ook leuk op de GameCube

  4.   
    Broodbeleg's avatar

    Gewoon niet doen. De total war serie is geniaal en ik zou het zeer vervelend vinden om een versimpelde consoleversie te moeten spelen, omdat de ontwikkelaars te weinig tijd hadden om een goede pc-versie te maken. Nee, consoles verpesten vaak de pc-ervaring, dus CA, blijf alsjeblieft weg van de consoles!

  5.   
    Hitman047's avatar

    Niet doen! Dat zou een hele slechte port worden: of het zou heel kut besturen, of de hele gameplay zou worden aangepast.

  6.   
    Dy-88's avatar

    PLEASE laat een Total war game op de console uitkomen !!! 😀

  7.   
    bender's avatar

    of stem commando’s zoals bij endwar.
    die werkten zeker goed maar ik weet niet hoe dat zou uitpakken met total war (ik ken het niet zo goed).

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    Mij zou het niks uitmaken, dit zal ook de inkomsten omhoog halen. Alleen dit moet niet ten kosten gaan van de pc versie, en bij Halo Wars vondt ik de controls ook best wel lekker werken.

  9.   
    Cirdan's avatar

    Als het goed werkt, please laat Shogun dan ook op de PS3 uitkomen! Dan hoef ik geen nieuwe PC 😛

  10.   
    limsma's avatar

    op de console zie ik total war nog niet voor me maar op de ipod/ipad.

  11.   
    LuukiV's avatar

    Het lijkt mij wel vette shit als ze iets als shogun of rome total war voor ps3/360 uitbrengen. Ik speelde zelf red alert op pc, later ook op de psx, en t werkte ook nog! Nou is het voordeel van total war dat je turn based je units en gebouwen maakt, maar de gevechten zelf lijken me ook wel te doen op de console. Ik zou zeggen, als ze m goed kunnen omzetten zou t echt vet zijn!

  12.   
    tyb's avatar

    Broodbeleg schreef, "Gewoon niet doen. De total war serie is geniaal en ik zou het zeer vervelend vinden om een versimpelde consoleversie te moeten spelen, omdat de ontwikkelaars te weinig tijd hadden om een goede pc-versie te maken. Nee, consoles verpesten vaak de pc-ervaring, dus CA, blijf alsjeblieft weg van de consoles!"

    Je hoeft het niet te spelen. Ik wil wel zien hoe het wordt, en als het niks is dan koop ik m gewoon voor de PC.

  13.   
    basie22's avatar

    alleen op de ds/wii denk ik dat het lukt maar dat zijn alleen de mindere consoles dus niet doen