Nintendo houdt rekening met ‘late kopers’

De Wii is de laatste tijd minder aantrekkelijk dan eerst, wat zelfs heeft geleid tot het eerste verlies in zeven jaar voor Nintendo. Ondangs deze verliezen blijft Nintendo de hoop er in houden. Zij rekenen namelijk op de ‘late adopters’, oftewel de late kopers. Dit zou ervoor moeten zorgen dat Nintendo weer uit de rode cijfers komt. Reggie Fils-Aime had het volgende er over te melden:

“The back half of any system cycle always attracts a higher proportion of buyers who are concerned with price, ease of use and group play.… This late-adopter group is the next audience for the Wii”
Het opvallende hier is dat Fils-Aime over de prijs praat, terwijl die niet omlaag zou gaan volgens directeur Satoru Iwata.

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Haha ik hoop het voor ze dat er nog late kopers zijn 😛 maar ik ben blij met mijn 360 en baal enorm dat wij een wii aangeschaft hebben we hadden beter een ps3 moeten aanschaffen maja helaas.

 2.   
  cool ice's avatar

  als k hun was zou ik er niet te veel op rekenen. als iemand nog iets koopt is t denk ik eerder psmove of kinect. nintendo moet eens met iets nieuws komen, net als sony en microsoft. komen ze weer ns in t nieuws.

 3.   
  toqeer's avatar

  ben ook gwn tevreden met mijn ps3 ik denk
  om dat wii een beetje achterloopt dat daarom veel mensen xbox 360 of ps3 kopen 🙂

 4.   
  i7 Grendel's avatar

  ”Black13″ schreef, "als k hun was zou ik er niet te veel op rekenen. als iemand nog iets koopt is t denk ik eerder psmove of kinect. nintendo moet eens met iets nieuws komen, net als sony en microsoft. komen ze weer ns in t nieuws."

  Of, zoals hieruit schemert, de prijs verlagen. Niet de beste hardware, maar wel de beste prijs. En op die manier kunnen ze het casual publiek misschien behouden, omdat die meer reageren op de prijs.

 5.   
  killingdj0's avatar

  ach ja je ken niet superlang met 1 console winst maken als bijna 3/4 van de gamers de consoles al hebben

 6.   
  Moon-Hero's avatar

  Ik denk dat bij de meeste mensen die een Wii hebben , de Wii de eerste paar maanden word gebruikt en daarna gewoon stof ligt te happen. Het komt gewoon omdat de meeste goede titels de Wii niet aankan. Tuurlijk was het leuk om dit met je famillie te spelen of af en toe een zelda/mario game , maar kom op ? Je hebt nu Kinect en Move. En dan komen die kinderen/ouders dit is leuk , en dan douwen ze de Wii gewoon in de kast , en weg ermee. Dus ik denk dat die ‘late kopers’ maar een paar duizenden zijn . 😉

 7.   
  ExtremeDotCom's avatar

  ik heb wel spijt van mij wii,tbh eerst veel spelen en na een een maand ofzo staat ie daar gwn..

 8.   
  ik.doe.dingen's avatar

  Ja eerst verwacht je heel veel van de Wii, maar hij valt nu erg tegen, is toch jammer

 9.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Bijna iedereen heeft/had een Wii, denk niet echt dat ze er nog veel op kunnen rekenen…

 10.   
  Uchiha linkz's avatar

  lol roode cijfers men reet ja gwn omdat ze minder verkoop hadden dan het vorige jaren wilt niet zeggen dat een bedrijf als nintendo gelijk financiele problemen heb ze verdienen gwn minder meer niet lol stelltje zeikerds daar ook altijd :p

 11.   
  Defensie's avatar

  ik speel aleen games zoals mario op de wii er zijn ook mensen die cod bo op wii spellen
  maar daar heb ik dan weer en ps3 en xbox of pc voor