Oddworld collectie op weg naar Steam

Kent iemand Oddworld nog? de game waarin je als alien al schetend/boerend en bitch-slappend je weg moest banen door het spel? Dat komt goed uit, want ontwikkelaar Oddworld Inhabitants heeft aangekondigt alle vier de Oddworld games te zullen gaan uitbrengen in een ”Oddworld pack” voor PC. De Oddbox, zoals die genoemd wordt, zal het originele spel uit 1997 bevatten, Oddworld: Abe’s Oddysee, zijn 1998 opvolger, Oddworld: Abe’s Exoddus, 2001’s Oddworld: Munch’s Oddysee en 2005’s Oddworld: Stranger’s Wrath.

Overigens zal dit de eerste keer zijn dat de twee meest recente titels speelbaar zullen zijn op de PC, want geen van deze Xbox titels wist de goede snaar te raken van de originele games. Oddworld Inhabitants belooft ons echter wel een aantal nieuwe toevoegingen en verbeteringen op de originele games. We zullen deze Oddbox wellicht ook snel te zien krijgen in de schappen van onze plaatselijke gamewinkels.

Mocht je nou al een hele tijd stil hebben gezeten met een ietwat valse hoop dat de makers ooit verder zullen gaan met de Oddworld franchise, dan heb je geluk. Want destijds heeft Maxis co-oprichter Jeff Brain bekend gemaakt dat hij aan het werk was aan een opvolger twee jaar geleden. En daar komt nog eens bij dat eerder dit jaar de Britse ontwikkelaar ”Just Add Water” heeft aangekondigt dat ze werken aan de franchise. Laat je hoop dus nog zeker niet varen.

  1.   
    Fox's avatar

    Ik ken deze niet 🙁

  2.   
    JonsoN's avatar

    Veel plezier gehad met Abe’s Oddysee, het was 1 van de eerste games die ik op de Ps1 speelde.
    De nostalgie.. 😀